شهیدی در آغوش مسجد که برای بچه‌های مدرسه الگوسازی می‌کند

داستان زندگی نوجوان شهیدی که دو ماه قبل از پیروزی انقلاب و پس‌ از اجرای نمایشنامه‌ای آئینی در مسجد جامع راور هدف گلوله عمال شاهنشاهی قرار گرفت؛ حالا پس از سال‌ها در میان دهه نودی‌ها الگوسازی می‌کند.

محمدحسین طاهری‌زاده، معاون ادبیات و تاریخ دفاع مقدس استان کرمان در حاشیه جشن امضاء و نقد کتاب کودک «کبوتر صبح» که پنجشنبه(۲۹ آذر) در اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان برگزار شد، توضیحاتی داد.

شهیدی در آغوش مسجد که برای بچه‌های مدرسه الگوسازی می‌کند

وی ابتدا با معرفی اجمالی این اثر مربوط به حوزه ایثار و شهادت گفت: «کبوتر صبح» داستان کوتاه شهید نوجوان حسن توکلی‌زاده راوری است که توسط رحیمه ملازاده نوشته شده وزینب زمانی تصویرگری آن را انجام داده است.

طاهری ادامه داد: این کتاب ۲۰ روز پیش در اختیار مخاطبین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار گرفت و امروز نشست نقد با حضور مربیان کانون و برادر شهید برگزار شد.

وی هدف از برگزاری چنین نشست‌هایی را کیفیت‌بخشی به آثار کودک و نوجوان در حوزه دفاع مقدس، شناخت ذائقه کودکان و دریافت پیام مطالعه آن دانست.

شهیدی در آغوش مسجد که برای بچه‌های مدرسه الگوسازی می‌کند

طاهری با اشاره به اینکه یکی از ابتکارات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان نقد پیش از چاپ کتاب است؛ تصریح کرد: تاکنون حدود ۵۶۴ کتاب با حمایت، مشارکت و یا همکاری اداره کل حفظ آثار منتشر شده که آثار حوزه کودک و نوجوان حدود ۹۰ مورد است.

رحیمه ملازاده، نویسنده این اثر هم به خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان توضیح داد: آشنایی قبلی با شهید نداشتم؛ پسرم در مدرسه‌ای که به نام او بود درس می‌خواند و من جزو انجمن اولیا و مربیان بودم؛ برایم سئوال شد این شهید کیست و اهل کدام منطقه از استان است؟ و همین سئوالات بهانه‌ای برای تحقیق بیشتر و در نهایت نوشتن داستان شد.

وی با اشاره به اینکه «کبوتر صبح» اولین اثر من در حوزه کودک و نوجوان است زیرا پیش از آن برای سنین بزرگسال کتاب نوشتم؛ اظهار کرد: می‌خواستم حداقل بچه‌های مدرسه شهید حسن توکلی‌زاده، او را بشناسند.

 ملازاده از توزیع ۵۰۰ جلد از این کتاب در میان بچه‌های پایه اول و دوم خبر داد که بازخورد خیلی خوبی داشته و منجر به تحقیق بیشتر توسط خود بچه‌ها شده و جشن کتاب و نشست نقد آن هم خیلی خوب بوده است.

شهیدی در آغوش مسجد که برای بچه‌های مدرسه الگوسازی می‌کند

وی ادامه داد: این کار را بر اساس دغدغه شخصی انجام دادم و شهیدی که مدرسه به نام او مزین بود به خوبی معرفی شد؛ جا دارد برای مدارس دیگری که به نام شهدا است نیز این اتفاق بیفتد زیرا نیاز شدیدی به نگارش کتب دفاع مقدس برای سنین کودک و نوجوان احساس می‌شود و لازم هم هست.

این نویسنده حوزه دفاع مقدس تصریح کرد: اصلاً واژه شهادت باید معرفی و درس داده شود زیرا در باغ شهادت هنوز هم باز است و ما در حادثه تروریستی سال گذشته دیدیم چه تعداد زا شهدا کودک و نوجوان بودند و این یعنی ما هنوز در جنگ هستیم و آشنایی با شهدا راه را هموارتر می کند و بچه‌ها با رهنمود از شهدای عالیقدر می‌توانند راه خود را بهتر ادامه دهند.

شهیدی در آغوش مسجد که برای بچه‌های مدرسه الگوسازی می‌کند

وی درباره انتخاب نام کتاب گفت: این کار توسط برادر شهید انجام شد و منظور از صبح، زمان شهادت شهید در صبح روز عاشورا و کبوتر هم که نماد پرواز و رهایی است.

شهید حسن توکلی‌زاده راوری، اولین شهید طلبه کرمان در سن ۱۵ سالگی و پس از اجرای نمایشنامه آئینی درباره حجربن عدی در مسجد جامع راور، مورد اصابت گلوله عوامل رژیم طاغوت قرار گرفت و دو روز بعد در صبح عاشورا به شهادت رسید.

کد خبر 1795340

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha