آغاز چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم/ رقابت نخبگان قرآنی جهان

چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در تالار قدس حرم مطهر رضوی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، شامگاه یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و جمع زیادی از مسئولان لشکری و کشوری در تالار قدس حرم مطهر رضوی آغاز شد.

باید مفاهیم قرآن را در زندگی فردی، اجتماعی، خانوادگی و حتی سیاسی خود به کار بگیریم

حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، در ادامه این مراسم، با اشاره به اهمیت این رویداد قرآنی، گفت: امسال برای اولین بار افتخار برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا (علیه‌السلام) را داریم. این مسابقات در محضر اهل بیت طهارت و زیر سایه امام رضا (علیه‌السلام) برگزار می‌شود.

وی با اشاره به شعار امسال مسابقات، افزود: شعار امسال مسابقات، "قرآن، نسخه هدایت بشر" است. این شعار برگرفته از مفاهیم عمیق قرآنی و منطبق با شرایط جهانی است. در سال گذشته، شعار "کتاب، یک امت و مقاومت" را انتخاب کرده بودیم و شاهد بودیم که چگونه مردم غزه با قرآن در دست، مقاومت کردند و پیروز شدند. آن‌ها با شعار "حسبنا الله و نعم الوکیل" جهانیان را به تحسین واداشتند و نشان دادند که قرآن می‌تواند الهام‌بخش مقاومت و پیروزی باشد.  

چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم آغاز شد

خاموشی با اشاره به نقش قرآن در زندگی فردی و اجتماعی، بیان کرد: قرآن نسخه هدایت بشر است و ما باید مفاهیم آن را در زندگی فردی، اجتماعی، خانوادگی و حتی سیاسی خود به کار بگیریم. مردم غزه با تکیه بر قرآن، عزت و سربلندی را به دست آوردند و جهانیان را به تحسین واداشتند. امروز رژیم صهیونیستی در سراسر جهان محکوم شده است و سران آن در هیچ نقطه‌ای از جهان پذیرفته نمی‌شوند. این پیروزی، نتیجه تکیه بر قرآن و مقاومت است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اهمیت حضور خدا در زندگی انسان، افزود: «انسان با ایمان به خدا، تفاوت فاحشی با انسان بی‌خدا دارد. جامعه‌ای که بر اساس مفاهیم قرآنی شکل می‌گیرد، با جامعه‌ای که خدا را از زندگی خود حذف کرده است، کاملاً متفاوت است. خداوند متعال ناظر بر اعمال و گفتار انسان است و هر سخنی که می‌گوییم، در جایی ثبت می‌شود. این آیه قرآن که می‌فرماید "ما یلفظ من قول إلا لدیه رقیب عتید"، به ما یادآوری می‌کند که خداوند بر همه چیز آگاه است. 

وی با اشاره به بیعت مومنین با پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله)، گفت: «در بیعت مومنین با پیامبر، دست خدا بالای دست‌های آن‌ها بود. خداوند در سوره فتح، ثمرات بسیاری برای این بیعت ذکر کرده است، از جمله پیروزی‌هایی که به مومنین عطا می‌شود. این پیروزی‌ها نتیجه تکیه بر خدا و قرآن است. همان‌طور که در قرآن آمده است، "وما رمیت إذ رمیت ولکن الله رمی"، این خداوند است که عزت می‌دهد و پیروزی را نصیب بندگانش می‌کند.»  

قرآن راه رسیدن به کمال جامعه 

خاموشی با اشاره به نقش قرآن در علم‌آموزی، بیان کرد: قرآن اولین آیاتی که بر پیامبر نازل شد، با "اقرأ" آغاز می‌شود. این نشان‌دهنده اهمیت علم‌آموزی در اسلام است. اگر علم از آن خداست، ما باید در محضر او بنشینیم و علم بیاموزیم. علم نور است و جامعه‌ای که بر اساس علم و قرآن شکل بگیرد، می‌تواند به کمال برسد. شعار امسال مسابقات، "قرآن، نسخه هدایت بشر"، بر این اساس انتخاب شده است.  

وی با اشاره به حضور گسترده کشورهای مختلف در این مسابقات، تصریح کرد: امسال ۱۰۴ کشور در مراحل ابتدایی این مسابقات شرکت کردند و ۲۷ کشور به مرحله نهایی راه یافتند. کشورهایی مانند اندونزی، بحرین، پاکستان، استرالیا و افغانستان در این مسابقات حضور دارند و رقابت می‌کنند. امیدواریم همه شرکت‌کنندگان از این مسابقات بهره‌های وافر ببرند و این رویداد، زمینه‌ساز گسترش فرهنگ قرآنی در جهان باشد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: این مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با حضور قاریان و حافظان برجسته از سراسر جهان در مشهد مقدس برگزار می‌شود و تا چند روز آینده ادامه خواهد داشت. در پایان این مسابقات، از برگزیدگان با اهدای جوایز تقدیر خواهد شد.

گفتنی است چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران تا ۱۲ بهمن ماه در مشهد ادامه دارد و مراسم اختتامیه این مسابقات نیز با حضور دکتر پزشکیان رئیس جمهور برگزار خواهد شد.

این مسابقات، در سه رشته حفظ کل، قرائت تحقیق و ترتیل ویژه برادران و دو رشته حفظ کل و قرائت تحقیق ویژه خواهران با حضور نمایندگانی از ۲۶ کشور برگزار خواهد شد.

تیم داوری این مسابقات در بخش آقایان متشکل از سید علی سرابی (رئیس هیئت داوران)، بهروز یاریگل (ایران) و طلال مسمار (لبنان) در بخش تجوید، حمیدرضا مستفید (ایران) و عبدالفتاح الکبسی (یمن) در بخش وقف و ابتدا، حمید درایتی (ایران) و مبین شاه‌رمزی (افغانستان) در بخش صحت حفظ، علی‌اکبر کاظمی (ایران) و محمدعلی جوین (مصر) در بخش صوت و هاشم روغنی (ایران) و میثم الرکابی (عراق) در بخش لحن خواهد بود.

در بخش بانوان نیز زهرا صریحی‌نژاد (رئیس هیئت داوران)، مرضیه دیانی (ایران) و جوزیانا الیتاما (لبنان) در بخش تجوید، هاجر حیدری (ایران) و حلیمه السعدیه (اندونزی) در بخش وقف و ابتدا، زهرا افخمی (ایران) و مریم شاداب (افغانستان) در بخش صحت حفظ، هاله فیروزی (ایران) و نور نظام نجم‌الدین الحسنی (عراق) در بخش صوت، و ناهید سلطانی (ایران) و بدریه العبدلی (کویت) در بخش لحن، داوری خواهند کرد.

پایان پیام/

کد خبر 1800624

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha