به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، اگرچه از مهمترین محورهای توسعه پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی است اما تلاش برای تقویت همبستگی و وحدت در میان دو گروه مذهبی بزرگ شیعه و سنی، همواره در کانون توجه بوده است. مسئلهای که در جنوب فارس مورد توجه واقع شده است.
این منطقه با داشتن پیشینهای غنی از تعاملات مذهبی و فرهنگی، امروز به یکی از الگوهای موفق در عرصه وحدت و همدلی میان مسلمانان تبدیل شده است.
در میان این تحولات، حضور علمای اهل تسنن و تشیع در یک گردهمایی مشترک در شهرستان لامرد، نمایانگر اراده مشترک برای تحقق همبستگی اسلامی است. هدف این گردهمایی، علاوه بر گفتگو در مورد مسائل دینی و مذهبی، تأکید بر اهمیت وحدت در شرایط حساس و پیچیده جهانی بود.
در این راستا، امام جمعه لامرد، فرماندار این شهرستان و دیگر مسئولان محلی، هر کدام به نحوی از اهمیت و دستاوردهای این وحدت سخن گفتند و تأکید کردند که فقط با همکاری و همفکری میتوان به آیندهای روشن برای این منطقه دست یافت.
این همایش، که بهویژه با تأکید بر مفهوم «وحدت» و پیوندهای دینی در جنوب فارس برگزار شد، نشان داد که این منطقه علیرغم تمامی چالشها و مشکلات، در زمینه همزیستی مسالمتآمیز و پیشرفت در کنار یکدیگر، موفق عمل کرده است.
در این راستا، علمای این دو مذهب به ویژه بر اهمیت همگرایی در راستای منافع ملی و اهداف اسلامی تأکید داشتند و این همبستگی را نه تنها در سطح دینی، بلکه در زمینههای اقتصادی و اجتماعی نیز اثرگذار دانستند.
لامرد و مهر؛ نمادهای اتحاد و پیشرفت
امام جمعه شهرستان لامرد در این همایش با اشاره به این که این منطقه «مولود انقلاب» است، خاطرنشان کرد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این منطقه شاهد پیشرفتهای چشمگیری بوده است.
حجت الاسلام محمدجواد آزاد، گفت: همگام، همدل و همصدا این منطقه پس از پیروزی انقلاب شکل گرفته که میتوان گفت منطقه جنوب مولود انقلاب اسلامی است و پیشرفتهای خوبی در این منطقه کمبرخوردار حاصل شده است.
برای تحقق فرج و پیشرفت در جامعه، نیاز به همگرایی و همدلی بیشتری بین اقشار مختلف مردم است.
او در ادامه تأکید کرد که لامرد و مهر، بهعنوان نمادهایی از وحدت در میان مسلمانان، بهویژه شیعیان و اهل تسنن، از امتیازات بسیاری برخوردارند که هم در عرصه مذهبی و هم در حوزههای مختلف اجتماعی و اقتصادی نیز پیشرفتهای خوبی را رقم زدهاند.
امام جمعه لامرد افزود: زمانی لامرد جزء مناطق محروم کشور بوده و علاوه بر این زحمات مدیون اجتماع قلوب مومنین است.
این تأکید حجتالاسلام آزاد به اجتماع قلوب مومنین، نشانگر نگاه معنوی و انسانی به وحدت است. او معتقد است که برای تحقق فرج و پیشرفت در جامعه، نیاز به همگرایی و همدلی بیشتری بین اقشار مختلف مردم است.
وحدت شیعه و سنی؛ همبستگی در برابر تهدیدات دشمن
فرماندار شهرستان لامرد نیز در این گردهمایی ضمن تأکید بر ضرورت حفظ وحدت میان اهل تسنن و تشیع، به تاریخ پر فراز و نشیب جهان اسلام اشاره کرد و گفت: این منطقه از دیر باز تا کنون تابلوی زیبای وحدت در ایران اسلامی بوده و هست و میتواند الگوی بارزی در این زمینه برای امت اسلامی باشد.
امید است وحدت اهل تسنن و تشیع بیش از پیش به اهداف خود که همانا وحدت امت اسلامی است دست یابد.
احمد خضری با اشاره به تهدیدات دشمنان برای برهم زدن وحدت مسلمانان، تأکید کرد که در منطقه جنوب فارس، با وحدت شیعه و سنی، همواره از این توطئهها شکست خوردهاند. وی همچنین به پیشرفتهای جوانان منطقه در صنایع و دیگر مناصب اشاره کرد و گفت: در این منطقه جوانان خوشفکر و تحصیلکردهای هستند که در صنایع و دیگر مناصب فعالیت دارند و این مایه مباهات است.
فارس؛ رنگینکمان فرهنگها و نماد اتحاد
سرپرست معاونت توسعه استانداری فارس، نیز در سخنانی در این همایش، به اهمیت برقراری وحدت میان مسلمانان و بهویژه اهل تسنن و تشیع اشاره کرد. امین کهوا، با اشاره به تنوع فرهنگی استان فارس، گفت: فارس رنگینکمان فرهنگها است و امید است وحدت اهل تسنن و تشیع بیش از پیش به اهداف خود که همانا وحدت امت اسلامی است دست یابد.
کهوا از مردم و به ویژه جوانان خواست تا از هرگونه اختلاف و دوگانگی دوری کنند و با تأکید بر هوشیاری در برابر دشمنان اسلام، بر لزوم حفظ وحدت در راستای تحقق اهداف اسلامی تأکید کرد.
وحدت میان اهل تسنن و تشیع در جنوب فارس یک ضرورت دینی و عامل پیشرفت منطقه است. اگرچه منطقه جنوب فارس از نظر اقتصادی و اجتماعی دارای چالشهایی است، اما روحیه همبستگی و همکاری میان مسلمانان در این منطقه میتواند باعث ایجاد برکات زیادی برای حل مشکلات و ارتقاء وضعیت اجتماعی و اقتصادی شود. در این مسیر، حمایت از جوانان تحصیلکرده، تقویت صنایع منطقهای و حفظ یکپارچگی فرهنگی و دینی از ارکان اصلی این پیشرفت خواهند بود.
نظر شما