به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار از ۷ دی ۱۴۰۳ در سینما بهمن تهران آغاز به کار کرد و تا ۱۳ دی ادامه خواهد داشت. این جشنواره از سال ۱۳۸۹ بهعنوان یک رویداد فرهنگی و هنری در ایران با هدف ترویج ارزشهای انقلاب اسلامی و مقاومت آغاز بکار کرد و تاکنون بستری برای نمایش آثار هنرمندان متعهد فراهم کرده و با استقبال گستردهای از سوی مردم و هنرمندان مواجه شده است.
جشنواره عمار پس از مشاهده خلأهایی در فضای فرهنگی و رسانهای کشور بهویژه در حوزه تولید و پخش فیلمهایی با محوریت آرمانهای انقلاب اسلامی و مقاومت، شکل گرفت. همچنین، کمبود بستری برای نمایش آثار مستقل و مردمی که کمتر در سینماهای رسمی کشور به نمایش درمیآمدند، یکی از دلایل اصلی تأسیس این جشنواره بود؛ همچنین نام جشنواره از شخصیت تاریخی «عمار یاسر»، یار وفادار پیامبر اسلام (ص)، الهام گرفته شده است. این انتخاب نمادی از پایداری، بصیرت و ایستادگی در مسیر حق است.
امسال در مراسم افتتاحیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار «مرضیه هاشمی»، دبیر جشنواره بر اهمیت تبیین حقیقت و مقاومت در جهان تأکید کرد و نقش هنرمندان در رساندن پیامهای انقلاب و مقاومت به جوانان دنیا را برجسته دانست.
در این مراسم جوایز ویژهای نیز اهدا شد؛ از جمله «چفیه شهید خالقیپور» که توسط مادر این شهید به غلامرضا صنعتگر، خواننده متعهد انقلابی تقدیم شد. همچنین «دستکش ننه عصمت» به فاطمه خطیب، فعال جهادی در عرصه داخلی و بینالمللی اهدا شد.
در بخش مسابقه «نماهنگ»، هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «فرزند خورشید» به کارگردانی وحید امینی، لوح افتخار را به آثار «مردمان روستا» به کارگردانی ابوالفضل گل و «منجی العالم» به کارگردانی وحید امینی اهدا کردند. فانوس این بخش نیز به «صدای زندگی» به کارگردانی کاظم دهقانی اشکذری تعلق گرفت. در بخش «میان برنامه و آیتم»، آثار «ساعت بهشتی» به کارگردانی پوریا فعلهگری و «نشان مقاومت» به کارگردانی عرفان رزمی مورد تقدیر قرار گرفتند. لوح افتخار این بخش به «الف تا (مدرسه شهید بهشتی)» به کارگردانی ایمان ایزی، «رویای یحیی» به کارگردانی حسین الهام و «روز اصفهان» به کارگردانی علی عشوری اهدا شد. فانوس این بخش نیز به اثر «رئیسی مرسی» به کارگردانی سعید ساروقی رسید.
اکران آثار پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار از ۸ دی ماه آغاز شده و تا ۱۳ دی ماه در سینما بهمن تهران ادامه خواهد داشت. علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سکوی عماریار، ۲۴ ساعت پس از اکران در سینما، به صورت برخط به تماشای آثار بنشینند.
گفتنی است، جشنواره فیلم عمار بهعنوان یک رویداد کاملاً مردمی در پانزدهمین دوره برگزاری خود همچنان ویژگیهای برجسته خود چون مردمی بودن بهره مند است و برخلاف جشنوارههای رسمی، بسیاری از اکرانهای این جشنواره در مساجد، حسینیهها، مدارس، و حتی روستاها برگزار میشود و همچنین بر آرمانهای انقلاب، دفاع مقدس، عدالتخواهی، استکبارستیزی، و سبک زندگی ایرانی-اسلامی توجه ویژه دارد و از طرفی بستری برای حمایت از فیلمسازان جوان و مستقل است که آثارشان ممکن است در چارچوب سینمای تجاری دیده نشود.
نظر شما