به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، از همدان با توجه به وجود بیش از ۵۰۰ کانون فرهنگی و هنری در استان همدان، تعداد زیادی از این کانونها فعال و موفق و پویا بوده و بسیاری از افراد موفق در حوزههای قرآنی، فرهنگی، مذهبی، ورزشی و ... از اعضای کانون های مساجد هستند.
وجود افراد موفق و نخبه در کانونهای مساجد علاوه بر افتخار آفرینی برای کانونها باعث جذب و انگیزه بیشتر کودکان و نوجوانان به برنامه های دینی و مسجدی شده و این افراد نخبه میتوانند به عنوان یک الگویی برای سایر افراد در حوزههای مختلف باشند.
مهدی برنده، یکی از نخبگان همدانی و حافظ کل قرآن کریم و عضو کانون فرهنگی و هنری مسجد امام حسین(ع) شهرک شهید مدنی همدان است.
وی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با اشاره به اینکه متولد سال ۱۳۸۳ و دانشجویی رشته دندانپزشکی دانشگاه تهران است گفت: در سال ۱۴۰۱ در کنکور سراسری شرکت کردم و موفق شدم رتبه ۷۲ کنکور تجربی را به دست آورم و در رشته دندانپزشکی دانشگاه تهران مشغول تحصیل هستم.
برنده با بیان اینکه در سنین ابتدایی به واسطه آشنایی با یکی از اقوام و تشویق او تلنگر حفظ قرآن در ذهنش زده شد، افزود: از آنجایی که در نزدیکی منزل ما کلاسهای حفظ جامعةالقرآن برگزار میشد بنابراین برای حفظ به آنجا مراجعه کردم و دورههای روخوانی و روانخوانی و تجوید مقدمهای برای حفظ قرآن برای من شد.
وی با اشاره به اینکه این دورهها را خیلی راحت فرا گرفته و بلافاصله وارد مرحله حفظ قرآن شده افزود: حفظ را از سن هشت سالگی آغاز کردم و در سن یازده سالگی موفق به حفظ کامل قرآن شدم.
حافظ کل قرآن و عضو کانون فرهنگی و هنری مسجد امام حسین (ع) شهرک مدنی همدان با تاکید بر اینکه داشتن ضریب هوشی بالا برای شروع هر فرایندی تأثیرگذار است، تصریح کرد: برای نمونه برای شروع دوره حفظ داشتن هوش خوب مؤثر است اما برای ادامه مسیر همچون شرکت در مسابقات و... هوش تأثیری ندارد بلکه این تکرار و تمرین است که اثرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه، بعد از حفظ قرآن با شرکت در مسابقات مختلف دانشآموزی عناوین ممتازی را در مسابقات کشوری کسب کرده افزود: از مهمترین موفقیتهایم کسب رتبههای اول تا پنجم کشوری بهصورت پی در پی در مدت ۶ سال در دوران دانشآموزی در استان و چندین رتبه کشوری در مسابقات و ارگانهای مختلف در دوران دانشجویی بوده است.
برنده ادامه داد: کسب رتبه سوم مسابقات مدهامتان کشور در سنندج، کسب رتبه دوم مسابقات قرآن اوقاف و امور خیریه کشور در رشته حفظ، کسب رتبه برتر مسابقات حفظ دانشجویان سراسر کشور، رتبه اول مسابقات مشکات، دو رتبه برتر در مسابقات حفظ کل و کسب رتبه در نهجالبلاغه در مسابقات قرآن و عترت بسیج از دیگر عناوین و موفقیتهایم در حفظ قرآن بوده است
وی با بیان اینکه روند حفظ قرآن هیچ تداخلی با تحصیل وی ایجاد نکرده گفت: تأثیر قرآن در موفقیت در دروس برایم بسیار بالا بود، و بامدیریت زمان حتی در موقع امتحانات و کنکور نیز همواره توجه به قرآن را در زندگی داشتم، وقتی که حال روحی خوبی ندارم با خواندن قرآن حال و هوای من عوض میشود که این حال وصفناشدنی است.
برگزیده کشوری چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن و عترت سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه امسال نیز توانسته رتبه پنجم چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن و عترت سازمان اوقاف و امور خیریه را کسب کند افرود: از استان همدان ۵ نفر به مرحله فینال مسابقات راه یافته بودند، این دوره از مسابقات نخستین دورهای بود که افراد زیر ۱۸ سال هم میتوانستند در آن شرکت کنند، امسال در سن بیست سالگی موفق به کسب رتبه پنجم مسابقات سراسری قرآن اوقاف شدم.
وی با اشاره به اینکه مسابقات با حساسیت بسیار بالایی برگزار شد و مرحله نهایی در سه مرحله، شامل مرحله فینال، مرحله فینال فینال و مرحله فینالیست بود، تصریح کرد: بنده در مرحله آخر موفق به کسب رتبه پنجم شدم.
وی افزود: با توجه به رتبهای که کسب کردم و سن پایین، امکان اعزام بنده به مسابقات بینالمللی وجود دارد در همین راستا تلاش میکنم که تمرینات خود را ادامه دهم تا انشالله در مسابقات بینالمللی بتوانم کسب افتخار برای کشورم داشته باشم.
برنده با بیان اینکه از کودکی عضو کانون فرهنگی و هنری مسجد امام حسین(ع) شهرک مدنی بوده و در برنامههای فرهنگی قرآنی این کانون شرکت داشته گفت: بنده در جلسات و محافل انس با قرآن و برنامه های آموزشی کانون حضور داشتم و افتخارم این است که یک بچه مسجدی هستم.
این جوان حافظ قرآن استان همدان با تاکید بر اینکه برگزاری برنامه های قرآنی باعث جذب کودکان، نوجوانان و جوانان به کانون هامیشود تصریح کرد: برگزاری جلسات قرآنی با حضور اساتید زبده و برجسته علاوه بر انگیزه حضور کودکان و نوجوانان برای حضور در برنامه های قرآنی باعث ارتقاء کیفی برنامه های قرآنی کانون های مساجد میشود.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان کانون ها، هیات امنا و مسئولان حوزه فرهنگی مساجد باید با دعوت از اساتید برجسته قرآن محافل و کلاسهای آموزشی قرآن را پررنگتر کنند گفت: بسیاری از اساتید بزرگ قرآنی خود مشتاق حضور در برنامه های قرآنی کانونها هستند و حتی بسیاری از این اساتید خودشان درخواست برگزاری محافل قرآنی را به مسئولان و کانونها میدهند اما زیبنده این است که دعوت از اساتید از سوی مسئولان و هیات امنای کانون ها باشد و این برنامه ها را دنبال و از حضور اساتید در برنامه های قرآنی دعوت کنند.
برنده با بیان اینکه بسیاری از استعدادهای بزرگ قرآنی از کانونهای مساجد رشد میکنند تصریح کرد: نیاز است که حمایتهای بیشتری از استعدادهای قرآنی شود تا علاوه بر پویایی برنامه های قرآنی مساجد شاهد رشد و ارتقای کانونهای مساجد و انگیزه و ایجاد شور و نشاط بیشتر برای حضور کودکان و نوجوانان در برنامه های کانونها باشیم.
نظر شما