دکتر عاطفه خرمی استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرگزاری شبستان در استان قم، میلاد امیرالمومنین علی علیه السلام را میلاد تمام خوبی ها دانست و گفت : امام علی علیه السلام شخصیت بینظیر تاریخ است که جاذبه و دافعه را به هم درآمیخته و همه آنچه را که ایده آل و دلخواه بشر است میتوان در این شخصیت منحصربه فرد تاریخ یافت. مردی که در عین اقتدار و صلابت و قدرت و شکوه، لطیف است و مهربان و یتیم نواز، ضرورتهای زمانه اش را میشناسد و در موقعیتهای سرنوشت ساز تاریخی میتواند بهترین و عاقلانه ترین تصمیمات را بگیرد، نفس خود را فدا میکند اما دین رسول الله را حفاظت می کند.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به مولفه های حکومت علوی اشاره کرد و افزود: حکومت امیرالمومنین حکومتی است که هدفی جز اقامه توحید، عدل، حدود الهی و دفع ظلم نداشت، در زمینه رعایت حقوق مردم و بیت المال حساسیت فوق العاده ای داشتند.
وی افزود: حکومت علوی امیرالمومنین دقت بی نظیر ی در خصوص عملکرد کارگزاران حکومت داشت. حکومتی که هدف آن رسیدن به مطامع دنیوی نبود و تلاش خود را کرد تا عدالت را به بالاترین و شدیدترین شکل ممکنش به اجرا بگذارد.
خرمی ادامه داد : جامعه اسلامی ما در کلیات، مبانی، مشروعیت حاکم جامعه، منش ساده زیستانه و پدرانه ولی جامعه و اهداف حکومت، شباهتهای فراوانی با حکومت علوی دارد اما از منظر عدالت لازم است تا کارگزاران تلاش بیشتری داشته باشند تا هرچه بیشتر به حکومت علوی نزدیک شویم.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: متاسفانه رفتار ما چه در بعد شخصی و خانوادگی و چه در بعد اجتماعی با رفتار توام با محبت و آزاداندیشی و عدالتخواهی و تقوای علوی هفاصله دارد و برای رسیدن و نزدیک شدن به آن اسوه حسنه باید هم سیره آن حضرت را بدرستی شناخت و بیانات و کلمات قصار ایشان را مطالعه جدی نمود و هم اینکه تلاش پیگیر جهت عملی ساختن آنها نمود و تلاش کرد تا جایی که مقدور است شباهت لازم به آن الگوی کامل را در بعد اخلاق و معنویت و تقوا و ... در خود ایجاد نمود.
وی همچنین به نقش امام علی در خانواده اشاره کرد و افزود : امیرالمومنین بعنوان یک پدر با جامع نگری، محبت بی دریغ به همسر و فرزندان، خیرخواهی، تلاش برای رشد معنوی اعضای خانواده، تلاش برای تامین نیازهای اهل خانواده و دادن آموزش های لازم جهت داشتن حیات طیبه دنیوی و اخروی به اعضای خانواده توانستند پدری موفق در خانواده خود باشند.
این استاد دانشگاه ادامه داد : قطعا الگویی جامع تر و کامل تر از امیرالمومنین علیه السلام برای مردان و پدران ما وجود نداردو اگر مردان و پدران و همسران جامعه قرار باشد مراحل رشد و تکامل را در نقش والا و تاثیرگذاری که به عهده دارند طی کنند تاریخ، الگوی تمام عیاری مثل علی بن ابیطالب علیه السلام را به آنها معرفی میکند.
وی با بیان اینکه امروزه احترام به والدین از جانب برخی فرزندان متاسفانه اندکی کاهش یافته گفت : متاسفانه احترام به والدین نسبت به گذشته کمتر شده و این، آسیب جدی برای خانواده ها و تربیت و رشد صحیح فرزندان است؛ افزایش ارتباطات مجازی و تاثیر فضاهای مسموم موجود در این ارتباطات قطعا نقش موثری در فاصله افتادن میان نسلها و کاهش احترام های لازم در این میان دارد که با مدیریت صحیح و آموزش لازم و افزایش محبت توام با اقتدار از جانب والدین میشود این موضوع را بهبود بخشید.
در پایان این بانوی شاعره اشعاری در وصف امیرالمومنین سرودند که در پی می آید:
برو به منبر شهر و بخوان به نامعدالت
بس است اینهمه غربت...بگو بگو به صِراحَت
بگو که خار به چشمت، کهاستخوان به گلویت
مرور کن غم خود را، بگو از آنهمه مِحنَت
هنوز هم غم نَهجُ البلاغه در جرَیان است
بخوان که بشنود عالم! بخوان خدای بَلاغَت
نظر شما