مساجد شگفت‌انگیز در قطب شمال+ عکس

مسجد نورد کمال، اینوویک و اکالیوت از جمله مساجدی هستند که در قطب شمال ساخته شده‌اند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: ساخت مساجد در کشورهای غیر اسلامی شاید دیگر توجه زیادی را به خود جلب نکند، اما  چیزی که قابل توجه و شگفت انگیز است ساخت مسجد در پیچ و خم‌های قطب شمال است.

ساخت مسجد در قطب شمال به دلیل وضعیت بد آب و هوایی، بسیار سخت به نظر می‌رسد، اما اینکه مساجد در آنجا ساخته شده و مردم  هر روز در آن نماز می‌خوانند، مسئله‌ای شگفت انگیز است.

مسجد «نورد کمال»، نخستین مسجد قطب شمال

مسجد «نورد کمال» در شهر «نوریلسک» روسیه، نخستین مسجد در قطب شمال است که در سال ۱۹۹۸ میلادی ساخته شده است.

این مسجد با هزینه یک فرد تاتاری تبار به نام «مختد بک مییف» ساخته شده و وی، نام پدر خود را بر روی این مسجد گذاشته است.

مسجد نورد کمال در منطقه‌ای واقع شده است که دمای هوای آن در زمستان به ۵۰ درجه زیر صفر می‌رسد. نمای بیرونی ساختمان مسجد از سنگ‌هایی به رنگ زمرد است و دارای یک گنبد طلایی است.

این مسجد در زیباترین جای شهر نوریلسک روسیه واقع شده است و با توجه به شرایط اقلیمی خاص در آن منطقه دارای طراحی متمایزی است بتواند در برابر طوفان های شدید قطبی مقاومت کند. رنگ فیروزه‌ای مایل به آبی مسجد به همراه گنبد طلایی بالای آن و مناره مربعی شکلش به آن زیبایی خاصی بخشیده است، به طوری که یکی از هفت مسجد شگفت انگیز روسیه محسوب می‌شود.

این مسجد، علاوه بر آن در کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان دورترین مسجد در شمال در آن زمان ثبت شده است. بر اساس اطلاعات موجود، بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ مسلمان در نماز جمعه در آنجا شرکت می‌کنند.

مساجد شگفت‌انگیز در قطب شمال+ عکس

بر اساس گزارش‌ها، مسجدی شمالی‌تر از مسجد نورد کمال در جهان وجود ندارد. فرش‌ها این مسجد نیز اهدایی مردم است.

یکی از ویژگی های این مسجد، ستاره ای شکل بودن آن است و مناره آن نیز چهار گوش است و ارتفاع آن به ۳۰ متر می‌رسد. معمولاً مناره‌های مساجد مخروطی شکل هستند، اما مناره مسجد نوریلسک مربع شکل است که به خاطر سرمای شدید شمال است.

باید گفت که در صورت ساخت مناره به صورت استوانه‌ای شکل دیواره های آن منجمد می‌شود و نسبت به باد های شمال واکنش بیشتری نشان خواهد داد و از طرفی دیگر نیز، سقف مسجد و مناره آن شیب‌دار نیز است.

این مسجد در دو طبقه ساخته شده است که  طبقه اول به عنوان مدرسه مورد استفاده قرار می‌گیرد و دروس اصول اسلام، قوانین نماز و روزه در ماه مبارک رمضان آموزش داده می‌شود و طبقه دوم آن به مصلی اختصاص دارد.

این مسجد مانند سازه های زیادی در نوریلسک و به منظور مستحکم کردن پایه ساختمان بر پایه‌های شمعی ساخته شده است، پایه ها در عمق زمین زده شده است.

پیروان هردو مذهب شیعه و سنی با هم در این مسجد نماز می‌خوانند و درهای های مسجد تا دیر وقت به روی همه باز است.

مسجدی در اکالویت

مسجد اکالویت معروف به «مسجد الاقصی» است که یک پزشک سعودی مقیم کانادا، به نام «حسین قستی» به همراه تاسیس جمعیتی با همکاری همسرش، این مسجد را ساخته است و برای ساخت آن مهندسان مهاجر عرب کمک‌های مالی جمع‌آوری کرده‌اند.

وی تجربه‌های زیادی در ساخت مساجد در مناطق سخت دارد و وی در سال ۲۰۰۷ و ۲۰۱۰ مساجدی را ساخته است که تنها فاصله کمی از قطب دارند.

۶۰ درصد مصالح ساخت این مسجد در تابستان ۲۰۱۲ میلادی با کشتی به منطقه آورده شد و ۴۰ درصد دیگر در ماه آگوست ه به محل ساخت مسجد انتقال داده شد.

در واقع این مسجد تنها برای یک ساکن اسکیموی این منطقه ساخته شده است.

این مسلمان فردی به نام «جیری» است که در آتش نشانی شهر اکالویت مشغول به کار است و در سن ۲۶ سالگی به عنوان اولین مرد اسکیموی منطقه مسلمان شده و همراه با وی ۶ زن عرب دیگر نیز مسلمان شدند که هر کدام بعد از ازدواج با مردان عرب و غیر عرب منطقه را ترک کردند.

در شهر اکالویت به دلیل سردی غیرقابل تحمل هوا تنها چندین هزار نفر در آن زندگی می‌کنند و سفر به این شهر تنها با استفاده از هواپیما صورت می‌گیرد و در فصل تابستان با کشتی صورت می‌گیرد.

مساجد شگفت‌انگیز در قطب شمال+ عکس

مسجدی در اینوویک

این مسجد، یکی از مساجد پیش ساخته است که در شهر اینوویک در ۲۰۰ کیلومتری شمال دایره قطب قرار دارد.

قطعات پیش ساخته سایر لوازم داخلی مسجد به نزدیکی رودخانه مکنزی رسیده و سپس با قایق به آنجا آورده شده است. این قایق‌ها در واقع تنها سه بار در هر تابستاناز رودخانه عبور می‌کنند و در واقع با سختی بسیار این قطعات به منطقه اینوویک رسیده است.

این مسجد از سوی یک گروه اسلامی خیریه در شهر وینی پگ در استان منیتوبا به نام بنیاد زبیده طالب، برای مسلمانان ساکن این منطقه ساخته شده است.

«اینوویک» منطقه‌ای است که به دلیل داشتن تنها سه هزار و ۷۰۰  نفر جمعیت، به نوعی متروکه محسوب می‌شود در این منطقه نیز تنها ۸۰ مسلمان زندگی می‌کنند که در سال ۲۰۱۰ با صرف هزینه بالغ بر نیم میلیون دلار مسجدی به نام «خورشید نیمه شب» تاسیس کرد و هزینه ساخت آن با کمک شهروندان عرب شهر جمع آوری شد.

مساجد شگفت‌انگیز در قطب شمال+ عکس

کد خبر 1798014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha