به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از آناتولی، پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) به اخیرا طرحی را تصویب کرده بود که بر اساس آن، فعالیت آژانس کار و امدادرسانی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را ممنوع اعلام کرد و همین مسئله واکنشهای منفی بینالمللی را در پی داشت.
بر این اساس، مجمع عمومی سازمان ملل برای مقابله با این اقدام رژیم صهیونیستی، یک قطعنامه به تصویب رساند.
این قطعنامه با موافقت ۱۳۷ کشور در مجمع عمومی به تصویب رسید و در آن از دیوان بین المللی دادگستری (دادگاه لاهه) خواستند نظر مشورتی خود را درباره تصویب طرح در پارلمان رژیم صهیونیستی مبنی بر غیرقانونی شدن فعالیت آنروا ارائه کند.
به دنبال تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل، کشورهای عربی از جمله عربستان، امارات، قطر و اتحادیه کشورهای عربی از این اقدام استقبال کردند.
عربستان، امارات، قطر و اتحادیه کشورهای عربی در همین راستا، بیانیهای صادر کردند.
وزارت امور خارجه عربستان در بیانیهای تاکید کرد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامهای را تصویب کرد که نروژ با مشارکت عربستان و سایر کشورها ارائه کرده بود و از دیوان بینالمللی دادگستری خواستار نظر مشورتی درباره تعهدات اسرائیل شد.
در این بیانیه آمده است: عربستان از این تصمیم استقبال کرد و آن را منعکس کننده یک اجماع بین المللی در مورد حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت و ایجاد کشور مستقل دانست. ریاض همچنین از مواضع مثبت کشورهای حامی قطعنامه قدردانی کرد.
نماینده مجمع عمومی سازمان ملل متحدامارات متحده عربی حمایت خود را از قطعنامه سازمان ملل اعلام کرد.
بر اساس این بیانیه، امارات متحده عربی از این قطعنامه حمایت کرد و به آن رای مثبت داد و بر اهمیت رعایت قوانین بینالمللی در سرتاسر سرزمینهای اشغالی فلسطین تاکید کرد.
وزارت امور خارجه قطر نیز در این بیانیه از این تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد استقبال کرد و گفت: تصویب آن با اکثریت ۱۳۷ رأی نشان دهنده رد گسترده بین المللی تصمیمات مقامات اشغالگر اسرائیل برای ممنوعیت فعالیتهای آنروا است.
قطر همچنین نسبت به اخلال در فعالیتهای آنروا هشدار داد زیرا، منجر به عواقب جدی انسانی و سیاسی، به ویژه محرومیت میلیونها فلسطینی از خدمات ضروری در غزه، کرانه باختری و کشورهای همسایه و همچنین رفع مشکل آوارگان فلسطینی و حق بازگشت آنها خواهد شد.
احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، رأی مثبت به این قطعنامه را اقدامی بزرگ توصیف کرد و گفت: این قطعنامه منعکس کننده افکار عمومی بینالمللی است که تلاشهای اسرائیل برای پایان دادن به نقش آنروا را رد میکنند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامهای را در ارتباط با آنروا تصویب کرد که در آن برحمایت کامل از مأموریت آژانس در تمام زمینههای کاری آن، یعنی اردن، سوریه، لبنان و سرزمینهای اشغالی فلسطین» تاکید کرد.
قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، قانون ممنوعیت تصویب شده توسط کنست اسرائیل در ۲۸ اکتبر ۲۰۲۴ را محکوم کرد و از دولت اسرائیل خواست تا به تعهدات بینالمللی خود پایبند باشد و به امتیازات و مصونیتهای آژانس احترام بگذارد.
اسرائیل مدعی است که کارمندان آنروا از حماس حمایت میکنند، ادعایی که آنروا آن را رد کرده است و سازمان ملل نیز تاکید کرده است که به بیطرفی متعهد است، در حالی که فلسطینیها می گویند هدف تل آویو انحلال آژانس و موضوع پناهجویان است.
گفتنی است، اجرای قوانین رژیم صهیونیستی به معنای توقف فعالیت آنروا در اراضی اشغالی فلسطین خواهد بود که به روند گرسنگی فلسطینیان و وخامت شرایط غم انگیز کنونی آنها دامن میزند.
نظر شما