به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجت الاسلام علی نهاوندی امروز در نشست میز تخصصی هوش مصنوعی که در مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: جهان امروز با توجه به پدید آمدن هوش مصنوعی بهره گیری از این فناوری امری ضروری است.
رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: تدوین دکترین هوش مصنوعی در حوزههای مختلف میتواند برای تهیه و تدوین قانون ملی در این عرصه کمک شایانی کند.
وی با تصریح بر اینکه تدوین قانون هوش مصنوعی بایستی بر اساس دکترین قانونی و تقینی باشد، افزود: رویکردهای هوش مصنوعی باید مشخص شوند و در صورت عدم تحقق این امر ساختارسازی و عملیاتی شدن آن دچار مشکل میشود.
حجت الاسلام نهاوندی گفت: هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده علمی و فناوری جدید باید مورد توجه متخصصان حوزوی، دانشگاهی و نهادهای مردمی باشد.
رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگرش نسبت به مقوله هوش مصنوعی صرفاً با یک دید دولتی آسیبهایی را در پی دارد، گفت: ابعاد هوش مصنوعی باید آسیب شناسی شوند.
وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به موفقیت در عرصه هوش مصنوعی باید یک افق دید والایی داشته باشیم و این مقوله برای حوزه تقین بسیار حائز اهمیت است.
وضعیت کشور در حوزه هوش مصنوعی مناسب نیست
بهروز مینایی نیز در این نشست گفت: هوش مصنوعی یک فناوری جدیدی است که با شتاب در حال توسعه و پیشرفت است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی بیان کرد: وضعیت کشور در حوزه هوش مصنوعی مناسب نیست و این امر باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
رئیس شورای علمی هوش مصنوعی مرکز تحقیقات مجلس ابراز کرد: مهمترین آسیب حوزه هوش مصنوعی در کشور عدم داشتن متولی و نهاد خاصی برای مدیریت آن است.
مینایی گفت: قانون هوش مصنوعی باید مکمل قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی و طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی باشد.
وی ادامه داد: از ملزومات امروز مشخص شدن حکمرانی هوش مصنوعی در حوزه تقین و قانون است و این مساله و متولی آن باید تعیین تکلیف شود.
نظر شما