محبوبه کاظمی دولابی در گفتگو با شبستان مطرح کرد:

کاربردی کردن پژوهش، هنرهای اسلامی را به بزرگترین منابع اقتصادی کشور تبدیل می کند

پژوهش در هنرهای اسلامی به توسعه و ترویج هنرهای ایرانی اسلامی و اشتغالزایی کمک می کند
کاربردی کردن پژوهش، هنرهای اسلامی را به بزرگترین منابع اقتصادی کشور تبدیل می کند

توسعه گر فرهنگی و هنری با اشاره به اهمیت پژوهش در هنرهای اسلامی گفت: هنرهای اسلامی یکی از بزرگترین منابع اقتصادی کشور است و این وظیفه و تکلیف را برای تمام دولتمردان و تمام فعالان حوزه هنری به وجود می آورد که با پژوهش های عمیق فعالیت های حوزه هنرهای اسلامی را در سطح ملی و بین المللی گسترده کنند.

«محبوبه کاظمی دولابی»، فعال فرهنگی و هنری در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره جایگاه پژوهش در هنرهای اسلامی گفت: جایگاه پژوهش همواره در همه حوزه ها جایگاه مهم، قابل اعتنا و قابل اتکایی بوده و یکی از مباحث مهم ما در زمینه های توسعه اقتصادی، فرهنگی و هنری مبحث پژوهش است؛ دولت و وزارتخانه های متبوع باید به این حوزه توجه بیشتری داشته باشند و فعالان حوزه پژوهش را مورد حمایت قرار دهند. این امر می تواند زمینه ساز تشویق فعالان این حوزه قرار گیرد تا آنها نیز به پژوهش محوری روی بیاورند. وقتی پژوهش بر پایه دیدگاه، بینش، دانش و یک واقعیت تاریخی شکل می گیرد، اهمیت بسیاری می یابد. جایگاه پژوهش همواره در تمام اعصار مهم بوده و امروز این اهمیت فزونی یافته است چرا که خیلی از فعالیت ها فقط بر پایه تکرار مکررات و رقم خوردن یک رویداد سطحی است؛ بنابراین پژوهش مسئله بسیار مهمی است که باید بر روی آن تاکید بیشتری صورت گیرد.

این فعال فرهنگی در حوزه هنرهای ایرانی و اسلامی با اشاره به اهمیت پژوهش در هنرهای اسلامی توضیح داد: هنرهای اسلامی یکی از بزرگترین منابع اقتصادی کشور است و این وظیفه و تکلیف را برای تمام دولتمردان و تمام فعالان حوزه هنری به وجود می آورد که با پژوهش های عمیق فعالیت های حوزه هنرهای اسلامی را در سطح ملی و بین المللی گسترده کنند. مجموعه ترانه باران در طول دو دهه فعالیت خویش و ۱۵ سال فعالیت تخصصی در حوزه هنرهای ایرانی اسلامی همواره بر این پایه ورود کرده و هنرهای اسلامی را از لحاظ جایگاه اقتصادی شناسایی کرده و ضعف های آنها را در کشور پیدا کرد. پژوهش در هنرهای اسلامی منبع بزرگی است که می تواند هم در بحث اشتغالزایی هنرمندان هم تغییر معاش آنها و هم توسعه و ترویج هنرهای ایرانی اسلامی، سیاست های فرهنگی و تولید ثروت تاثیرگذار باشد.

کاظمی دولابی با اشاره به اینکه فعالیت های گالری ترانه باران براساس پژوهش در حوزه هنرهای اسلامی است، یادآور شد: هنرمندان فاخر بسیاری در حوزه هنرهای ایرانی اسلامی فعالیت می کنند که به دلیل ارزشمندبودن اثر آنها و ارزان بودن مواد اولیه نسبت به ایجاد ارزش افزوده حوزه نقش بسیار مهمی ایفا می کنند. ما سعی کردیم به این حوزه توجه کنیم و علی رغم مشکلات بسیار تا الان خسته نشدیم و امیدوارانه و پرانرژی فعالیت کردیم. تمام نمایشگاه ها، حراج ها و فعالیت های گالری و موسسه ترانه باران بر پایه پژوهش در حوزه های مختلف بوده است.

وی در پاسخ به این سئوال که پژوهش های صورت گرفته در حوزه هنرهای اسلامی که شما بر روی آنها کار کرده اید چقدر در حوزه فرهنگی گره گشا بوده است؟ گفت: در حوزه فرهنگی تاریخ قضاوت خواهد کرد. شما خبرنگاران می توانید آماری از رشد هنرهای ایرانی اسلامی از سال ۱۳۸۸ از لحاظ حوزه اقتصادی، ایجاد ارزش افزوده و توسعه و ترویج ملی و بین المللی دربیاورید چرا که کار شما خبرنگاران جستجو، تحقیق و اتکا به اسناد و مستندات موجود است.

کد خبر 1795853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha