خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم- نقش و حضور روحانیون در مسائل و صحنه های مختلف جامعه بسیار حائز اهمیت است و با توجه به جنگ فرهنگی و ترکیبی که طی چند سال اخیر دشمن بر ملت ایران روا داشته است بیش از گذشته نیاز است تا روحانیون به عنوان مبلغان دین و پیوند دهند نسل جدید با اسلام به میدان بیایند.
روحانیون به عنوان رهبران معنوی، مردم را به سوی ارزشها و آموزههای دینی هدایت میکنند و در تقویت ایمان و تقرب به خداوند نقش مهمی دارند و می توانند در جنگ فرهنگی با ارائه آموزشهای دینی و فرهنگی، مردم را از تهاجمهای فرهنگی آگاه کنند و راههای مقابله با آن ها را نشان دهند.
یکی دیگر از وظایف روحانیون در این جنگ فرهنگی بحث شناسایی و مبارزه با انحرافات فرهنگی است که می توانند از تضعیف ارزشهای دینی و فرهنگی جلوگیری کنند. روحانیون با ایجاد پیوند و ارتباطی عمیق بین نسل جدید و قرآن کریم مانع از نفوذ تیرهای غیبی دشمن به دل جوانان و نوجوانان در فضای گسترده مجازی شوند.
نقش روحانیون در تقویت بنیان های فکری و قرآنی جوانان
نقش روحانیون در ترویج و آموزش قرآن و پژوهشهای قرآنی در میان نسل جدید بسیار حائز اهمیت است. آنها با بهرهگیری از دانش و تجربه خود، نسل جدید را به سوی ارزشهای دینی و معنوی هدایت میکنند و به تقویت ایمان و باورهای اسلامی در میان جوانان کمک مینمایند.
روحانیون با برگزاری کلاسها و جلسات قرآنی، جوانان را با تلاوت، تفسیر و معانی قرآن آشنا میکنند. این آموزشها به تعمیق درک دینی و معنوی جوانان کمک میکند. این قشر با هدایت و حمایت از پژوهشهای قرآنی، نسل جدید را به تحقیق و بررسی مسائل دینی و قرآنی تشویق میکنند. این پژوهشها میتواند به توسعه دانش دینی و تقویت بنیانهای فکری جوانان منجر شود.
مبلغان دین و روحانیون به عنوان الگوهای دینی، با رفتار و گفتار خود نشان میدهند که چگونه میتوان ارزشهای قرآنی را در زندگی روزمره به کار برد و به اخلاق و معنویت پایبند بود. روحانیون با توجه به نقش حیاتی خود در ترویج و آموزش قرآن و پژوهشهای قرآنی، میتوانند به تقویت بنیانهای معنوی و فکری نسل جدید کمک کرده و آنها را برای مواجهه با چالشهای آینده آماده کنند.
طلبه ای نخبه از دل آیسک
لزوم فعالیت روحانیون در ایجاد و بیان روش های نوین و موثر برای ترویج و گسترش فرهنگ قرآنی در بین نسل جدید بر هیچ کس پوشیده نیست که نیاز به توجه بسیاری دارد. به سراغ یکی از روحانیونی رفتیم که از دل آیسک یکی از شهرهای دیار خاوران برخواسته و به دنبال نقد قرآنی و روایی و پژوهش در دل قرآن کریم است.
حجت الاسلام علی عربی در سال ۱۳۶۳ در شهر آیسک واقع در خراسان جنوبی چشم به جهان گشود و تحصیلات ابتدایی خود را در این شهر به اتمام رساند و بعد از این مرحله، تحصیلاتش را در دو ساحت حوزه و دانشگاه پشت سر گذاشت.
وی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان اظهار داشت: تحصیلات حوزوی را تا پایه شش در حوزه علمیه قم سپری کردم و از پایه شش به بعد، یعنی سطح ۲، ۳ و سطح ۴ را در حوزه علمیه خراسان زیرنظر اساتید مجرب گذراندم.
حجت الاسلام عربی ادامه داد: تحصیلات دانشگاهی خود را از سال ۱۳۸۵ در دانشگاه علوم اسلامی رضوی آغاز کردم و هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را در این دانشگاه در رشته علوم قرآن و حدیث به اتمام رساندم.
وی با اشاره به فعالیت های خود گفت: در جامعه المصطفی العالمیه، واحد خراسان و در مدارس حوزه های علمیه و دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه علوم پزشکی تدریس داشته ام.
از تالیف کتاب تا تقدیر در جشنواره بین المللی فارابی
این طلبه نخبه و پژوهشگر با بیان اینکه بالغ بر ۱۵ مقاله، اعم از علمی _ پژوهشی، ترویجی، تخصصی، همایشی و بینالمللی داشته است، افزود: برخی از این مقالات، در برخی از جشنواره حائز عنوان برتر هم شده است.
حجت الاسلام عربی در ادامه بیان کرد: طلبه ممتاز حوزه علمیه قم، طلبه ممتاز حوزه علمیه خراسان، دانشآموخته رتبه اول، در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه بوده ام و اکنون رئیس دانشکده علوم قرآنی سبزوار هستم.
وی در خصوص تالیف کتاب اظهار داشت: دو کتاب تاکنون تالیف کرده ام و در یک کتاب به عنوان یکی از نویسندگان و در دیگری نویسنده تنها بودم. نام یک کتاب بررسی تحلیلی روایات تفسیری امام رضا(ع) و کتاب دیگر آسیب های ادعایی حاکمیت دینی بررسی و نقد قرآنی و روایی است که کتاب روایات تفسیری امام رضا(ع)، به عنوان کتاب سال خراسان در بخش دین تقدیر شد.
این طلبه نخبه و پژوهشگر به جشنواره فارابی اشاره کرد و افزود: کتابم که به عنوان آسیب های ادعای حاکمیتی دینی بررسی و نقد قرآنی و روایی بود، در جشنواره بینالمللی فارابی عنوان «شایسته تقدیر» قرار گرفت.
پژوهش در کنار فعالیت های فرهنگی
حجت الاسلام عربی با بیان اینکه فعالیتهای بنده تنها منحصر به پژوهش و علم نیست، گفت: در کنار فعالیتهای علمی توجه و فعالیت در بخش های فرهنگی را در دستور کار قرار داده ام و امام جماعت برخی از مدارس بودم.
وی به دریافت جایزه طرح شهید وزوایی طی دو دوره اشاره کرد و افزود: با توجه به رشته تخصصی حقیر که علوم قرآن و حدیث است در دانشگاه دروس تخصصی رشته علوم قرآن و حدیث تدریس می کنم.
این طلبه اهل آیسک در ادامه عنوان کرد: با توجه به این که حقیر عضو بنیاد ملی نخبگان و همچنین عضو نخبگان حوزه علمیه خراسان هستم از جوایز این بنیاد در طرح جایگزین خدمت و هم چنین دو دوره جایزه طرح شهید وزوایی استفاده کردم که مربوط به آن بنیاد است.
دانشگاه تخصصی علوم و معارف قرآن کریم نیازمند توجه جدی تر مسئولان
حجت الاسلام عربی با بیان اینکه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تنها دانشگاه تخصصی علوم و معارف قرآن کریم است، افزود: بیش از پنج هزار دانشجو و حدود ۸۰ عضو هیات علمی در این دانشگاه فعالیت دارند.
وی در ادامه گفت: این دانشگاه نیازمند تامین امکانات به روز آموزشی و هم بهره مندی از خدمات دولتی هستند که لازم است با توجه به علم و پرچمی که به نام قرآن این دانشگاه برداشته است توجه جدی تری شود تا متناسب با شان قرآن و اهل بیت(ع) باشد.
این طلبه نخبه پژوهشگر در خصوص میزبان استقبال نسل جوان از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم عنوان کرد: استقبال از رشته های مرتبط با قرآن خوب است فقط لازم است محدودیت هایی که در مورد پذیرش در این رشته وجود دارد برداشته شود تا از همه رشته ها و علاقه های به صورت یکسان بتوانند وارد این رشته شوند.
نظر شما