مهدویت از بنیادی‌ترین اصول دینی در جهان اسلام است

مهرگان مهدویت، باعث تقویت معنویت، اتحاد و حرکت به سوی اجرای عدالت می‌شود، گفت: مهدویت را یکی از بنیادی‌ترین اصول دینی در جهان اسلام، به ویژه در مکتب شیعه، است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، بتول مهرگان، معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی گیلان ضمن گرامیداشت دهه مهدوی، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در دهه مهدویت نباید تنها به گرامی‌داشت این دهه و به برگزاری جشن‌هایی در این زمینه اکتفا کرد، بلکه باید در این دهه مفهوم غیبت، انتظار و مهدویت را هرچه بیشتر در جامعه و اقشار مختلف خصوصا جوانان تبیین معرفی کرد.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی گیلان مهدویت را یکی از بنیادی‌ترین اصول دینی در جهان اسلام دانست و گفت: مهدویت را یکی از بنیادی‌ترین اصول دینی در جهان اسلام، به ویژه در مکتب شیعه، است.

وی ادامه داد: این باور نه تنها به ظهور حضرت مهدی (عج) و نقش او در آینده‌ای نزدیک اشاره دارد، بلکه به روند تحول جهانی و تحقق عدالت جهانی مرتبط است.

مهرگان ادامه داد: مهدویت به‌عنوان یک نقطه عطف در بشریت به‌شمار می‌آید و دیدگاه‌ها و آموزه‌های آن در متون دینی و فرهنگی موجود است که تأثیرات مهمی بر جامعه اسلامی و حتی جهانیان گذاشته است.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی گیلان با اشاره به جنبه های مختلف مهدویت، افزود: اولین جنبه بررسی این آموزه دینی، ظهور امام مهدی (عج) و وعده الهی است. در نگاه اسلام، حضرت مهدی (عج) آخرین و دوازدهمین امام از اهل بیت پیامبر اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله) است که طبق وعده‌های قرآن و احادیث پیامبر اسلام و اهل بیت (علیه‌السلام)، در پایان دوران غیبت خود ظهور خواهد کرد، این ظهور برای ایجاد تغییرات جهانی و حل مشکلات بزرگ بشری در نظر گرفته شده است.

وی همچنین ادامه داد: مهدویت در واقع به‌عنوان وعده الهی برای رهایی از ظلم و فساد جهانی و حفظ عدالت و امنیت است. این وعده به مردم امیدهایی می‌دهد که در آینده‌ای نزدیک، ظهور حضرت مهدی (عج) باعث پایان‌دادن به ظلم و فساد در سراسر جهان خواهد شد و شرایطی برای عدالت و انصاف فراهم خواهد کرد.

وی تصریح کرد: در دوران غیبت امام مهدی (عج)، عموم مردم مستمر در انتظار ظهور هستند و معتقدند که این ظهور به عنوان نقطه‌های عطفی در تاریخ بشریت خواهد بود که به حفظ نظم و امنیت جهانی منجر می‌شود. به همین دلیل، مفهوم مهدویت تنها به یک رویداد دینی محدود نمی‌شود، بلکه به‌عنوان یک انقلاب جهانی برای ایجاد تغییرات اساسی در نظام‌های ظالمانه و فاسد شناخته می‌شود.


مهرگان تصریح کرد: این انقلاب در حقیقت جهاد بزرگی است که به رهبری حضرت مهدی (عج) با هدف پاکسازی جهان از فساد، ظلم و بی‌عدالتی انجام خواهد شد، در دوران ظهور، ظلم و فساد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی که جوامع بشری را تحت تأثیر قرار می دهند، از بین خواهدرفت و به جای آن، یک نظام جهانی عادلانه و شفاف شکل خواهد گرفت.

مهرگان گفت: این انقلاب به‌طور مستقیم زندگی انسان‌ها را بهبود می‌بخشد، زیرا در این دوران، حقوق افراد رعایت می‌شود، فساد اقتصادی و فساد سیاسی ریشه‌کن خواهد شد.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، آثار مهدویت در زندگی مردم را بسیار مهم خواند و افزود: تقویت معنویت و ارتباط با خداوند و باور به مهدویت، ارتباط انسان با خداوند را تقویت می‌کند و به‌ویژه در دوران غیبت امام مهدی (عج)، مردم را به دعا، عبادت و اصلاح نفس دعوت می‌کند. مسلمانان با یادآوری وعده الهی برای ظهور امام مهدی (عج)، امید به آینده‌های روشن و برای عدالت پیدا می‌کنند. این باور باعث می‌شود که افراد در تلاش باشند تا زندگی خود را با اصول اخلاقی اسلامی هماهنگ کنند و به دنبال تقویت رابطه خود با خداوند باشند. در واقع، انتظار ظهور حضرت مهدی (عج) باعث می‌شود که انسان‌ها از خطاها دوری کنند و در تلاش برای اصلاح جامع باشند.


مهرگان تاکید کرد: تحقق امید و انگیزه برای اصلاحات اجتماعی، یکی از مهم‌ترین آثار مهدویت در زندگی مردم، تقویت امید است، همچنین تقویت اتحاد و همبستگی اجتماعی و پایبندی به اصول اخلاقی و دینی و مبارزه با ظلم و فساد از آثار مهم مهدویت در زندگی مردم این است که آن‌ها با ظلم و فساد مبارزه می‌کنند همچنین پایبندی به انتظار و صبر وآلودگی از فساد و انحرافات دینی و باور به مهدویت باعث می‌شود که مردم از انحراف دینی و فکری دوری کنند.

این کارشناس مسائل دینی افزود: حضرت مهدی (عج) به‌عنوان آخرین امام و پیشوای دینی، الگوی کاملی از زندگی اسلامی است، انسان با پیروی از آموزه‌های او می‌تواند از تفسیرهای نادرست و انحرافی از دین اسلام جلوگیری کند و در مسیر صحیح حرکت کند.

وی خاطر نشان ساخت: این باور باعث می‌شود که افراد بیشتر به مطالعه و درک صحیح بپردازند و در این راستا تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی، تقویت روحیه و خدمت به انسان‌ها و تلاش برای ایجاد جامعه جهانی سالم و باور به مهدویت باعث می شود که افراد بیشتر به جامعه خدمت کنند.

مهرگان، مهدویت را به عنوان آموزه ای که دارای تأثیرات عمیق در زندگی فردی و اجتماعی مردم است، دانست و بیان داشت: باور به حضرت مهدی (عج) نه تنها امید و انگیزه‌هایی برای اصلاحات فردی و اجتماعی ایجاد می‌کند، می‌تواند باعث تقویت معنویت، اتحاد و حرکت به سوی اجرای عدالت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این آموزه باعث می‌شود که مردم از ظلم و فساد دوری کرده و در پی ایجاد یک جامعه عادلانه، انسانی و جهانی شوند، اذعان داشت: همچنین، انتظار ظهور حضرت مهدی (عج) آن‌ها را به مبارزه با فساد، ترویج اخلاق نیکو، خدمت به انسان‌ها و تقویت همبستگی اجتماعی ترغیب می‌کند و در نهایت، مهدویت به‌عنوان یک آرمان الهی و جهانی، نوید بخش برای مردم است که با ظهور حضرت مهدی (عج) نظم جهانی و آینده‌ای روشن، همراه با عدالت و آرامش در انتظار بشر است.

کد خبر 1797711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha