به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ مسئله وقوع جرائم و آسیبهای اجتماعی همواره تهدیدی علیه شئون مختلف اجتماع به ویژه از حیث فرهنگی است و از این جهت برخی از نهادها از جمله دستگاه قضا مأموریت ویژه تری در مواجهه با این مسائل دارد.
مأموریت و فعالیت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستریها ناظر به همین مسائل است که میکوشد تا ضمن کاهش تهدیدات اجتماعی و به حداقل رساندن ارتکاب جرائم، پیشگیری را محور عملکرد خود قرار دهد.
طبق تازهترین گزارش این معاونت در استان کرمان که مربوط به صبح شنبه(اول دی ماه) است؛ در ۶ ماه نخست امسال تعداد ۱۶۵ جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم در کل استان با موضوعات پیشگیرانه و اولویتدار استان برگزار شده است.
سید مهدی قویدل، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان گفته است: با برگزاری مستمر کمیته هماهنگی پیشگیری از سرقت و همچنین اجرای موفقیت آمیز طرح هایی نظیر پیشگیری از سرقت محصولات کشاورزی، پایش تصویری در شهرها و روستاها، ساماندهی کارگاه های ضایعاتی و...شاهد کاهش بسیار خوبی در این حوزه بوده ایم.
وی سلاح غیرمجاز و انواع خشونت های رفتاری ناشی از آن، حاشیه نشینی و ایجاد چالش هایی نظیر خرده فروشی مواد مخدر و کارگاه های ضایعاتی را از جمله چالشهای استان فهرست کرد و افزود: افزایش آمار ورود غیرمجاز اتباع بیگانه در استان خود چالشهایی نظیر اشغال فرصتهای شغلی و افزایش آمار بیکاری، ایجاد شبکههای قاچاق موادمخدر، سلاح و ارتکاب به اعمال مجرمانه و خشن را در پی داشته است.
قویدل در این زمینه اضافه کرد: خودروهای شوتی و تصادفات مرگبار به ویژه در جنوب استان، کویر و تهدیدات امنیتی آن، قاچاق سوخت، خشکسالی و بحران کم آبی از دیگر چالشهای استان است.
وی با اشاره به ظرفیتهای ایجاد شده از جمله مصلحین، اورژانس قضایی، سران طوایف و نهادهای مردمی و مراکز مهر خانواده، خواستار تدوین و تنظیم شیوه نامه خاص و ایجاد سازوکار مناسب برای استفاده بهینه از این ظرفیت های مهم شد.
نظر شما