به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ عباس ارجمند، دوشنبه(۳ دی) در نشست خبری به مناسبت هفته سوادآموزی ابتدا با گرامیداشت یاد و خاطره ۲۶ دانشآموز و دو نفر از فرهنگیان شهید حادثه تروریستی سال گذشته مسیر گلزار شهدا؛ گزارشی از معاونت سوادآموزی ارائه کرد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی امر سوادآموزی خانه به خانه پیش به صورت مردمی پیش رفت؛ افزود: این موضوع سپس به صورت یک نهضت و بعد در قالب یک سازمان دنبال شد.
نرخ سوادآموزی استان کرمان نزدیک به نرخ کشوری است
وی از نرخ ۹۸ درصدی سوادآموزی در کشور و ۹۶ درصدی استان کرمان خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر بزرگترین مشکل نهضت سوادآموزی در سراسر کشور شناسایی و جذب افراد بیسواد است و در این زمینه دو شیوه «مدرسهمحور» و «روستای باسواد» دنبال میشود.
ارجمند توضیح داد: در شیوه اول همکاران آموزش و پرورش اقدام به شناسایی والدین بیسواد و معرفی آنان به آموزش و پرورش میکنند و در شیوه دوم مسئولیت به عهده دهیار و شورای روستا گذاشته شده است.
۳۰۰ نفر از آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی جذب آموزش و پرورش شدند
وی ادامه داد: از یک هزار و ۵۱۲ نفر آموزش دهنده سوادآموزی در استان ۲۵۶ نفر مرد و هزار و ۲۵۵ نفر زن هستند و سال قبل امتیازاتی برای این افراد در نظر گرفته شد که ۳۰۰ نفر در مرحله اول آزمون قبول و تعدادی جذب آموزش و پرورش شدند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با افزودن این نکته که برای آموزشدهندگان غیررسمی از امسال حقالتدریس و به همان میزان بیمه لحاظ میشود؛ گفت: سال گذشته ۱۱ هزار و ۱۳ نفر را تحت پوشش سوادآموزی قرار دادیم که ۸ هزار و ۷۵۸ نفر ایرانی و ۲ هزار و ۲۵۵ نفر از اتباع و در رده سنی ۱۰ تا ۵۹ سال هستند.
نرخ بیسوادی در هیچ جامعهای صفر نمیشود
وی با متذکر شدن این نکته که نرخ بیسوادی هیچگاه صفر نمیشود اما نزدیک به صفر ممکن است؛ افزود: نرخ سوادآموزی ایران در چهار دهه گذشته ۲ و ۶ دهم برابر نرخ سوادآموزی جهانی بوده است.
ارجمند از فعالیتهای مکمل از جمله " خواندن با خانواده" روخوانی قرآن و... در کنار سوادآموزی مراکز یادگیری محلی خبر داد و با بیان اینکه امسال رده سنی ۳۰ تا ۴۰ سال را تحت پوشش قرار دادیم؛ این امر نویدبخش کاهش سوادآموزی خواند و افزود: بازماندگان از تحصیل که سن آنان بالا رفته، با گذراندن یک سال و نیم میتوانند مدرک ششم ابتدایی دریافت کنند.
دوقطبی سوادآموزی در استان کرمان
وی بیشترین نرخ باسوادی استان کرمان را مربوط به شهرستان کوهبنان و کمترین آن را مربوط به ردوبار جنوب و جیرفت دانست و گفت: سوادآموزی در ندامتگاههای استان نیز انجام میشود که در این رابطه سال گذشته رتبه دوم و امسال رتبه اول کشور را داریم.
ارجمند در پایان به مصادیقی از افراد موفق اشاره کرد که از نهضت سوادآموزی شروع کردند و امروز به درجات بالای علمی در حد دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه رسیدند و یا یکی از فرهنگیان کرمان که سابقه خدمت او از ابتدا تا انتها به مدت ۳۶ سال در نهضت سوادآموزی بوده است.
نظر شما