به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، اعتکاف عبادتی است که سبقه آن به زمان حضرت ابراهیم خلیل الله باز میگردد و با ظهور دین مبین اسلام شکل تازهای به خود گرفت و به عنوان عبادتی مستحب و دارای فضیلت در بین مسلمین رایج شد.
پیامبر اسلام در ماه مبارک رمضان به خصوص دهه پایانی این ماه در مسجد معتکف میشدند و آن حضرت با وجود مسئولیتهای سنگین اجتماعی که بر عهده داشتند، خود را از این عبادت با فضیلت بی نیاز نمیدانست.
اعتکاف فرصتی مغتنم است تا انسان خود را از پیچ و خمهای زندگی مادی بازیابد و به منظور بهره گیری از فضائل اخلاقی و معنوی از علایق دنیوی دست بکشد تا از دریای بی کران رحمت الهی بهره مند شود.
معتکفان در ایام اعتکاف خانه دل را از غیر تهی میکنند و جسم و جان خود را وقف عبادت کرده و بر سر سفره احسان الهی حضور مییابند.
حجت الاسلام حسن مددخانی امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام که در حال حاضر میزبان معتکفین است در گفتگو با خبرگزاری شبستان تصریح کرد: اعتکاف یک فرصت متفاوت و طلایی برای متفاوت زندگی کردن و تجربه جمعی زیستن است تا انسان بتواند نفس خود را در یک خلأ نسبی بازیابی کند.
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام با بیان اینکه انسان طی سه روز اعتکاف اصالت معنوی پیدا میکند، افزود: اصلی ترین گمشده انسان اصالت معنوی اوست و اعتکاف نیز بهترین فرصت برای یافتن این گمشده و بازگشت به فطرت است.
وی با تصریح بر اینکه اعتکاف یک تلنگری برای انسان ضمن خروج از دنیای مادی و ورود به دنیای معنوی است، گفت: اعتکاف فرصتی برای غلبه رحمت و فضل الهی بر ابعاد وجودی انسان است و موجب تعالی عیار انسان و تقرب الهی میشود.
حجت الاسلام حسن مددخانی عنوان کرد: آئین اعتکاف که سالها در سرزمینهای اسلامی به فراموشی سپرده شده بود با وقوع انقلاب اسلامی احیا شد و توانست انسانها را به اصالت خودشان باز گرداند.
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام افزود: یکی از مهمترین آثار انقلاب اسلامی احیای آئین معنوی اعتکاف و مفاهیم اسلام ناب است و جمهوری اسلامی امروز توانسته تا بستر دینداری را فراهم کند تا انسان به هدف اصلی خود یعنی بندگی برسد.
حجت الاسلام عظیم رزاقی یکی از معتکفین این مسجد نیز به خبرنگار ماگفت: اعتکاف پرورش ابعاد مادی و معنوی انسان و پله صعود وی به سمت تعالی است.
وی هدف از اعتکاف را قصد قربت به خدا و بندگی دانست و گفت: اعتکاف زمینه مساعد را برای اندیشه و فکر و خردورزی، نیایش، توبه و بازگشت و خودسازی فراهم میآورد.
وی ادامه داد: اعتکاف ظرفیتی برای ساخت انسان مومن و صالح است و باید برنامههای آن بهگونهای دنبال شود که منجر به جریانسازی معنوی و اخلاق در جامعه شود.
حجت الاسلام رزاقی گفت: آئین اعتکاف یک برنامه جمعی است که موجب ترقی انسان در بعد اجتماعی میشود که در این جهت بایستی یک جریانسازی معنوی و اخلاقی اتفاق بیافتد.
وی افزود: اعتکاف موجب تقویت ارتباط انسان با خدا، نزدیکی مومنین با یکدیگر و ارتباط آنها با قرآن و خلوت کردن با پروردگار است.
رزاقی خاطرنشان کرد: احیای اعتکاف یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است که پس از وقوع آن روحی جدیدی در ملت اسلامی دمیده و موجب هدایت شدن امت اسلامی شد.
نظر شما