خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی نیشابوری، دبیر جایزه جهانی اربعین حسینی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار بین الملل خبرگزاری شبستان درباره جایزه جهانی اربعین حسینی گفت: جایزه جهانی اربعین به ابتکار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ۱۰ سال پیش ایجاد شده است و هر سال به رشتههای آن اضافه شده و همچنین شناخت بیشتری از آن در عرصه بین الملل به وجود آمده است. امسال در دهمین دوره آن با هفت رشته و مشارکت ۴۲ کشور از استقبال خوبی برخوردار بوده است و حدود ۳۲ هزار اثر به دبیرخانه در رشتههای مختلف ارسال شده و مورد داوری واقع شده است. ما از کانادا تا اندونزی از شرق تا غرب از شیعیان، اهل سنت و همچنین از غیر مسلمانان، مسیحیان، هندوها و سیکها در موضوع امام حسین(ع) و اربعین به دلیل علاقه ای که به حضرت امام حسین(ع) و مکتب امام حسین وجود دارد، آثار متنوعی داشتیم و و برخی از آثار خیلی حرفهای و فاخر بودند.
وی افزود: ما این جایزه را هر ساله در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار میکنیم و دبیرخانه آن در سازمان و فرهنگ اسلامی وجود دارد و البته دبیرخانه منطقهای نیز وجود دارد که رایزنهای فرهنگی مسئولیت آن را بر عهده دارند و از امسال نیز بنا داریم دبیرخانه مردمی هم اضافه شود تا نقش مردم نهاد و فعالیت مردمی در نشر و گسترش فرهنگ اربعینی انشاله بیشتر و پر رنگ تر شود.
وی در خصوص اهداف و محور جایزه اربعین حسینی اظهار کرد: یکی از مهمترین اهداف برگزاری این جایزه، آشنا کردن مردم در اقصی نقاط عالم با فرهنگ عاشورایی و پیام مکتب امام حسین(ع) که همانا آزادی خواهی وعدالت خواهی است و همچنین حرکت به سمت توحید و شعارهای اخلاقی و همچنین وحدت بر اساس جبهه واحد اردوگاه مستضعفین در مقابل مستکبرین ظلم ستیزی، یکی از شعارهای اربعین است همچنین بیان حقانیت و حقیقت در جهاد تبیینی که حضرت زینب(س) در اربعین اول داشتند، ما آن را در زمره پیامهای مهم اربعین میدانیم.
حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی نیشابوری در ادامه تاکید کرد: ما وظیفه داریم مردم را در اقصی نقاط عالم خصوصا آنهایی که روحیات حق طلبانه ای دارند با موضوع اربعین و با مکتب امام حسین(ع) که مکتب نجات بحش و الهام بخش است، آشنا کنیم.
وی درخصوص اینکه آیا کانونهای مساجد امسال با شما همکاری داشتهاند، گفت: در موضوع همکاری کانونهای مساجد البته ما انتظارمون بیشتر است اگرچه همکاریهایی بوده است، ولی امیدواریم بتوانند با شناسایی آثار بیشترتولید شده به رونق بیشتر فضای اربعینی کمک کنند و البته چون کانونهای مساجد فعالیت داخلی دارند و فعالیت جایزه اربعینی هدفش بین المللی بوده است، آن هم میتواند دلیلی باشد که محدویت همکاری با هم داشتهایم.
دبیر جایزه جهانی اربعین حسینی درباره گستره جغرافیایی اربعین تصریح کرد: رده جغرافیایی اربعین بسیار وسیع است ما از همه مناطق دنیا از آمریکا، بالکان، شرق، شبه قاره افریقا و همچنین کشورهای عربی آثار زیادی داشتیم. ما در واقع از ۴۲ کشور آثار اربعینی داشتهایم و این نشان دهنده آن است که فضای اربعینی هر روز در حال گسترش است و یکی از مهمترین دلایل گسترش آن این است که افراد زیادی و انسان رسانههای مختلفی به پیاده روی اربعین میآیند و حقایق را از جمله شور و عشق مردم به امام حسین(ع) و اخلاصی که نسبت به زائرین اباعبدالله دارند را میبینند و روایت میکنند و این برای مردم و خصوصا کسانی که در فضای جهان مادی تنفس میکنند، امر عجیبی است و موجب تعجب است که چگونه در دنیایی که همه دنبال جمع آوری مال هستند یک عده ای تمام اموالشان را در فضای نشر مکتب امام حسین و معارف اخلاقی و قرآنی در طبق اخلاص میگذارند و از دیگران میخواهند از غذایی که برای موکبان فراهم آورده اند، استفاده کنند و این یک امری غیر معمول برای آنها است و جزو جاذبه های اربعین است و همه نشات گرفته از ایثار و انفاقی است که خود حضرت سید الشهدا با جان خود و مظلومیت و غربتشان و اهل بیتشان به ما آموختهاند. بنابراین دنیای امروز دنیای معنویت است وهر جا سخنی از معنویت و معنا باشد به دنبال آن میروند. اربعین چشمه جوشان معرفت است.
وی درباره اینکه چقدر نیاز داریم در فضای بین الملل اربعین را بشناسانیم، تاکید کرد: واقعیت این است که فضای بین الملل و خصوصا افکار عمومی بیدار شده و جست و جو گر است و به دنبال این است که بفهمد حق و حقیقت چیست و چون با فطرت خودش میخواهد ارتباط برقرار کند، مولفه های اربعینی هم مولفه های فطرت پذیر و ملائم با سرشت انسان است و بنابراین در فضای بین المللی هر چه قدر ما درست و دقیق مطابق با فطرت و عقلانیت اربعین را معرفی کنیم و حقایق اربعین را روایت کنیم و منتشر کنیم که همان جهاد تببین است، قطعا میتواند به همدلی و هم افزایی بیشتر کمک کند و امروزه که مستضعفین عالم در چنگال استکبار جهانی صهیونیست در رنج به سر میبرند، ما باید بتوانیم با همدیگر به یک وحدتی برسیم تا یک شبکه سازی اربعینی شکل بگیرد و الهامات اربعینی موجب بشود که در مقابل این ظلم ایستادگی بکنیم و مقاومت یک مقاومت جهانی بشود و انشاله بتوانیم از اربعین پلی بزنیم به ظهور حضرت ولیعصر(ع).
نظر شما