توجه ویژه رهبر انقلاب به غرفه خراسان‌جنوبی/ نماتا؛ پلتفرمی که به فکر اقتصاد روستا در بازارهای جهانی است

حضور و اقدام فناورانه جدید تولیدکننده خراسان‌جنوبی در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت که در مرکز کشور برگزار شد مورد توجه، تحسین و تفقد مقام معظم رهبری قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، خراسان جنوبی همواره مهد پرورش نخبگان و تولیدات بسیار ارزشمند در حوزه‌های مختلف است. محصولات استراتژیک و صنایع دستی خراسان جنوبی همواره زبانزد خاص و عام است و هنرمندان، جوانان و نخبگان این خطه همیشه افتخارآفرین بوده و هستند. 

یکی از تولیدات حوزه صنایع دستی خراسان جنوبی، سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی این استان می‌باشد که بسیار مورد توجه فعالین اقتصادی در این زمینه است و از دیگر افتخارات خراسان‌جنوبی وجود جوانان با انگیزه و متفکری است که فناوری و نوآوری را با تولیدات مختلف ادغام کرده و در تلاش برای اقتصادی پویا و پایدار هستند. 

همیشه و در تمامی موارد شاهد حضور تولیدکنندگان، هنرمندان، نخبگان و جوانان خراسان‌جنوبی در نمایشگاه‌های مختلف کشوری هستیم و این حضورها باعث معرفی این استان مرزی می‌شود. 

طی هفته گذشته شاهد حضور تولیدکنندگان خراسان جنوبی در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت که در مرکز کشور برگزار شده بودیم و بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه و دیدار و گفت و گو با تولیدکنندگان خراسان‌جنوبی بسیار مورد توجه، تفقد و تمجید رهبر قرار گرفته است. 

برای کسب اطلاعات بیشتر با تولیدکننده جوان خراسان‌جنوبی که در فناوری را با صنایع دستی ادغام کرده و پلتفرم جدیدی در حوزه بازاریابی و فروش طراحی و مورد تحسین مقام معظم رهبری قرار گرفته و افتخاری دیگری برای حوزه صنایع دستی و فناوری استان رقم زده گفت‌وگو کردیم. 

«الهام سادات جعفری» طراح پلتفرم نماتا گفت: پلتفرم نماتا مخففن «نشان ماندگار تاریخ و اصالت ایران» و یک استارتاپ است. 

وی افزود: پلتفرم نماتا یک اکوسیستم جامع برای حمایت از صنایع دستی و سوغات محلی با هدف توسعه صادرات و ایجاد شبکه های تولیدی پایدار می‌باشد. 

طراح پلتفرم نماتا با بیان این‌که چون معمولا زیرساخت مناسبی برای بازریابی و فروش در کشور نبوده و نیست، عنوان کرد: این پلتفرم زیرساخت مناسب برای فروش و بازاریابی محصولات و صنایع دستی و سوغات تولید شده در دل روستا را جهت ورود به بازارهای جهانی فراهم می‌کند. 

جعفری بیان کرد: هدف پلتفرم نماتا این است که تمام ارزش افزوده ناشی از فروش محصولات تولیدی به روستا برگردد. 

وی با اشاره به رشته تحصیلی‌اش که تجارت الکترونیک بوده و خود نیز تولید کننده در زمینه صنایع دستی است، اظهارکرد: در ایران پلتفرم‌های زیادی در زمینه بازاریابی و فروش است اما هرکدام مشکلاتی را دارد. پلتفرم ها را آسیب‌شناسی کرده و ایرادات را یادداشت کردم و با توجه به مشکلاتی که در بحث فروش به آن واقف بودم به فکر این افتادم که پلتفرمی طراحی کنم که به تمام سوالات تولیدکننده‌ها و صنعتگران پاسخ دهد و نماتا از اینجا شکل گرفت.

طراح پلتفرم نماتا گفت: هدف نماتا این است که اگر کسی در روستا و مناطق محروم و کم برخوردار فعالیت می‌کند، فناوری به وی کمک کرده و سعی کند محصول را به بازار جهانی معرفی کند. 

جعفری افزود: یکی از مشکلاتی که در زمینه پلتفرم ها وجود دارد این است که در بازارهای داخل یا وب سایت‌های فروشگاهی فعالیت می‌کند. 

وی عنوان کرد: از دیگر اهداف نماتا توانمند کردن تولیدکننده و آموزش در زمینه استاندارد سازی و توسعه صادرات است. 

طراح پلتفرم نماتا بیان کرد: وقتی یک تولیدکننده در منطقه‌ای توانمند شد می‌تواند تولید کنندگان دیگری را توانمند کند. 

جعفری به ایجاد گروه‌های تولیدکننده به این شکل اشاره کرد و ادامه داد: در این خصوص ۲۰۰ گروه به صورت مستقیم و ۵۰۰ گروه غیر مستقیم در سراسر کشور با ما همکاری می‌کنند. 

وی با بیان اینکه یک سال و نیم از راه‌اندازی و فعالیت پلتفرم نماتا می‌گذرد، اظهار کرد: در این مدت از طریق این پلتفرم صادرات نیز داشته‌ایم. 

طراح پلتفرم نماتا بیان کرد: نماتا  وب سایت اینترنتی و قابلیت باز شدن در گوشی تلفن همراه را دارد. 

جعفری در مورد حضورش در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت در تهران و بازدید مقام معظم رهبری از غرفه خراسان‌جنوبی و دیدار و گفت و گوی ایشان با خود، گفت: وقتی در مورد پلتفرم نماتا برای مقام معظم رهبری توضیح دادم ایشان از پلتفرم بسیار استقبال کرده و گفتند این اقدام جدید است و می‌تواند به مناطق محروم کمک کند.

وی به حضور شرکت‌های بسیار بزرگ و با سابقه کار چند ساله در نمایشگاه در حوزه های مختلف از صنعت گرفته تا پزشکی اشاره کرد و افزود: در بین تمام شرکت‌های مهم پلتفرم نماتا خیلی مورد توجه مقام‌ معظم رهبری قرار گرفت و گفتند اقتصاد درست این است که از دل روستا نشات می‌گیرد و ارزش افزوده به روستا برمی‌گردد. 

طراح پلتفرم نماتا بیان کرد: با توجه به خشکسالی‌ها در مناطق روستایی و کسب درآمد مردم از طریق صنایع دستی و کارهای هنری که از قدیم یادگرفته‌اند این پلتفرم خیلی می‌تواند به اقتصاد مردم مناطق محروم کمک کند و باعث مهاجرت معکوس به روستاها شود. 

جعفری افزود: خراسان جنوبی استان پایلوت برای استفاده از پلتفرم نماتا بود و در حال حاضر تولید کنندگان زیادی از تمام کشور از پلتفرم نماتا استقاده می‌کنند. 

وی به عرضه گوهرسنگ خراسان‌جنوبی در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت اشاره و بیان کرد: رشته شاخص خراسان‌جنوبی در زمینه فعالیت و استفاده از پلتفرم نماتا سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی است و به همین دلیل در این نمایشگاه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی از شهرستان‌های مختلف استان که نمادی از خراسان‌جنوبی است، ارائه شد. 

طراح پلتفرم نماتا گفت: مقام معظم رهبری در مورد گوهر سنگهای خراسان‌جنوبی گفتند جای این گوهر سنگها در بازارهای جهانی خالی است و باید روی این گوهرسنگها کار شود. 

جعفری افزود: مقام معظم رهبری گفتند سرمایه کنونی کشور شما جوان‌ها هستید و وقتی توانسته اید طی یکسال به صادرات دست پیدا کنید قطعا موفق خواهید شد. 

وی خاطرنشان کرد: در دیدار با حضرت آقا افتخار این را داشتم که تندیسی از سنگ راف تقدیم مقام معظم رهبری شود که بسیار خوششان آمد و احساس قلبی خاصی نسبت به این موضوع داشتند. 

طراح پلتفرم نماتا بیان کرد: همچنین مقام معظم رهبری در این بازدید و گفت‌وگویی که داشتند گفتند من استان شما را خیلی دوست دارم خراسان جنوبی مردم مومن و مسلمانی دارد و از اینکه شما از خراسان جنوبی در این نمایشگاه حضور داشته و این طرح و تولیدات را ارائه دادید خوشحال شدم، «سلام گرم من را به مردم خراسان‌جنوبی برسانید.»

کد خبر 1800650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha