به گزارش خبرنگار فرهنگ و اجتماع خبرگزاری شبستان، دکتر محمدامین توکلی زاده، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران (دوشنبه، اول بهمن) در همایش قرآنی «شهر آرمانی» که در تالار ایوان شمس برگزار شد، گفت: ما باید سند جامع که همواره نرم افزاری در پایتخت جمهوری اسلامی ایران است، دست یابیم. تحول نرم افزاری اساسا بدون قرآن، شدنی نیست.
وی اظهار کرد: بحث تحول نرم افزاری شهر تهران را با همکاری دوستان به هم اندیشی گذاشتیم که در این راستا به دو عنصر کلیدی دست پیدا کردیم که یکی از این عناصر هویت و دیگری سبک زندگی بود؛ ضمن اینکه هسته مرکزی تحول، تحول هویتی است.
تهران پشتوانه جبهه مقاومت
توکلی زاده در ادامه افزود: تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران و پشتوانه جبهه مقاومت در حوزه هویتی باید برترین ها برایش صورت بگیرد که بتواند تاب آوری خود را در حوزه های مختلف بالا ببرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: اگر بخواهیم با نگاه آسیب شناسانه بنگریم، الان شهر تهران هویت شایسته ای برایش تعریف و شناخته نشده است. برخی از شهرهای ما با هویت معماری، تاریخی و مذهبی شناخته می شوند اما یک تشویش هویتی در تهران وجود دارد اما در این عرصه می بایست تلاش مضاعفی صورت می گرفت تا بتوانیم برای تهران یک هویت ملی، اسلامی و انقلابی ترسیم کنیم. بر همین اساس ما یک سبک زندگی برای آن تعریف کردیم.
وی افزود: در هر دو موضوع یعنی مولفه هویتی و سبک زندگی بدون استفاده و بهره از کلام نورانی خداوند به جایی نخواهیم رسید. قطعا تلاش های زیادی از گذشته صورت گرفته، ما هم باید این تلاش ها را ادامه دهیم.
توکلی زاده اظهار کرد: ما در چند حوزه تلاش خود را آغاز کرده ایم، یکی حوزه های زیرساختی است. شهر تهران با این وسعت نیازمند اماکن قرآنی مختلفی دارد. مهمترین داشته ما سرای محلات و خانه های قرآنی است که در گذشته تلاش های بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفته، هرچند کمی افول پیدا کرده بود اما با تلاش همکاران در سال های اخیر رشد خوبی داشتیم.
وی با بیان اینکه خانه های قرآنی در ۳۵۳ محله تهران کار خود را آغاز کرده اند، افزود: همچنین با همکاری شهرداران مناطق مهدهای قرآن در مناطق تهران راه اندازی شده اند.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: بحث دیگر حوزه رویدادها است. شهر زنده به این است که مرتب در آن رویدادها و رخدادهای متفاوتی اجرا شود.
وی تصریح کرد: شهید رییسی با اشاره به فعالیت های قرآنی فرمودند در طول تاریخ تشیع جای جشن های بزرگ خالی بود. به همت جریان جبهه فرهنگی انقلاب در این چند سال اخیر شاهد جشن های خانوادگی با محوریت موضوعات آیینی و مذهبی بودیم. سرآمد این جشن ها جشن ۱۰ کیلومتری غدیر، جشن امام رضایی ها و محرم شهر بودند. اینها هم شایسته پایتخت جمهوری اسلامی بود و هم جایشان خالی بود. همچنین شهید رییسی همواره تاکید می کردند که شما محوریت شادی را نمی توانید در دست بگیرید، با فعالیت ها و مراسم های آیینی و مذهبی باید این کار را انجام دهید.
وی در ادامه افزود: ما به این زیرساخت ها و رویدادها و یک سری رقابت ها نیاز داریم که در درون آن بتوانیم قهرمانان و استعدادهای خودمان را در هر حوزه ای شناسایی کنیم. در حوزه استعدادیابی جشنواره مردمی آرمان شهر برگزار شد که این جشنواره یک رقابت ورزشی گسترده در مجموعه تهران و کلان شهرها برگزار کرد که امسال هم حوزه بین الملل بر آن افزوده خواهد شد؛ ضمن اینکه در این جشنواره یک و نیم میلیون نفر شرکت کرده بودند.
توکلی زاده تصریح کرد: جشنواره قرآنی نیز از جمله برنامه های مهم ما بود. علی رغم اینکه گفته می شود مخاطبان برنامه های معارفی ریزش پیدا کرده است اما این برنامه معارفی جزو پرمخاطب ترین برنامه های صدا و سیما می باشد.
رشد ۳۰۰ درصدی اعتکاف نوجوانان
توکلی از رشد ۳۰۰ درصدی اعتکاف نوجوانان خبر داد و افزود: این آمار یک معجزه است و ترکیب جمعیتی اعتکاف امسال متفاوت بود و شرکت جوانان و نوجوانان در اعتکاف امسال بی بدیل بوده است. فقط در سامانه طرح شهید آرمان قریب به ۶۰ هزار نوجوان در محافل اعتکاف شهر تهران شرکت کردند که همه اینها نشان می دهد که هم ظرفیت وجود دارد و هم استقبال و اشتیاق، حتما معادل این ظرفیت باید وظیفه و تکلیف خود را تعریف کنیم.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تاکید کرد: از محضر اساتید قرآنی خواهشمندم که به برنامه های زمین مانده در حوزه های قرآنی توجه مضاعفی داشته باشند.
نیازمند کرسی های تخصصی شهر تهران در حوزه قرآنی هستیم
وی به فعالیت کرسی های تخصصی قرآنی اشاره کرد و افزود: ما به کرسی های تخصصی شهر تهران در حوزه قرآنی نیاز داریم. بنا داریم در شورای عالی قرآن و طرح شهید آرمان در هر محله ای این مساجد را داشته باشیم که این موضوع را در سه سطح استان تعریف کردیم، به این معنا که اگر فردی در یک محله ای اراده کرد به محفل قرآنی دسترسی پیدا کند، بلافاصله به خانه های قرآن سرای محله مراجعه نماید. برای یک شهر ۱۰ میلیونی ۳۵۰ مسجد قرآنی نه تنها زیاد نیست بلکه کم هم هست.
وی در ادامه افزود: خواهشمندم اساتید قرآنی در این بخش ما را یاری کنند تا بتوانیم این پایگاه های تخصصی را در مساجد گسترش دهیم چرا که مراجعه و حضور در مسجد برای ما موضوعیت دارد لذا تلاش ما در حوزه مسجدمحوری آغاز شده است و اکنون شاهدیم که ۷۰۰ مسجد در شهر آرمان فعالیت می کنند و هر کدام به نوعی در محلات خودشان مثمرثمر واقع شده اند.
وی ادامه داد: اگر حوزه های تخصصی قرآن را توسعه دهیم، قطعا موفقیت های بیشتری به دست خواهیم آورد. توکلی زاده ادامه داد: سال گذشته حمایت خوبی از جلسات قرآن و جلسات مساجد صورت گرفت، اتفاقات خوبی هم در نمایشگاه قرآن رخ داد؛ ضمن اینکه مشارکت خوبی هم در برنامه محفل صورت گرفت.
وی گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری آن چیزی که در تهران رخ می دهد، فراگیر می شود. ما اگر بتوانیم اراده کنیم و این اقدامات را با کیفیت در شهر تهران انجام دهیم، حتما مایه الگوسازی در مجموعه های دیگری می شود.
نظر شما