آیت الله حسن عالمی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد فلسفه ۹ دی و جایگاه ولایت فقیه در نظام اسلامی، اظهار کرد: ۹ دی نقطه عطفی در تاریخ انقلاب ما بود زیرا جریانی به وجود آمد که در مقابل ارکان انقلاب و نظام تمرد کرده بود؛ یعنی انتخاباتی بر اساس قانون اساسی و با رعایت تمام معیارهای انتخابات و صحت آن برگزار شده بود اما برخی از افراد که خود را ذی سهم می دانستند، قبل از پایان انتخابات اعلام پیروزی کردند.
نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان افزود: پس از آن رسیدگی بر اساس قوانین مقرر کشور دنبال شد و به دستور رهبر معظم انقلاب صحت انتخابات مورد بررسی قرار گرفت و در پایان این بررسی اعلام شد که هیچ تخلفی صورت نگرفته است. افرادی که ادعای تقلب در انتخابات داشتند، جریانی شورشی به وجود آوردند و از طرفداران خود دعوت به حضور در کف خیابان کردند که رفتار پس از آن نقطه تاریکی توأم با معصیت و تعدی به انقلاب و ارزش های دینی، محرم و امام حسین (ع) بود.
وی ادامه داد: این جریان چند روز تداوم یافت و همواره اعلام می کردند که مردم همراه ما هستند اما ۹ دی مردم آگاهی و بصیرت خود را نشان دادند و در سراسر کشور تظاهرات و تجمعات در استان ها و شهرستان های کشور به صورت گسترده انجام شد. مردم با حضور در راهپیمایی ۹ دی موضع خود را که همانا حمایت از ولی فقیه بود به منصه ظهور نشاندند. در اینجا ما می توانیم جایگاه ولی فقیه را در نظام جمهوری اسلامی به مردم بازگو کنیم، همچنان که در نهج البلاغه این سخن آمده که حضرت امیر(ع) جایگاه امامت را برای ملت و امت همانند بند تسبیح قرار می دهد که اگر این بند تسبیح همچنان بر صلابت خود باقی مانده باشد، مردم جمع شده و آنچه را که به مصلحت کشور و دین و دنیای مردم است، اتفاق می افتد و اگر این بند بگسلد و دانه های آن متفرق شوند، دیگر کسی نمی تواند با آن دانه ها ذکر بگوید.
آیت الله عالمی تأکید کرد: به تعبیر دیگر این واقعه ترجمه خوبی از فرمایش حضرت امیر (ع) درباره جایگاه امامت برای ملت بود. تمام افراد حاضر در آن روز معتقدند که ۹ دی همانند آبی بود که روی فتنه ریخته شد و آتش فتنه را خاموش کرد و این نشان دهنده اهمیت بیداری و آگاهی و حضور مردم در صحنه است که این گونه می تواند بدون هیچ گونه خونریزی و توهینی فتنه را از بین ببرد؛ یکی از مصادیق این بیداری جریان نهم دی است. پیش از آن در ۱۹ دی در قم نیز شاهد چنین اتفاقی بودیم که نقطه عطفی برای نهضت پیروزی انقلاب اسلامی شد که نهایتا به پیروزی انقلاب منجر شد.
وی تصریح کرد: مردم از قیام عاشورا درس گرفتند که اگر چنانچه مردم امام را تنها بگذارند، هر رهبری که به میان مردم بیاید، بالاتر، نورانی تر و بزرگ تر از پیغمبر نیست. وقتی مردم امام حسین (ع) را تنها گذاشتند، دشمن پسر زهرا(س) و پیغمبر(ص) را کشت و حکومت را در دست گرفت. هر جا مردم از امام و رهبر زمان خود فاصله بگیرند، نه تنها امام در معرض آسیب قرار می گیرد، امت و ملت نیز آسیب می بینند.
عضو خبرگان رهبری در پایان خاطرنشان کرد: امروز نیز ما به تبعیت از امامت و رهبری نیاز داریم. وقتی ما نظام جمهوری اسلامی را با تمام نظام های دنیا مقایسه کنیم، پی می بریم که نظام جمهوری اسلامی از امامیت و رهبریت بی بدیل برخوردار است؛ ما نباید این امامت و رهبریت بی بدیل را تنها بگذاریم تا زبان دشمن دراز شود چه آنهایی که در داخل هستند و چه آن توطئه ها و تصمیمات شومی که در خارج از کشور به منظور آسیب به کشور ما صورت می گیرد.
نظر شما