حجتالاسلام علی نهاوندی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان اظهار کرد: یک جامعه مترقی و پیشرفته، جامعه ای است که قانون در آن حاکم شود و فرآیند قانونی به درستی طی شده باشد و این قانون به فهم و درک اجتماعی، منعکس و منتقل شده باشد؛ همچنین پسندها و ناپسندهای جامعه را به سمت این قانون سوق دهد.
اقناع نخبگانی توسط دستگاه های فرهنگساز
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی افزود: اگر یک قانون گذاری خوب انجام شده باشد اما اقناع خوب و اقناع نخبگانی توسط دستگاه های فرهنگساز و به ویژه رسانه های ارتباط جمعی شکل نگرفته باشد و یا اگر اقناع صورت بگیرد، قانون خوب هم مصوب شده باشد اما اجرای خوبی نداشته باشیم، این فرایند ناقص است.
وی خاطرنشان کرد: بین فرایند قانون گذاری، فرایند برقراری ارتباط و فرهنگ سازی و جامعه پذیری قانون و مدیریت اجرایی قانون باید یک پیوستاری وجود داشته باشد تا بتواند قانون محقق شود و جامعه نیز تکلیف خود را در برابر آن قانون بداند.
۵ هزار ساعت کار تخصصی روی قانون عفاف و حجاب
حجت الاسلام نهاوندی با اشاره به فرایند تصویب قانون عفاف و حجاب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ۲۰۰ کارشناس علمی با پنج هزار ساعت کار تخصصی روی قانون عفاف و حجاب کار کرده اند و پس از آن، نظر قوه قضائیه و قوه مجریه احصا شده و در مجلس نیز بررسی و تصویب شد و در شورای نگهبان به تایید رسید و اکنون در مقطع ابلاغ قانون قرار داریم.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی درخصوص زمان ابلاغ قانون عفاف و حجاب افزود: اگر شرایط امنیتی و مسائل محیطی اقتضا کند که این قانون با تاخیر ابلاغ شود این امر نیز نشانه مترقی بودن حکمرانی در کشور است.
وی با تاکید بر خلا موجود در بررسی های فرهنگی و اطلاع رسانی های درست پیرامون قانون عفاف و حجاب، تصریح کرد: برخی از افرادی که درباره قانون نظر می دهند اصلا مفاد قانون را نمی دانند و صرفانگاه های کاملا سلبی این قانون را برجسته می کنند درحالیکه قانون عفاف و حجاب برای عموم مردم در دسترس قرار دارد و می توانند همه مفاد آن را مطالعه کنند.
حجت الاسلام نهاوندی پیشنهاد داد: در یک توافقی که بین مجلس و دولت اتفاق می افتد حتما باید نکات قابل اصلاح قانون را لحاظ کنند اما برجسته کردن تقابل جامعه با یک امری که در فرهنگمان ریشه دارد، پذیرفتنی نیست.
ریشه عفاف، حیا و حجاب در فرهنگ ایرانی/ انگاره های غلط به جامعه باعث تقابل می شود
حجت الاسلام نهاوندی با اشاره به ریشه عفاف، حیا و حجاب در فرهنگ ایرانی، تاکید کرد: عفت در فرهنگ ایرانیان ریشه دارد و حجاب هم در فرهنگ ایرانی ریشه دارد بنابراین عفاف و حجاب دارای ابعاد ملی و شرعی است و طبیعتا جامعه با این دو عنوان برجسته مقابله نمی کند اما اگر یک نوع تلقی و انگاره ای را از این قانون به جامعه مخابره کنیم که این قانون می خواهد زندگی شما را از هستی ساقط کند در این صورت است که با مقابله جامعه مواجه می شویم.
حتی سلبریتی های غربی که هویت اخلاقی جامعه را رعایت نکنند جریمه می شوند
وی با اشاره به بندهایی از قانون عفاف و حجاب توضیح داد: در قانون عفاف و حجاب برای سلبریتی هایی که شئون و شرایط عفاف و حجاب را رعایت نمی کنند قانون داریم و جالب است بدانید که این بخش از قانون اروپا گرفته شده است؛ قانون اروپا برای سلبریتی هایی که هویت اخلاقی جامعه را رعایت نمی کنند بین ۱۰ تا ۳۰ درصد مالیات از درآمد سالیانه شان در نظر گرفته است که جنبه بازدارندگی هم داشته باشد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در جامعه ای که داعیه دار حکمرانی اسلامی است و در حوزه مقاومت الهام بخش؛ معنا ندارد برخی اصول اخلاقی و اصول حاکم شرعی را نادیده بگیرند و طبیعتا قانون باید جلوی آنها را بگیرد.
هشدار رهبر انقلاب درخصوص حجاب سیاسی
حجت الاسلام نهاوندی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص سیاسی سازی در موضوع مساله حجاب، تصریح کرد: در برخی مواقع جریان تقابل با حجاب، مساله حجاب سیاسی را دنبال می کند بنابراین باید پشت صحنه های این قضیه را نیز مورد توجه قرار دهیم.
مساجد پایگاه های فرهنگ ساز و توسعه اندیشه اسلامی و اقامه دین
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مساجد پایگاه های فرهنگ ساز و توسعه اندیشه اسلامی و اقامه دین هستند، خاطرنشان کرد: علمای بزرگوار، مقدسینی که در مساجد حضور دارند و از ابتدای انقلاب و حتی قبل از انقلاب تا کنون داعیه دار اسلامی سازی جامعه بودند، داعیه دار اقامه دین بودند طبیعتا این حکم مسلم شرعی را که در یک برهه ای مساله حجاب و عفاف است و ریشه فرهنگی نیز دارد مورد توجه دارند.
حجت الاسلام نهاوندی با تاکید بر تبیین فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه، گفت: مراکز مختلف فرهنگی و اجتماعی ما باید درخصوص عفاف، حیا و حجاب فرهنگ سازی کنند.
وی افزود: اصول حاکم بر قانون عفاف و حجاب که از بعد فلسفه حقوقی هم می توان به آن پرداخت، به دنبال آن است که مساله شریعت را ساری و جاری کند و نسبت به کسانی که دانسته یا نادانسته با حجاب مخالفت می کنند، بازدارندگی داشته باشد ولی در عین حال نواقص و کاستی هایی دارد که باید در مسیر قانون اصلاح شود و این اقدام نیز یک شکل مترقی است که در قانون عفاف و حجاب لحاظ شده است تا اصلاحاتی انجام دهد.
تاکید بر نقش تبیینی مساجد در حوزه عفاف و حجاب
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مساجد فوق العاده در تبیین نه در تهییج این مساله می توانند کنش مثبت داشته باشند، خاطرنشان کرد: بخش هایی از قانون عفاف و حجاب را در مساجد به بحث و بررسی بگذارند و نظرات و حرف های مردم را نیز بشنوند تا موارد اصلاحی را از مردم بشنویم.
حجت الاسلام نهاوندی با اشاره به دوره ۶ماهه برای اصلاح قوانین، افزود: گاهی مطرح می شود که بین جرم و مجازات تناسبی وجود ندارد که این بخش را می توان به بحث گذاشت و پیشنهادات جایگزین را احصا کرد و از مردم شنید.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: پیشنهادات به مجلس که خانه ملت است ارسال شود تا در مسیر تحقق قانون، اصلاحاتی که مورد نیاز است انجام شود.
نظر شما