درختکاری، سنتی به گستردگی زمین

درختکاری سنت نیکو، اقدامی اثربخش و جریانی سازنده برای زندگی بشر و سلامت آسمان و زمین است که جامعه به این امر مهم نیاز اساسی دارد و نباید بر عهده یک گروه و نهاد خاص قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، درختکاری و کاشت گل و گیاه ثمرات زیادی برای جامعه بشری دارد که سلامت، درآمد اقتصادی، سرسبزی، نشاط و آرامش و توسعه گردشگری و تفریح از دستاوردهای این امر مهم محسوب می شود.

کاشت درخت سنتی نیکو و پسندیده و مورد سفارش ادیان، بزرگان و محققان علمی بوده و همواره در جوامع بشری به آن پرداخته شده و قطع آن نیز مورد نکوهش قرار گرفته تا توسعه فضای سبز و مراتع را داشته باشیم.

هوای پاک از جریان درختان تامین شده و همین زیبایی آسمان، سخاوت ابرها را برای بارش به همراه داشته و زندگی انسان از آب بهره مند شده که کاهش فضای سبز و افزایش کارخانه‌ها و حرکت خودروها بر آسمان و زمین تاثیر گذاشته است.

گستردگی کاشت نهال به گستردگی کل زمین می‌رسد و دستاوردهای این امر به آسمان و زمین رسیده و به همین خاطر در این خصوص همه نقش دارند.

درختکاری، سنتی به گستردگی زمین

درختکاری از منظر دین اسلام

یکی از توصیه‌های موکد و سفارش‌های حضرت حق و ائمه معصومین، کاشت درخت و گیاهان بوده و انسان نه تنها به این موضوع تشویق شده بلکه بهره برداری از طبیعت پاک هم مورد توجه بوده است.

پیامبر اسلام(ص) در این خصوص توصیه‌های زیادی داشته که از جمله آن «هرکه درختی بکارد هربار انسانی یا یکی از مخلوقات از آن بخورند برای وی صدقه ای محسوب شود» است که همین موضوع حکایت از وقف و صدقه جاری دارد.

کاشت و نگهداری از آنان نیز در روایتی از امام صادق(ع) مورد توجه بوده و آن امام همام کشاورزی را در زمره شغل‌های محبوب معرفی کرده است.

اجر و ثوابی که برای این امر مهم برشمرده شده اهمیت درختکاری و کاشت نهال را ترسیم کرده و اثرات آن بیش از گذشته برای ما تبیین می‌شود.

درختکاری، سنتی به گستردگی زمین

شکل گیری نهضت درختکاری در کشور

اهمیت موضوع درختکاری و تاثیرات فضای سبز بر زندگی مردم و احساس کمبود آن باعث شده که یک نهضت درختکاری در کشور شکل بگیرد و این موضوع با رویکرد کاشت یک میلیارد اصله نهال است که در قالب پویش های مردمی اجرایی می شود.

اهمیت موضوع به قدری است که این موضوع بر عهده یک نهاد خاص قرار نگرفته و مردم نیز نقش پیدا کرده و باید در یک بازه زمانی کوتاه مدت محقق شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در خصوص این امر مهم گفت: درختکاری یک سنت انسانی و اسلامی بوده که از دیرباز مورد توجه قرار داشته و از سال گذشته این حرکت پر رنگ تر شده است.

ابوطالب امینی با بیان اینکه در مدت چهار سال، ۲۰ میلیون درخت در استان اصفهان کاشت خواهد شد، افزود: هر سال پنج میلیون درخت کاشته می‌شود که سال گذشته این تعهد محقق و امسال نیز نیمی از تعهد محقق شده و این جریان تا پایان سال ادامه دارد.

وی ادامه داد: مردم نقش مهمی در این خصوص دارند و تشکل‌های فرهنگی، صنعتی، اقتصادی، اجتماعی، ورزشی و مردمی پیشگام شده و در قالب پویش های مختلف مثل روز مادر، روز پدر، به یاد شهدا و مواردی از این قبیل در حال اجرا است.

درختکاری، سنتی به گستردگی زمین

امینی یادآورشد: گونه‌های کم مصرف آب برای این کار انتخاب شده‌اند اما مردم و نهادهای عمومی در خصوص نگهداری و آبیاری نهال‌ها همکاری خواهند داشت.

وی با بیان اینکه دانش آموزان در این امر مشارکت فعال دارند، خاطرنشان کرد: اینگونه فرهنگ سازی برای درختکاری انجام و نسل آینده برای حفظ و حراست و همچنین توسعه منابع طبیعی همکاری خواهد کرد.

درختکاری، سنتی به گستردگی زمین

نقش و نگار درختکاری بچه‌های مسجد

اهالی مسجد و اعضای کانون های فرهنگی و هنری که در فعالیت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی همواره مشارکت داشته و زمینه حضور دیگران را نیز فراهم کرده‌اند، برای درختکاری هم وارد صحنه شده‌اند اما حال و هوای این برنامه آنان نقش و نگار فرهنگی داشته است.

بچه های مسجد برای درختکاری، جشن گرفته اند و پویش‌های فرهنگی مثل «به یاد شهدا»، «هر عضو یک درخت» و «به یاد پدران و مادران» از جمله آن بوده که بازتاب رسانه ای و تاثیر فکری هم به جای گذاشته و اینگونه ماندگار می شود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان در این خصوص گفت: این برنامه مختص روز درختکاری نبوده و در طول سال با برنامه ریزی مدیران کانون‌ها انجام خواهد شد.

محمدتقی محمدیان خاطرنشان ساخت: چنین اقداماتی فرهنگ‌های ناب را گسترش داده و زمینه مشارکت با محوریت مسجد را فراهم می‌کند.

کد خبر 1799604

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha