«کتاب» بهترین ابزار برای تحقق وفاق ملی است

مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران «کتاب» را بهترین ابزار برای تحقق وفاق ملی و گسترش کتاب و کتابخوانی دانست و گفت: رویکرد دولت چهاردهم در حوزه کتاب و کتابخوانی عدالت فرهنگی را ایجاد می کند.

«ابراهیم حیدری»، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان  درباره تاثیر گذاری جوایزی همانند جایزه آل احمد در جریان سازی ادبی و افزایش تیراژ کتاب گفت: با توجه به اینکه در حوزه ادبیات سلایق و حوزه های مختلفی وجود دارد، شاخصی برای اندازه گیری آن وجود ندارد. تنها شاخصی که می توانیم آن را ببینیم، میزان تیراژ است. این شاخص بیانگر آن است که چقدر مردم به سمت آن رفتند و چقدر تجدید چاپ شده است. مجموعه تحلیل های ما نشان می دهد که از بسیاری از کتاب های جایزه جلال آل احمد به نسبت دیگر جوایز استقبال بیشتری صورت می گیرد هرچند ما در تمام حوزه ها از نظر کتاب و کتابخوانی دچار ضعف ها و کاستی هایی هستیم.

مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران اظهار کرد: البته باید بپذیریم برخی از کتاب های جایزه جلال مورد استقبال قرار نگرفته اند و نمی توان گفت همیشه همکاری یک تیم به موفقیت آن می انجامد چرا که سلیقه ها، زمان ها، نگرش ها متفاوت باشد اما تلاش بر این بوده که بهترین ها با بهترین شاخص ها انتخاب شوند اما بخش عمده ای از این کتاب ها مورد استقبال جامعه قرار گرفته و نویسندگان، ناشران و چهره های خوبی نیز در این برهه شناخته شده اند اما کم و کاستی هایی بعد از انتخاب اینها بوده که ما باید تلاش کنیم که نویسندگان این کتاب ها بعد از انتخاب فراموش نشوند و بتوانیم به بهانه های مختلف با آنها نشست، گفت و گو، نقد و بررسی برگزار کنیم.

حیدری با بیان اینکه باید از برگزیدگان جایزه ادبی جلال آل احمد حمایت کرد، توضیح داد: باید با شرکت دادن برگزیدگان جایزه ادبی جلال آل احمد در جشنواره ها، رویدادها و نمایشگاه های مختلف و حضور در عرصه تبلیغات و بازاریابی و معرفی آنها در رسانه ها از آنها حمایت کرد و مجموعه دولت نیز باید بتواند فضا را برای آنها مهیا کند.

وی یادآور شد: ما در خانه کتاب و ادبیات ایران، نمایشگاه های بین المللی، استانی، تلویزیون کتاب، ایبنا و سرای اهل قلم را داریم؛ بنابراین می توانیم با خیلی از دستگاه ها و دانشگاه ها وارد گفت و گو کنیم تا فضایی ایجاد شود که در دانشگاه ها و استان ها به مناسبت هفته کتاب و رویدادهای مختلف فرهنگی حضور پیدا کنند.

مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران تاکید کرد: ما اگر حوزه ادبیات خود را تقویت نکنیم، بازی را به ترجمه ها باخته ایم. ادبیات و فرهنگ ایران ریشه عمیقی دارد و جای بسیاری برای کار کردن دارد.

وی خاطر نشان کرد: برنامه ها و رویدادهای حوزه کتاب باید با کمک خود مردم انجام شود و دولت در حوزه سیاست و برنامه ریزی نقش آفرینی کند. همچنین تبلیغ و بازاریابی و ترویج آن نیز به عهده انجمن ها، تشکل ها و گروه های مردمی فعال در این حوزه  باشد.

مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران  در پاسخ به این سئوال که در برنامه های کتاب و کتابخوانی در استان ها مبتنی بر سیاست محوری دولت وفاق ملی چگونه دیده می شوند؟ توضیح داد: بهترین ابزار برای وفاق همین کتاب است چرا که کتاب کالای فرهنگی است که مورد استفاده غنی و فقیر و پولدار و بالانشین و پایین نشین و همه طیف های سیاسی با هر گرایشی است. نقطه شروع همکاری و فعالیت در حوزه برنامه های ترویج کتابخوانی و با رویکرد وفاق همین بحث کتاب است که ما می توانیم از طریق همین اصل وفاق برنامه های مشترک با نهادها، افراد و گروه های مختلف در ابعاد مختلف داشته باشیم. با همین رویکرد می توان در بحث عدالت فرهنگی مورد تاکید رییس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادیده ها را ببینیم، نشناخته ها را بشناسیم و آنها را معرفی کنیم. این امر سبب می شود تا فعالان شهرستان ها این ادعا را مطرح نکنند که به آنها توجهی نشده است.

کد خبر 1799994

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha