معارف و اندیشه رضوی سرفصل امور تربیتی و پرورشی باشد

وزیر آموزش و پرورش گفت: تکلیف امروز ما این است که معارف و اندیشه رضوی سرفصل امور تربیتی و پرورشی باشد و در این راستا ویژه‌برنامه‌های فرهنگی و تربیتی مختلفی مانند برگزاری چهارشنبه‌های امام‌رضایی (ع) یا جشنواره‌های سیره رضوی در خراسان مرسوم شده و درحال برگزاری است که بزودی به صورت ملی و سراسری اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، علیرضا کاظمی در آیین اختتامیه همایش «دانش‌آموختگان رضوی، سفیران وحدت حوزه و دانشگاه» که امروز ۲۹ آذر ۱۴۰۳ در تالار همایش‌های دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد برگزار شد اظهار کرد: بزرگان زیادی پروش یافته مکتب حوزه و مراکز علمی چون دانشگاه رضوی هستند و در عرصه جهاد و دفاع از وطن و تقدیم شهید نیز به‌نسبت تعداد دانشجویان خود، سرآمد همه مراکز علمی بوده و هستند.

وی با اشاره به موفقیت های دانشگاه رضوی افزود: دانشگاه علوم اسلامی رضوی، محصول عینی یک دانشگاه اسلامی به معنای واقعی کلمه است. سنجش موفقیت آن نیز در عملکرد چهل ساله آن به‌وضوح ملموس است و خروجی آن نیز با تربیت چهره‌های برجسته و نخبگانی که امروز نه‌فقط در خدمت دانشگاه، بلکه در خدمت جریان‌های مختلف فکری و فرهنگی جامعه هستند قابل اندازه گیری است.

فرهنگ رضوی سرفصل امور تربیتی و پرورشی باشد

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: تعلیم و تربیت به‌عنوان دغدغه اصلی دلسوزان کشور و زیربنای ایجاد بسیاری از چالش‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی امنیتی است و غفلت از این حوزه باعث بروز چنین چالش هایی شده و اگر قرار است تحولی مثبت صورت بگیرد، باید توجه و تمرکز بیشتری در این حوزه داشته باشیم و در گام اول حوزه و دانشگاه و مراکز علمی باید نسبت خود را با این مساله روشن کنند.

وی به ضرورت ایجاد یک ساز و کار دائمی برای تعامل بین دانشگاه و بخش‌های اجرایی و علمی کشور اشاره کرد وگفت: اولین پرسش این است که آیا تاکنون توانسته‌ایم دانش و یافته‌های پژوهشی و علمی و همچنین دانش آموختگان و عناصر تربیت‌یافته از حوزه و دانشگاه‌ها را پای کار نظام تعلیم و تربیت کشور بیاوریم.

معارف و اندیشه رضوی سرفصل امور تربیتی و پرورشی باشد

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: تکلیف امروز ما این است که معارف و اندیشه رضوی سرفصل امور تربیتی و پرورشی باشد و در این راستا بیش از۲۰ طرح و  ویژه‌برنامه فرهنگی و تربیتی مختلفی مانند برگزاری چهارشنبه‌های امام‌رضایی(ع)، گام‌های عاشقی و حفظ صلوات خاصه امام هشتم(ع) و یا اجرای جشنواره‌هایی در حوزه سیره و فرهنگ رضوی در خراسان رضوی مرسوم شده و درحال برگزاری است.

وی در ادامه تاکید کرد: وزارت آموزش و پرورش در دولت وفاق ملی متمرکز است که در آینده نزدیک، نمونه این طرح‌های موفق در حوزه رضوی را در مقیاس کلان و ملی برگزار کند و به‌زودی شاهد اجرای مراحل آزمایشی آنها در مدارس سراسر کشور هستیم.

مساله کمبود معلم حل شد

وی همچنین درباره کمبود معلم و کلاس درس در کشور گفت: در حال حاضر به هیچ وجه کمبود معلم نداشته و همه کلاس‌های ما دایر است و حتی یک کلاس با کمبود معلم مواجه نیست.

وی افزود: طبیعی است که آموزش و پرورش، تمام نیروهای مورد نیاز خود را با استفاده از نیروهای موظف تامین نمی‌کند. حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد این نیروها از طریق نیروهای موظف و مابقی نیز با استفاده از ظرفیت نیروهای غیرموظف تامین می‌شود و این یک رویه معمول در مراکز آموزشی است که بخشی از نیاز خود را با استفاده از نیروهای غیرموظف تامین کند. دلیل آن نیز سیال بودن و جابجایی جامعه مخاطب است.

کاظمی خاطرنشان کرد: البته در آینده نه چندان دور و در افق ۱۴۰۸ جمعیت دانش‌آموزی سیر نزولی پیدا می‌کند و باید به شدت مراقب باشیم نیروی انسانی مازاد تبدیل به بحران نشود.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به این که با کمبود فضای آموزشی در کشور مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: جمعیت دانش‌آموزان از سال ۱۳۹۲ تا کنون از ۱۲ میلیون و پانصد هزار نفر به ۱۶ میلیون و پانصد هزار نفر افزایش پیدا کرده و با توجه به این رشد جمعیت دانش‌آموزی، نیاز به کلاس‌های درس متعدد داریم. البته با افزایش تراکم کلاس‌ها، این نیاز تامین شده است.

چالش بودجه عمرانی با کمک خیران تدبیر شد

وی افزود: کشور در حوزه اعتبارات عمرانی با چالش‌هایی مواجه است که البته در آموزش و پرورش، بخش مهمی از چالش‌ها توسط خیران برطرف شده است و مهرماه سال گذشته حدود هزار و ۷۰۰ پروژه و ۸ کلاس درس ساخته شده است.

کاظمی خاطرنشان کرد: در استان خراسان رضوی، کار منحصر به فردی صورت گرفته و از طریق مولدسازی و با مشارکت خیران، ساخت ۵ هزار کلاس درس آغاز شده است و بخشی از دارایی‌های غیرمولد آموزش و پرورش در قبال ساخت مدرسه و کلاس، تهاتر شده است.

معارف و اندیشه رضوی سرفصل امور تربیتی و پرورشی باشد

فعالیت دانشگاه رضوی باید زیرساخت ترویج معارف رضوی باشد

حجت‌الاسلام احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت: مراکز آموزشی آستان قدس دغدغه جدی برای صیانت از ارزش‌های علمی و معرفتی جامعه اسلامی دارد. 

افزود: پیشنهاد رسمی ما این است که برنامه‌ای در آستان قدس طراحی شود که خود مجموعه آستان به محوریت بارگاه قدسی امام هشتم (ع) بتواند از دستاوردهای علمی و تحقیقاتی این مراکز پژوهشی بهره‌مند شود.

وی با بیان اینکه همه اساتید، فارغ‌التحصیلان و نخبگان دانشگاه علوم اسلامی رضوی باید در همه حال خود را وامدار به این زیرساخت پژوهشی و این جریان معرفتی بداند گفت: ظرفیت ارزشمند فارغ‌التحصیلان می‌تواند به شرایط موجود کشور کمک کند و بسیاری از نواقص و کاستی‌های موجود را شناسایی کرده، در جهت رفع آن بکوشند.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه آموزش عالی اسلامی و مراکز تحقیق و پژوهشی دینی باید در راستای تحقق منویات بلند رهبر انقلاب پیشتاز باشند افزود: آستان قدس رضوی هیچ مسئولیت و تکلیفی درقبال مدرسه‌داری و دانشگاه‌داری ندارد، اما باور ما این است که باید این جریان حفظ و تقویت شود فقط به شرط آن‌که زیرساخت ترویج معارف رضوی باشند.

کد خبر 1795341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha