به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، سیده عالیه قوامی_دبیر بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امروز (۱۱ دی) به خبرنگاران گفت: سال گذشته یزد به عنوان پایتخت قصهگویی ایران معرفی و دبیرخانه دائمی ترویج و توسعه قصهگویی به یزد واگذار شد و دبیرخانه و مدیریت آن با توجه به ظرفیتهای بسیار خوبی که در این استان وجود دارد، در دست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان است.
وی برگزاری جشنواره را از جمله فعالیتهای دبیرخانه دانست و افزود: معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور به عنوان رئیس جشنواره بینالمللی قصهگویی هستند و همکاری خوبی با کانون یزد صورت گرفته و جلسات متعدد به صورت حضوری و مجازی برگزار شده و شیوهنامه و اساسنامهها در شورای معاونین و برنامهریزی کانون کشور مورد بررسی و تأیید قرار گرفته است.
رئیس دبیرخانه دائمی ترویج و توسعه قصهگویی ایران ادامه داد: هم اکنون بیستوششمین جشنواره قصهگویی مرحله استانی را پشت سر میگذارد و استان خراسان شمالی به عنوان آخرین استان برگزار کننده این مرحله است و قطار قصهگویی در آنجا توقف پیدا میکند. در همین راستا جشنوارههای استانی در بازه زمانی ۱۸ آذر تا دهم دی ماه امسال برگزار شد.
قوامی با اشاره به اینکه بیش از ۳۲ هزار نفر در سایت جشنواره قصهگویی ثبتنام و ۲۶ هزار قصه بارگذاری شده است، گفت: خوشبختانه شاهد حضور فعال و پدیده در جشنواره امسال هستیم، چون طبق آمار سالهای گذشته بالاترین آماری که متقاضی برای شرکت در جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به ثبت رسیده بود، حدود ۱۴ هزار نفر بود و امسال هنوز با وجود اینکه در بخش قصههای غیرحضوری شامل ۹۰ ثانیهای، پادکست و محیطی زمان داریم و فرصت برای بارگذاری آثار وجود دارد، بیش از ۳۲ هزار نفر شرکتکننده داشتیم.
وی با اشاره به اینکه مرحله پایش در استانها صورت گرفته و در مراحل استانی به روی صحنه آمدند اظهار کرد: امسال تغییرات اساسی در شیوهنامه جشنواره قصهگویی صورت گرفت، چون تاکنون در چهار قالب در خدمت قصهگویان بودیم و امسال تعداد این قالبها به ۱۲ قالب افزایش پیدا کرد و با رشد سه برابری همراه شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد با اشاره به بخش ویژه این جشنواره با موضوع ایثار و مقاومت افزود: بنابراین یکی از دلایل افزایش آمار توجه به سلایق و استعدادهای مختلف قصه گویان بود که در جشنواره امسال لحاظ شد.
قوامی با اشاره به زمان داوری مرحله منطقهای آثار جشنواره گفت: آثار از ۲۰ تا ۳۰ دیماه در تهران مورد داوری قرار میگیرد و تیم داوری آثار را با دقت بررسی خواهند کرد و نتایج برای بخش ملی و بین الملل اعلام میشود.
دبیر بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد: در بخش بینالملل با اقداماتی که امسال انجام شد، گردآوری بانک اطلاعات قصهگویان برجسته سایر کشورها در بیست و پنج دوره قبل و شناسایی و ارتباطگیری با آنان بود تا با پیگیریهای دبیرخانه شاهد حضور فعال قصه گویان غیرایرانی هم باشیم.
قوامی یادآور شد: بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «راز قصهها، ساز زندگی است» با محوریت حمایت و پشتیبانی از کودکان مظلوم فلسطین، غزه و لبنان از ۲۷ تا ۳۰ بهمن ماه در شهر یزد برگزار میشود.
نظر شما