به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمد عرب، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی در حاشیه بازدید از کارگاههای قالیبافی مددجویان این نهاد در جمع خبرنگاران به بافت ۶۰۹ تخته فرش با متراژ سه هزار و ۱۹ مترمربع توسط این مددجویان در سال گذشته اشاره و اظهار کرد: این فرشها به ارزش ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به فروش رسیده است.
وی حمایت از هنر قالیبافی را یکی از سیاستهای اصلی این نهاد در مقوله ایجاد اشتغال کوچک و خانگی مددجویان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر۵۲ تخته فرش به ارزش ۸ میلیارد ریال در انبار موجود و آماده فروش است و بیشتر فرشهای موجود در نقشهای ریزماهی، لچک، ترنج، خشتی، بوته جقه، نایین و ...است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی اظهار کرد: ۲ هزار بافنده این نهاد در هزار و ۵۳۰ کارگاه فرش بافی توانستند علاوه بر تولید فرشهای با کیفیت به معیشت خانواده خود نیز کمک قابل توجهی کنند.
عرب از ویژگیهای این تولیدات به داشتن مواد اولیه مرغوب و یکنواخت، نبود غلط بافی، اعمال طرح و رنگ با سلیقه بازار در تولید، تولید محصولات با کیفیت، شناسنامه داربودن همه تولیدات اشاره کرد.
وی با بیان اینکه بیشتر بافندگان فرش دستباف را زنان مددجو و سرپرست خانوار تشکیل میدهند، افزود: کار نظارت، آموزش و هدایت فرشبافان و بازاریابی فروش توسط کارشناسان فنی این نهاد انجام میشود و نظارت بر تولید فرش، برگزاری کلاسهای آموزشی دورهای نیز مورد حمایت قرار میگیرد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی یادآور شد: با هدف ارتقای سطح درآمد و توانمندی مددجویان و طبق بازاریابی که شرکت صنعت آفرینان امداد در مرکز انجام داده است برای اولین بار فروش فرش بر تولید پیشی گرفته و برای حمایت از بافندگان در مرحله اول تعداد ۱۰ بسته شامل مواد اولیه مرغوب، نقشه اصلاح شده و به روز در اختیار مددجویان قرار گرفته است و قابلیت واگذاری به هر تعداد تقاضا نیز وجود دارد.
به گفته وی در استان خراسان جنوبی هزار و ۵۳۰ کارگاه قالیبافی وجود دارد که از این تعداد ۱۴ کارگاه تجمیعی است و این هنرمندان توانستند علاوه بر تولید فرشهای با کیفیت به معیشت خانواده خود نیز کمک قابل توجهی کنند.
عرب یادآورشد: در راستای حمایت از مددجویان تحت حمایت هیچ وجهی در زمان تحویل مواد اولیه تا پایان بافت از مددجو دریافت نمیشود و امکان مساعده نقدی به مددجو در حین بافت نیز وجود دارد.
وی تاکید کرد: امسال در راستای بهبود کیفیت بافت، ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از آسیبهای بدنی که به بافندگان وارد میشود، دو دستگاه ارگونامیک با تعداد ۱۶ بافنده در دو کارگاه در منطقه در میان و قهستان راهاندازی شده است.
نظر شما