به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ از جمله نعمتهای خداوند در استان پهناور کرمان، محصولات کشاورزی و به تبع آن صادرات غیرنفتی است که نقش استان را در کشور از این حیث برجسته و بلکه متمایز میکند.
کرمان در محصولاتی از جمله خرما، پسته، گردو، مرکبات، صیفیجات و جالیز و... رتبه اول را دارد و مؤسسه تحقیقاتی خرما از سال ۱۳۶۹ در دانشگاه شهید باهنر کرمان شکل گرفت و ایستگاه تحقیقاتی خرما در بم مستقر شد.
خرما با دارا بودن ارزش غذایی بسیار بالا از جمله محصولات مقاوم به کمآبی با توجه به اقلیم کویری استان کرمان نیز هست.
شهرستان بم در استان کرمان نیز رتبه اول تولید خرما را دارد و خرمای بم در داخل و خارج کشور معروف است؛ شهرهای همجوار بم از جمله فهرج، ریگان و... نیز ظرفیت خوبی در تولید خرما دارد.
استاندار کرمان، در جریان سفر به شهرستان فهرج طرح صنایع فرآوری خرما(خمیرخرما) روستای امامیه ۲ فهرج را افتتاح کرد؛ کارخانهای که با ظرفیت سالانه ۱۰۰ تن و با توجه به تقاضا ظرفیت تولید ۸ تن خمیر به صورت روزانه دارد.
به گفته علیرضا طیبیفر برای خرید ملزومات این کارخانه مبلغ ۲۰ میلیارد تومان هزینه شده و محصول این کارخانه به هند و روسیه صادر میشود و بازار داخلی آن سیستان و بلوچستان و مناطق شمالی کشور است.
طرح فرآوری خرما (خمیرخرما) توسط محسن ابراهیمآبادی به صورت شخصی اجرا شده و صادرات آن به کشورهای هند و روسیه انجام میشود و بازار داخلی آن زابل در استان سیستان و شهرستانهای شمالی کشور است.
خمیر خرما یکی از فراوردههای منحصربهفرد خرما و دارای بافتی نیمه جامد و خمیر مانند است که در کارخانهها و مراکز تولیدی طی عملیات ویژهای تولید میشود و کاربردهای بسیاری در زمینه مصارف خانگی و صنایع غذایی دارد و در تهیه انواع شیرینیها و دسرهای و حتی کیکهای رژیمی میتوان از آن استفاده کرد.
نظر شما