خبرگزاری شبستان، گروه بینالملل: اسلواکی کشوری که در قاره اروپا واقع و از هر چهار طرف با زمین احاطه شده است یکی از سختترین کشورهای اروپایی برای زندگی مسلمانان است.
این کشور که هیچ دریا و اقیانوسی در مرزهای آن وجود ندارد و در سال ۱۹۹۳ پس از جدایی از چکسلواکی تشکیل شد با کشورهای لهستان در شمال، مجارستان در جنوب، اوکراین در شرق و جمهوری چک و اتریش در غرب احاطه شده است.
حدود پنج هزار مسلمان در اسلواکی زندگی میکنند و با اینکه تقریبا بخش بزرگی از جمعیت ۵.۴ میلیونی این کشور را تشکیل می دهند اما کاملا شهروندان درجه دوم به شمار می آیند و اهمیتی به دین و یا نیازهای آنها داده نمی شود.
یکی از مشکلاتی که مسلمانان در اسلواکی با آن مواجه هستند، این است که حتی یک مسجد هم برای برآورده کردن نیازهای عبادی خود ندارند.
مسلمانان بارها خواستار برخورداری از مکانی مخصوص خود برای عبادت شدهاند و پیشنهاد ساخت مسجد را به دولت ارائه دادهاند اما هر بار با پاسخهای منفی مواجه شدهاند.
دلیل اصلی چالش مسلمانان در اسلواکی این است که دولت این کشور اسلام را به عنوان یک دین به رسمیت نمی شناسد و به طور کلی نام اسلام از لیست ادیان آن حذف شده است.
سال ۲۰۱۶ میلادی بود که دولت اسلواکی قانونی را مبنی بر حذف نام اسلام از لیست ادیان این کشور وضع کرد.
مسلمانان تا کنون تلاش های زیادی برای به رسمیت شناخته شدن اسلام در این کشور انجام داده اند اما هیچ یک از تلاش های آنها به نتیجه نرسیده است.
بنیاد وقف اسلامی که در «براتیسلاوا »، پایتخت اسلواکی واقع شده است چندین بار از دولت اسلواکی خواست تا با ساخت مسجد در زمین هایی که از سوی خود این بنیاد عرضه می شود ،موافقت کند اما هر بار با بن بست مواجه شد.
عدم پذیرش مهاجران مسلمان یکی از سیاست های اصلی دولت اسلواکی است و یکی از بهانه های آنها برای نپذیرفتن مهاجران مسلمان هم نبود مسجد در این کشور است!
حدود ۱۰ پیش زمانی که بحث طرح اتحادیه اروپا برای تقسیم مهاجران بین کشورهای عضو این اتحادیه مطرح بود دولت اسلواکی در واکنش به این طرح اعلام کرد که نمی تواند پذیرای مسلمانان باشد چرا که هیچ مسجدی در این کشور وجود ندارد و به طور قطع مسلمانان جایی را که مکانی برای عبادت آنها ندارد دوست نخواهند داشت!
نظر شما