یونیسف: سال ۲۰۲۴، یکی از بدترین سال‌های ثبت شده برای کودکان

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی اعلام کرد که تاثیر درگیری‌های مسلحانه بر کودکان در سراسر جهان در سال ۲۰۲۴ به سطح ویرانگررسیده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از القدس العربی، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) امروز شنبه (هشتم دی ۱۴۰۳) بر اساس آخرین داده‌های موجود گزارش داد که تعداد کودکانی که در مناطق درگیری زندگی می کنند یا به دلیل درگیری و خشونت به اجبار آواره شده اند، بیش از هر زمان دیگری است.

سازمان ملل متحد اعلام کرد که تعداد کودکانی که تحت تأثیر درگیری‌ها درمعرض نقض حقوق شان از جمله قتل، مجروح شدن، محرومیت از مدرسه، نبود واکسن‌های نجات‌بخش و سوء تغذیه شدید قرار گرفتند، بی سابقه است.

در این گزارش آمده است که بیش از ۴۷۳ میلیون کودک یعنی بیش از یک کودک از هر شش کودک در جهان، اکنون در مناطقی زندگی می کنند که تحت تاثیر درگیری ها قرار گرفته اند، زیرا جهان شاهد بیشترین تعداد درگیری‌ها از زمان جنگ جهانی دوم است.

نسبت کودکان جهان که در مناطق درگیری زندگی می کنند، از حدود ۱۰ درصد در دهه ۱۹۹۰ به نزدیک به ۱۹ درصد امروز شده است.

 یونیسف اعلام کرد که در پایان سال ۲۰۲۳، ۴۷.۲ میلیون کودک به دلیل درگیری و خشونت آواره شدند که این روند در سال ۲۰۲۴ نشان دهنده آوارگی بیشتر به دلیل تشدید درگیری‌ها از جمله در هائیتی، لبنان، میانمار، فلسطین و سودان است.

 این گزارش می افزاید که کودکان که ۳۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، به طور متوسط ‌نزدیک به ۴۰ درصد از پناهندگان و ۴۹ درصد از آوارگان داخلی را تشکیل می دهند.

کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف گفت: تقریباً بر اساس همه معیارها، سال ۲۰۲۴ یکی از بدترین سال‌های ثبت شده برای کودکان در درگیری‌ها در تاریخ یونیسف بود، هم از نظر تعداد کودکان آسیب دیده و هم از نظر میزان تأثیر روی زندگی آنها.

یونیسف در رابطه با اختلال در آموزش در مناطق درگیری اعلام کرد:برآوردها نشان می دهد که بیش از ۵۲ میلیون کودک در کشورهای متاثر از درگیری ها از تحصیل بازمانده اند.

این سازمان تاکید کرد: کودکان در نوار غزه و بخش بزرگی از کودکان در سودان بیش از یک سال از تحصیل را از دست داده‌اند، در حالی که در کشورهایی مانند اوکراین، جمهوری دموکراتیک کنگو و سوریه، مدارس آسیب دیده، ویران شده یا مورد استفاده مجدد قرار می گیرد و میلیون ها کودک به یادگیری دسترسی ندارند.

 از سوی دیگر، یونیسف اعلام کرد که سوءتغذیه در میان کودکان در مناطق درگیری به سطوح هشداردهنده افزایش یافته است، زیرا درگیری و خشونت مسلحانه همچنان محرک‌های اصلی گرسنگی در بسیاری از مناطق است که منجر به اختلال در سیستم‌های غذایی و مهاجرت و آوارگی ساکنان و اختلال در رسیدن کمک‌های انسان دوستانه شده است.

 سازمان ملل متحد گفت که درگیری‌ها همچنین تأثیر مخربی بر توانایی کودکان برای دسترسی به مراقبت های بهداشتی حیاتی دارد. نزدیک به ۴۰ درصد از کودکان واکسینه نشده‌اند یا واکسن کافی دریافت نکرده اند، آنها در کشورهایی زندگی می کنند که تا حدی یا به طور کامل تحت تأثیر درگیری قرار گرفته اند.

این مسئله می تواند تأثیر بسیار زیاد بر سلامت روانی کودکان بگذارد، به طوری که در معرض قرار گرفتن خشونت، تخریب و از دست دادن عزیزان می‌توانند با واکنش هایی مانند افسردگی، رفتار پرخاشگرانه و موارد دیگر در کودکان ظاهر شوند.

مدیر اجرایی یونیسف گفت: کودکان در مناطق جنگی با درپیری روزانه برای بقا مواجه هستند که آنها را از دوران کودکی محروم می کند.

کد خبر 1796521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha