راهکارهای جلوگیری از اسراف محور نشست شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان

دهمین نشست شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان در سال جاری با محوریت راهکارهای جلوگیری از اسراف در دفتر امام جمعه جیرفت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، دهمین نشست شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان در سال جاری با محوریت راهکارهای جلوگیری از اسراف در دفتر امام جمعه جیرفت برگزار شد.

حجت الاسلام میثم تارم در این نشست، گفت: سیره امیرالمومنین علی (ع) بهترین الگو برای مدیران و کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
 رییس شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان افزود: حضرت علی (ع) در مدت کوتاهی که حکومت مسلمین را در دست داشتند هم رفتارشان و هم نامه هایی که خطاب به زمامداران نوشتند یک منشور و الگویی برای مدیران و کارگزاران است.

وی با اشاره به نامه حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر، ابراز کرد: علامه جعفری مسائل حقوقی در نامه آن حضرت به مالک اشتر را با منشور سازمان ملل مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند نکاتی که حضرت علی (ع) در آن تاریخ فرمودند از منشور سازمان ملل درخشان تر است.
حجت الاسلام تارم اظهار کرد: حضرت علی (ع) در ۱۳۰۰ سال قبل مسائلی را از منظر حقوقی، سیاسی و اجتماعی بیان فرمودند که نه تنها برای ما مسلمانان بلکه برای بشریت قابل استفاده و افتخار آمیز است.

امام جمعه جیرفت بیان کرد: دستور کار نشست امروز جلوگیری از اسراف است که این مهم در برنامه هفتم توسعه اقتصادی نیز آمده است دوری از اسراف و استفاده درست از نعمات الهی از دستورات دین مبین اسلام است.
وی با بیان اینکه متاسفانه مصرف ما در برخی موارد از کشورهای پر جمعیت مثل چین بیشتر است، عنوان کرد: در خوراک و برپایی مراسم جشن و عزا اسراف می شود که با هزینه های این مراسم می توان بودجه را یک کشور را تامین کرد.

حجت الاسلام تارم با تاکید بر ضرورت مصرف بهینه حامل های انرژی و آب، اضافه کرد: آب از ابر بحران های جهان است و با توجه به بارش های کم، کشور ما نیز چندین سال است که با مشکل خشکسالی روبرو است بنابراین باید در مصرف آب صرفه جویی کرد.
رییس شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان عنوان کرد: باید نسبت به مصرف درست و بهینه آب، برق و گاز فرهنگ سازی صورت بگیرد.

آموزش و فرهنگ سازی یکی از راهکارهای جلوگیری از اسراف

روح بخش بیگ زاده در این نشست با اشاره به بازرسی ماهانه از نانوایی های سطح شهرستان، گفت: هر ماه توسط بازرسان سازمان صمت و سازمان جهاد کشاورزی بر عملکرد نانوایی ها و کیفیت نان نظارت می شود.

سرپرست فرمانداری جیرفت ابراز کرد: یکی دیگر از مشکلات نانوایی ها این است که دستگاه های اغلب نانوایی ها قدیمی می باشد به دنبال این هستیم تا تسهیلات بانکی به نانوایی ها برای خرید دستگاه های جدید اعطا کنیم قطعا تعویض دستگاه های نانوایی ها باعث بهبود کیفیت نان می شود.
وی یکی از راهکارهای جلوگیری از اسراف را آموزش دانست و اظهار کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان، اداره آموزش و پرورش می توانند با ارائه آموزش های لازم به شهروندان در فرهنگ سازی بهینه از نعمات الهی موثر باشند.

بیگ زاده ادامه داد: شهرداری نیز می تواند از طریق فضاسازی شهری و مخصوصا تلویزیون شهری نسبت به فرهنگ سازی استفاده صحیح از نعمات الهی تلاش کند.
سرپرست فرمانداری جیرفت بیان کرد: به منظور جلوگیری از اسراف آب لازم است که مصوبه جداسازی آب شرب از آب فضای سبز شهری اجرایی شود و مصوبه ای که چندین سال است اجرایی نشده بنابراین از شهردار خدوم و پرتلاش شهرستان جیرفت انتظار داریم نسبت به این مهم اقدام کنند.

وی با اشاره به ضایعات مواد غذایی، عنوان کرد: انبارهای مواد غذایی باید تحت نظارت شدید بازرسان بهداشت باشند تا مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته به چرخه مصرف باز نگردند زیرا در صورت عدم معدوم سازی مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته و استفاده آنها توسط شهروندان موجب مسمومیت می شود.
بیگ زاده گفت: فرمانداری یک دستگاه حاکمیت و هماهنگ کننده بین سایر دستگاه است که کار نظارت را بر عهده دارد، چنانچه اداره ای به مصوبات شورای فرهنگ عمومی عمل نکند حتما برخورد خواهد شد.

کد خبر 1798784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha