ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور در دستور کار امروز نمایندگان قرار دارد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، پنجاه و نهمین جلسه صحن علنی مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم، امروز (چهارشنبه ۱۲ دی) به ریاست علی نیکزاد نایب رئیس مجلس آغاز شد.

در جلسه امروز ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تجارت در دستور کار صحن علنی مجلس است.

بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح فهرست تصویب نامه‌های قانونی نامعتبر دوره فترت و گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران نیز در دستور کار امروز نمایندگان در صحن علنی مجلس قرار دارد.

همچنین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت، گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح ساماندهی وضعیت حوزه‌های انتخابیه و تعداد نماینده‌های مجلس شورای اسلامی برای دستور جلسه امروز صحن علنی مجلس پیش بینی شده است.

گزارش کمیسیون فرهنگی درباره طرح فهرست احکام نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین بررسی تقاضای دو فوریت در مورد لایحه حذف تبصره (۳) ماده (۲۰) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور در دستور کار امروز صحن علنی مجلس است.

تعیین سازوکار عزل دهیار در اصلاح قانون انتخابات شوراها

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در طرح اصلاح قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، مصوب کردند شورای روستا بر اعمال دهیار نظارت داشته و از طریق رئیس شورا به دهیار تذکر کتبی دهند و در صورت استنکاف، دهیار عزل و فرد جدیدی انتخاب شود.

بر اساس ماده ۴۹ که با رای نمایندگان تصویب شد، «سازمان امور عشایر ایران موظف است اطلاعات مورد نیاز درخصوص عشایر موجود را جهت برگزاری انتخابات در اختیار وزارت کشور قرار دهد.»

طبق ماده ۵۰ نیز که به تصویب نمایندگان رسید،  شورای روستا بر اعمال دهیار نظارت داشته و هر یک از اعضا می‌تواند از طریق رئیس شورا به دهیار تذکر کتبی دهد. رئیس شورا متن تذکر را به دهیار ابلاغ خواهد نمود. دهیار مکلف است پاسخ را حداکثر ظرف دو هفته به شورای روستا منعکس نماید.

بر اساس این مصوبه مجلس، چنانچه عضو مذکور یا هر یک از اعضای شورا کماکان موضوع مورد تذکر را منتفی ندانند، می‌توانند موضوع را به صورت سؤال مطرح نمایند که در این صورت رئیس شورا سؤال را کتبا به دهیار ابلاغ خواهد نمود و حداکثر تا ۱۰ روز پس از ابلاغ، دهیار موظف به حضور در جلسه عادی یا فوق العاده شورا و پاسخ به سؤال می باشد. چنانچه دهیار از حضور استنکاف ورزیده و یا پاسخ، توسط اعضای شورا قانع کننده تشخیص داده نشود، طی جلسه دیگری موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد و شورا می‌تواند مطابق تبصره بند م ماده ۷۶ این قانون، دهیار را عزل و فرد جدیدی را انتخاب نماید.

کد خبر 1797118

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha