ضرورت توجه به برنامه‌های شهری و اجرای آن برای بانوان

رییس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد برنامه های مدیریت شهری مشهد در حوزه بانوان را تشریح کرد.

فاطمه سلیمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: در دوره ششم شورای شهر مشهد بانوان همواره مورد توجه مدیریت شهری بوده و تلاش کرده ایم تا عدالت را در اختصاص منابع و امکانات رعایت کنیم. به عنوان نمونه در محلات از ۲هزار نفر حاضر در شورای اجتماعی محلات، ۸۰۰نفر از بانوان صاحب کرسی هستند. در حوزه کشوری چند ماه پیش زنان شوراهای شهر در مشهد گردهم آمدند و توانستند اقداماتی که در مشهد انجام می‌شود را تبادل کنند و مشهد الگویی در این زمینه شود.

 وی با اشاره به میلاد حضرت زهرا (س) و برنامه های تدارک دیده شده در این روز برای بانوان گفت: یکی از اقدامات ما که به مناسبت ولادت حضرت فاطمه (س) مصوب شد و به عنوان هدیه ای برای مردم عزیز مشهد و زایرین ومجاورین آقا در نظر گرفته شد رایگان شدن مترو و خطوط اتوبوسرانی منتهی به حرم مطهر بود.

لزوم تقویت ساختارهای شهری در حوزه بانوان

رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد  ساختارهای مربوط به حوزه بانوان در مدیریت شهری را ضعیف دانست و تاکید کرد: ساختارها و زیرساخت‌های ما در بخش بانوان باید به سرعت تقویت شود که در این راستا ضرورت دارد در مجموعه شهرداری، اداره کل بانوان شکل گیرد.

وی افزود: اقدامات خوبی هم اما انجام شده مثلا در حوزه بودجه برای اولین بار در کشور، برش بودجه بانوان را در شهرداری مشهد تعریف کردیم و بودجه‌ای به فعالیت‌های حوزه بانوان اختصاص یافت.

وی تصریح کرد: مسائل در حوزه بانوان در دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری پیگیری می‌شود؛ در بخش سخت‌افزاری به توسعه زیرساخت‌های حوزه بانوان پرداخته می‌شود که در این بخش می‌توان به ایجاد پارک‌های بانوان، مراکز رویش، بازارچه‌های اشتغال و کارآفرینی و ایجاد فضاهای ورزشی تخصصی ویژه بانوان در شهر اشاره کرد.

طرح‌هایی برای تقویت بنیان خانواده

سلیمی با اشاره به پروژه مسجد محوری شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: در حوزه نرم‌افزاری و پروژه‌های نرم، به خصوص برای تقویت بنیان خانواده و ازدواج به خصوص با همکاری و مجوریت مساجد اقدامات ارزشمندی انجام گرفته است که در این حوزه، می‌توان به طرح «با هم» ویژه زوج‌های جوان، طرح «برکت» ویژه مادران باردار، طرح «مشهد مهربان» برای کودکان بازمانده از تحصیل و آزادی زندانیان جرایم غیرعمد، طرح قرار زیارت و طرح «ترنم زندگی» که با محوریت مساجد برای مشاوره رایگان خانواده‌ها در حال اجراست اشاره کرد.

وی گفت: در حوزه بانوان برنامه‌های زیادی عملیاتی شده است، به عنوان مثال در موضوع دوچرخه‌سواری بانوان قبل از این دوره فقط دو پارک مجهز به دوچرخه برای بانوان بود، اما در حال حاضر در هفت پارک امکان استفاده رایگان بانوان از دوچرخه‌های اشتراکی وجود دارد.

رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد افزود: اشتغال و کارآفرینی از دیگر اقدامات مؤثر انجام شده در حوزه بانوان است که در این زمینه مراکز رویش در محلات بازآفرینی ایجاد شده است و در این مراکز بانوان به صورت رایگان آموزش می‌بینند و می‌توانند در همین مراکز ضمن آموزش، درآمدزایی نیز داشته باشند.

مشارکت مدیریت شهری و مساجد برای اجرای جشن های میلاد

رییس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد به برنامه های مشارکتی شهرداری با مساجد اشاره کرد و ادامه داد: همچنین به این مناسبت فرخنده در محلات مختلف شهر با محوریت مساجد جشن‌های مختلفی برگزار خواهد شد و به طور ویژه یک جشن مخصوص دختران نیز امروز برگزار می شود.

وی عنوان کرد: در این دوره از مدیریت شهری نامگذاری مراکز رویش شهری با نام‌های بانوان شهیده را داشته‌ایم که در حال حاضر ۴۷ خیابان و ۷ مرکز رویش به نام بانوان شهیده مزین شده‌است، نامگذاری ۹ مرکز دیگر در دستور کار ما قرار دارد.

سلیمی بیان کرد: ۷ هزار نفر از بانوان مشهدی در گروه‌های سنی مختلف در جشنواره ورزشی «شهربانو» ثبت‌نام کردند که به زودی برگزار خواهد شد در کنار این موارد سعی بر آن داشتیم که بتوانیم در این جشنواره برای بانوان دارای معلولیت نیز آیتم‌هایی را لحاظ کنیم.

وی افزود: به نتیجه رسیدن تلاش‌های صورت گرفته در حوزه توسعه زیرساخت‌های حوزه بانوان در راستای تعالی زیست‌پذیری شهری بانوان و در نتیجه تعالی نهاد خانواده از این درگاه است. در این دوره علاوه بر اتمام و بهبود پروژه‌های قبلی در حوزه بانوان همچون تعمیر و تجهیز بوستان‌های ریحانه و مادر و کودک که از گذشته شکل گرفته بود، تلاش شد سرانه زیرساخت‌های در اختیار بانوان نیز افزایش پیدا کند.

برای اولین بار؛ جذب ۲۱ بانوی آتش نشان در مشهد

 رییس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: با پیگیری های فراوان سرانجام برای اولین بار در مشهد تلاش شده تا ۲۱ بانو آتش‌نشان با دفترچه استخدامی به صورت پیمانی جذب سازمان آتش‌نشانی شده و ثبت‌نام آن‌ها نیز آغاز شده است.

وی افزود: در این دوره تلاش کردیم بوستان های ویژه بانوان به نام "شهربانو" را برای خانم‌ها ایجاد کنیم، که این نام، نام مبارک مادر امام سجاد (ع) است و در همین راستا از تمام کسانی که در تحقق این امر تلاش کردند؛ تشکر می‌کنم.

سلیمی اظهار کرد: درحال حاضر بوستان شهربانو وکیل آباد و کوهسنگی افتتاح شده و در آینده نزدیک به بوستان‌های طرق، بسیج، آفتاب و کرامت نیز فضاهایی برای بانوان اضافه خواهد شد.

از برنامه‌های فرهنگی برای ملکه‌های شهر تا حمایت از مادران باردار شاغل

وی با اشاره به باشگاه دختران سازمان فرهنگی گفت: برنامه های فرهنگی زیادی هم برای دختران و مادران از جمله اردوهای مادر و دختری یا باشگاه ملکه ویژه دختران را در دستور کار قرار دادیم تا بتوانیم ارتباط بهتری با زنان و دختران شهر داشته باشیم و خدمات تخصصی بهتری به آنها ارائه کنیم.

این عضو شورای شهر مشهد با تاکید بر نگاه خانواده محور در دو بخش کارکنان شهرداری و شهروندان عنوان کرد: حمایت بیمه ای تکمیلی برای همکاران حجمی در فرزندان دوم به بعد که منطبق بر قانون جوانی جمعیت بود نیز از حمله برنامه های ما برای کارکانان است که صورت گرفت و بیمه مربوطه با پرداخت حق السهم ۴۰-۶۰ دایر گردید. اقدامتی همچون شمول هزینه های ناباروری در تکمیل درمان، هماهنگی های ایاب و ذهاب مادران باردار و رفاهیات ویژه امور پزشکی و سلامت مادران باردار در سطح کارکنان شهرداری و همچنین دوره های آموزشی تربیت فرزند، مشاوره های ازدواج و ...، غربالگری های ویژه بانوان و آقایان، باشگاه های مخاطب محور و ... از برنامه های ما برای شهروندان است.

کد خبر 1795690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha