خبرگزاری شبستان، گروه بینالملل: مردم شهر لس آنجلس آمریکا این روزها نظاره گر صحنههایی مشابه «آخرالزمانی» هستند و روزهای سختی را این شهر مشهور به دلیل آتش سوزی عظیم تجربه کرد که تاکنون بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار تا این لحظه برجا گذاشته است.
بزرگترین آتش سوزی تاریخ کالیفرنیا و یکی از بزرگترین آتش سوزیهای ایالات متحده، نزدیک به ۱۱ کشته برجای گذاشت و نزدیک به ۱۰ هزار ساختمان را ویران کرد و بیش از ۳۷ هزا هکتار زمین را بلعید.
تاکنون مقامات آمریکایی به دلیل بادهای شدیدی که ساکنان کالیفرنیا آن را بادهای شیطان نامیده اند، و گرما و قدرت زیادش قادر به مقابله یا محدود کردن این آتش سوزی عظیم نبوده اند. این مسئله باعث بلعیده شدن شهر مشاهیر و ثروتمندان هالیوود و لس آنجلس شد و دهها هزار نفر را در شوک کامل فرو برد.
روز قیامت
هفتم ژانویه برای مردم لس آنجلس و کالیفرنیا به طور کلی یک روز شوم بود، زیرا بادهای زمستانی امسال، معروف به «سانتا آنا» ویرانی بزرگی را برای شهرهای آنها به ارمغان آورد و آنها را به آوار تبدیل کرد.
تصاویر هوایی و ماهوارهای صحنهای ناآشنا را نشان میدهد که در آن آتشسوزی جنگلها، خانهها و ساختمانهای مجلل و تاسیسات و منازل میلیونها دلاری را میسوزاند و آنها را به خاکستر تبدیل میکند.
با وجود مشارکت نزدیک به ۷۵۰۰ آتش نشان در مهار این آتش سوزی ها، تاکنون تمامی تلاشها برای اطفای حریق ناکام مانده است. هواپیماهای آتش نشانی و نیروهای گارد ملی نتوانستند هیچ نقشی در جلوگیری از گسترش آتش سوزی ایفا کنند که از شرایط سخت آب و هوایی، خشکسالی و بادهای گرم بهره می برد.
بر اساس اطلاعات موجود، به دلیل تداوم وزش باد شدید که سرعت آن به حدود ۱۶۰ کیلومتر در ساعت می رسد، پنج آتش سوزی با مقاومت در برابر تلاشهای تیمهای آتش نشانی در مناطق پلسیدس، ایتون، کنت، هرست و لیدیا در لس آنجلس همچنان ادامه دارد. ساکنان این صحنه را مشابه پایان دنیا» توصیف کردند و برخی تا آنجا پیش رفتند که آن را «جهنم کالیفرنیا» دانستند تا یکی از بدترین بلایای طبیعی که به این ایالت ثروتمند در ساحل غربی ضربه زد، را توصیف کنند.
دولت ایالات متحده آمریکا، این حادثه عظیم را یک فاجعه بزرگ در کالیفرنیا اعلام کرد و بایدن سفر خود را به ایتالیا لغو کرد تا بر مدیریت بلایای طبیعی تمرکز کند. دولت فدرال در بحبوحه انتقاد از عملکرد مقامات ایالتی و عدم تامین نیازهای لازم برای مقابله با چنین فاجعه ای، کمک به افراد آسیب دیده را اعلام کرد.
مقابله با این فاجعه بی سیاستی بود، چرا که برخی تا آنجا پیش رفتند که با استناد به ویرانیهای ناشی از بمبهای آمریکایی، به مردم یادآوری کردند که پول آمریکایی که قرار بود برای مقابله با آتش سوزی ها اختصاص یابد، برای تأمین مالی جنگ ها به ویژه در خاورمیانه از جمله غزه هزینه می شود.
خسارت هنگفت
آتش سوزیها تاکنون بیش از ۳۷ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی را نابود کرده است، علاوه بر این، نزدیک به ۱۰ هزار خانه از جمله تعداد زیادی از خانههای افراد مشهور و ثروتمندان در پسیفیک پلسیدس، آلتادنا، و هالیوود را ویران کرده است.
از آغاز آتش سوزی، مقامات نزدیک به ۱۸۰ هزار نفر را از مناطق آسیب دیده تخلیه کرده اند که بسیاری از آنها پس از سوختن خانه هایشان بی خانمان شده اند، در حالی که حوادث سرقت و غارت در آن مناطق به خانه ثروتمندان معروف گسترش یافته است.
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، صحنه لسآنجلس را «شبیه یک منطقه جنگی» توصیف کرد و خواستار حمایت فوری از مناطق آسیبدیده شد، در حالی که «گاوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا میگوید که این ایالت به بازنگری کامل مستقل در واکنش به بلایا نیاز دارد و دلیل آن را کمبود منابع میداند.
لنزهای دوربین تعدادی از سلبریتیهای هالیوود و ثروتمندان لس آنجلس را که بر روی آوار خانه های ویران شده خود ایستاده بودند، از جمله بازیگران مل گیبسون، جف بریگز، پاریس هیلتون، بیلی کریستال، آدام برودی و دیگران را به تصویر کشید.
علاوه بر خسارات جانی و مادی هنگفت و آتش سوزی امکانات و استودیوهای فیلمبرداری در هالیوود معروف، این آتش سوزیها باعث اختلال کامل در زندگی روزمره در لس آنجلس شد، زیرا مدارس، تأسیسات و منافع دولتی خدمات خود را متوقف کردند. همچنین رویدادهای فرهنگی و ورزشی، اسکار و سایر رویدادها نیز متوقف شده است.
برآوردها نشان میدهد که احتمال میرود که آتشسوزیهای فعلی لسآنجلس پرهزینهترین فاجعه آتشسوزی جنگلی در تاریخ مدرن ایالات متحده باشد، شرکت خصوصی پیشبینی آبوهوای «آکیوویذر» خسارتی بین ۱۳۵ تا ۱۵۰ میلیارد دلار پیشبینی میکند، در حالی که واشنگتن پست خسارات را ۱۵۰ میلیارد دلار برآورد کرده است.
شکست مهار آتش سوزی
با ادامه آتش سوزیها، انتقاد از مقامات کالیفرنیا به دلیل کمبود منابع و عدم آمادگی برای مقابله با چنین فاجعه ای افزایش یافته است، به خصوص که لس آنجلس سالانه در معرض چنین آتش سوزی هایی قرار می گیرد.
به گزارش سی بی اس نیوز، مقامات نزدیک به مشارکت دادن ۹۳۹ زندانی برای تلاش به اطفای حریق علاوه بر نزدیک به ۴۷۰۰ آتش نشان و تعداد زیادی پرسنل گارد ملی پناه آوردند.
سی ان ان آمریکا با اشاره به ابعاد این فاجعه اعلام کرد که هیچ سیستم آبی در جهان نمی تواند آتش سوزیهای لس آنجلس را مدیریت کند.
این شبکه گزارش داد که ترکیبی از بادها، شرایط خشک غیرقابل فصلی و آتش سوزیهای متعدد در یک منطقه تخریب گسترده را اجتناب ناپذیر کرده است.
خبرگزاری آناتولی گزارش داد که شدیدترین این آتشسوزیها در منطقه پسیفیک پلسیدس رخ داد و به وسعت سه هزار هکتار یعنی نزدیک به ۳۰ کیلومتر مربع گسترش یافت.
برهمین اساس می توان گفت که ایالات متحده آمریکا با گذشت چند روز از این حریق هنوز قادر به مهار این آتش سوزی نبوده اند و مردم لس آنجلس به دلیل این آتش سوزی در شرایط سخت و دشواری قرار گرفتند.
نظر شما