خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: «من بر سر قبر دختر و همسرم در قبرستانی که ارتش اشغالگر با بلدوز به حفاری آن در شرق شهر غزه انجام داد، خواهم رفت و بررسی خواهم کرد که چه بر سر قبر آنها آمده است» این سخنان «محمود نصر» از ساکنان غزه است که درباره اولین کار پس از بازگشت دوباره به زادگاهش در شمال نوار غزه درصورت اجرای توافق آتش بس بین جنبش حماس و رژیم اشغالگر انجام خواهد داد.
نصر و صدها هزار آواره فلسطینی که خانهها، شهرها و محلههای خود را در شمال نوار غزه ترک کردند و به اجبار به جنوب نوار غزه آواره شدند، امیدوارند پس از آخرین اقدامات آتشبس بین حماس و اسرائیل به خانههای خود بازگردند.
توافق آتش بس در حال حاضر قریب الوقوع است، به ویژه پس از آن که «ماجد بن محمد الانصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر روز سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ تاکید کرد که آخرین مراحل مذاکرات تبادل اسرا و آتش بس در نوار غزه به دست آمده است.
الانصاری در یک کنفرانس مطبوعاتی در دوحه پایتخت قطر گفت: مذاکرات جاری درباره غزه مثمر ثمر و مثبت بوده و بر جزئیات نهایی متمرکز است.
این درحالی است که جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز تاکید کرد که امیدواریم تبادل اسرا در غزه این هفته انجام شود.
یک مسئول اسرائیلی نیز اعلام کرد که مذاکرات مبادله اسرا به مرحله حساس رسیده است و برخی از جزئیات نیاز حل دارد.
نصر می گوید که این افکار زمانی به ذهنم خطور کرد که رسانه های موثق اخباری مبنی بر حضور هیئت های حماس و رژیم صهیونیستی در قطر و نزدیک شدن به انعقاد آتش بس و معامله تبادل اسرا و بازگشت آوارگان را گزارش دادند.
فرزند نصر و همسرش در نخستین روزهای حملات اسرائیل به نوار غزه به شهادت رسیدند و در قبرستان شرقی شهر که منطقه ای بسیار نزدیک به حصار حائل بین نوار غزه و سرزمین های اشغالی در سال ۱۹۴۸ است، به خاک سپرده شدند. اشغالگران زود به آنجا رسیدند و قبرستان را با بولدوزر حفاری کردند.
نصردر اولین لحظات ورود به شهر غزه تصمیم گرفت بلافاصله به قبرستان برود و برای دختر و همسرش فاتحه بخواند و بر مزار آنها نماز بخواند، پس از رسیدن خودروهای ارتش اشغالگر به این منطقه به سرنوشت آنها پی ببرد.
سازمان ملل متحد تخمین می زند که ۱.۹ میلیون نفر در غزه آواره شده اند و تقریباً تمام جمعیت نیاز به کمک دارند و هشدار می دهد که جنگ در غزه همچنان باعث ایجاد درد و رنج بیشتر می شود.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، با احتساب شهادت نزدیک ۴۷ هزار نفر و خروج ۱۱۰ هزار نفر از نوار غزه از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، جمعیت کل غزه در حال حاضر حدود ۲.۱ میلیون نفر تخمین زده می شود.
شنا در دریا
محمد ابو عساکر، یک آواره از شمال نوار غزه در جنوب، منتظر است که به خانه خود در محله النصر در شهر غزه بازگردد، به دریا برود و در آن شنا کند و روزهای سیاه خود را که در طول حمله اسرائیل و جنگ نسل کشی زندگی کرد، فراموش کند.
ابو عساکر میگوید: در منطقه آوارگان در مواصی خان یونس، دریا وجود دارد، اما آن را احساس نمیکنم، اکنون وقتی به شمال نوار غزه برمی گردم، در صورت اعلام آتش بس، تنها چیزی که می توانم به آن فکر کنم، رفتن به دریاست، حتی اگر هوا سرد باشد، چون دلم برای این دریا تنگ شده است.
ابو عساکر در داخل چادر آوارگی کابوسی را به سر می برد و تمام اصول اولیه زندگی عادی را که به آن عادت کرده بود، از دست داده است و بی صبرانه منتظر اعلام آتش بس و بازگشت به زندگی ای است که آن را می شناسد.
ابوعساکر هنوز روزهای سخت آوارگی را در اردوگاه آوارگان در منطقه المواصی می گذراند. دلش برای گرما، آب و غذای تمیز، حمام کردن و دستشویی رفتن در خلوت، خواب، استراحت، تماشای تلویزیون و نوشیدن قهوه در بالکن خانه اش تنگ شده بود.
کاشت بوستان
منا المصری، یک دختر آواره از شمال نوار غزه به مرکز آن، در انتظار بازگشت به خانه بزرگ خود در منطقه بیت لاهیا در شمال نوار غزه است که شامل باغی با انواع مختلف سبزیجات، میوه ها و گلها است.
منا می گوید: اولین کاری که در بازگشت به شهر و خانه خود در بیت لاهیا انجام خواهم داد، تمیز کردن باغ، خانه و کاشت محصولات سالانه ای است که قبل از حمله اسرائیل به نوار غزه به آن عادت کرده بودم.
المصری با خانواده اش در چادری در دیرالبلح درمرکز غزه زندگی می کند، او پیش از این در ویلایی محصور شده توسط محصولات کشاورزی در شهر بیت لاهیا که برای ما به عنوان یک شهر کشاورزی شناخته می شود و به دلیل شیرینی آبش شهرت دارد، زندگی میکرد.
اگر مذاکرات دوحه در مسیر درستی به سوی آتش بس، آغاز تبادل اسرا، ورود کمک ها و گشایش گذرگاه ها پیش رود، می توان به همه این امیدها دست یافت.
اسرائیل از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به جنگ غزه تا امروز با وجود قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که خواستار توقف فوری درگیری ها و درخواست دیوان بین المللی دادگستری برای اقدامات فوری به منظورجلوگیری از اقدامات نسل کشی و بهبود وضعیت انسانی غزه شده است، ادامه دارد.
نظر شما