به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، آیت الله جوادی آملی در پیامی تصویری به آیین اختتامیه هشتمین جایزه ادبی ریحانه، از سری برنامه های هشتمین همایش ملی ریحانه النبی، نام و یاد اهل بیت(ع) را حیات بخش دانست و گفت: شیعه نیز تشنه معارف اهل بیت(ع) است.
وی در ادامه با تصریح بر اینکه اهل بیت(ع) بهترین وسیله برای متوسل شدن هستند، اضافه کرد: اهل بیت(ع) دین مجسم و قرآن مجسم هستند و مسائل قرآن را می دانند و به آن عمل می کنند.
مرجع تقلید شیعیان خاطرنشان کرد: اکنون در این شرایطی که در سال های اخیر به وجود آمد جامعه ما در ورودی یک دالان تحول است، چه بخواهیم و چه نخواهیم در دالان انتقال هستیم، پس اکنون که در دالان انتقالی هستیم باید از نظر فکر هم یک خانه تکانی کنیم، که انتقالی هم از نظر ذهنی داشته باشیم، بدون خانه تکانی فکری در جامعه انتقالی انسان موفق نخواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه انسان نباید از جامعه جدا باشد، چراکه دو راه خوب و بد وجود دارد، تصریح کرد: یکی از راه هایی که همایش ریحانه النبی شکوفا تر شود شرکت دادن کودکان، نوجوانان، دختر خانم ها و سالمندان در جشنواره است، هم اینکه در طول سال برنامه ها جاری باشد، لازم نیست برنامه جایزه داشته باشد هم اینکه به نام خود حضرت زهرا(س) باشد و افراد شعرها، سرودها، تفسیر قرآن و حفظ قرآن را داشته باشند متولیان خود را پیدا می کند.
آیت الله جوادی آملی خطاب به متولیان ریحانه النبی عنوان کرد: از محفل وزین علمی و مقاله نویسی ریحانه النبی تا اینجا در اختیار شما است، وقتی برنامه ها مردمی شود چراکه مردم نسبت به حضرت زهرا(س) یک ارادت خاصی دارند کارها به خوبی پیش خواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه در دوران علم و عقل حضور داریم، افزود: نباید نگاه ما به غرب و به فرورفتگان مادی باشد، اکنون اگر کسی بخواهد نسبت به معارف الهی تلاش کند راه باز است، اکنون نسل، نسل تحول است، اینکه ما بنشینیم و به شکل گذشته فکر کنیم و حرفای سابق بزنیم اینگونه نیست، کار تازه، فکره تازه و راهنمای تازه می خواهد.
مرجع تقلید شیعیان مطرح کرد: این نسل نسل خانه تکانی است، خداوند فهم، درک و ایمان را به ما داده است که از جای خود بیرون نیاییم، باید مراقب زبان، ادب و فکر خود باشیم، ما مامور به جهاد هستیم، مسئله جهاد نفس دستور رسمی ما است.
وی با تصریح بر اینکه حوزه علمیه شهر را باید تقویت کنید، ابراز کرد: جوانان را بسیار تربیت کنید، چراکه اینها حافظان دین هستند، دعوت به حکمت قرآن و روایات است، باید حوزه قوی و غنی داشته باشید ولو اینکه جمعیت کم باشد، برخی شهر ها بزرگ پرور هستند.
آیت الله جوادی آملی ضمن پیشنهاد به راه اندازی حوزه علمیه خواهران ریحانه النبی(س) گفت: می شود از جامعه الزهرا(س) دعوت کرد تا گروهی به آنجا کمک کنند و حتی استادی بفرستند بدون کار فرهنگی امکان پذیر نیست.
نظر شما