به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، ابوعبیده، سخنگوی گردانهای القسام در سخنرانی تصویری گفت: شهادت محمد ضیف(ابوخالد)، رئیس ستاد گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی حماس را تسلیت می گوئیم.
ابوعبیده تاکید کرد: محمد ضیف به همراه جمعی از فرماندهان در طول جریان طوفان الاقصی به شهادت رسیدند.
ابوعبیده توضیح داد که درکنار «شهید محمد ضیف» رئیس ستاد گردان های قسام، تعدادی از فرماندهان دیگر قسام از جمله «مروان عیسی» معاون رئیس ستاد گردان های قسام، «غازی ابوطماعة» فرمانده تسلیحات و خدمات رزمی. «رائد ثابت» فرمانده بخش منابع انسانی، «رافع سلامة» فرمانده تیپ خان یونس شهید شدند.
وی خاطرنشان کرد: «احمد الغندور» فرمانده تیپ شمال و «ایمن نوفل» فرمانده تیپ استانداری مرکزی ایمن نوفل در این نبرد طوفان الاقصی به شهادت رسیدند.
ابوعبیده تاکید کرد که شهادت فرماندهان بزرگ ما - باوجود ضایعه بزرگ از دست دادنشان - عزم گردان ها و مقاومت ما را تضعیف نکرد و نخواهد کرد.
وی افزود: پس از شهادت هر یک در این نبرد، عزم مجاهدان ما به لطف خدا قویتر شدند و جنگها شدیدترشد و مجاهدان دلیرانهتر جنگیدند و آسیبهای بیشتری به دشمن وارد کردند. انگیزه آنها برای مبارزه به شکلی بی سابقه افزایش یافت که همه دنیا شاهد آن بوده اند و همچنان به عهد و سوگند خود وفادارند.
نگاهی کوتاه به زندگی محمد ضیف:
محمد دیاب ابراهیم المصری معروف به مجاهد محمد ضیف، فرمانده گردانهای عزالدین قسام، شاخهٔ نظامی حماس در سال ۱۹۶۵ در یک اردوگاه پناهندگی واقع در خان یونس در نوار غزه زاده شد.
رژیم صهیونیستی مدعی بود که او در طی حملات هوایی اسرائیل در ۱۳ ژوئیه ۲۰۲۴ به المواسی واقع در خان یونس به همراه رافع السلامی، یکی دیگر از فرماندهان نظامی حماس، شهید شده است. این درحالی است که امروز ابوعبیده، سخنگوی گردانهای عزالدین قسام این خبر را تأیید کرد.
وی به دلیل جابهجاییهای پیوسته اش برای در امان ماندن از حملات اسرائیل، لقب ضیف که در عربی به معنای «مهمان» است، به او داده شد.
محمد ضیف در دانشگاه، در رشته زیستشناسی تحصیل کرد و مدتی هم به فعالیتهای تئاتری پرداخت. او در طی ۲۰ سال گذشته، در عملیات بیشماری علیه اسرائیل شرکت داشته است. در پنجمین تلاش از سوی اسرائیل برای کشتن او، به ستون فقراتش به شدت آسیب رسید که باعث فلج شدنش شد. از آن پس، او رهبری بازوی نظامی حماس را به معاون خود، احمد جابری واگذار کرد که در سال ۲۰۱۲ به دست اسرائیل شهید شد اما همچنان تصمیمگیریهای مهم بر عهده خود بود.
محمد ضیف از سال ۱۹۸۹ به حماس و از سال ۱۹۹۳ به مبارزان گردانهای عزالدین قسام پیوست. محمد ضیف از افراد نزدیک به یحیی عیاش بود. او پس از شهادت صلاح شحاده در سال ۲۰۰۲ به فرماندهی این گردان منصوب شد.
اسرائیل او را به عنوان یکی از طراحان عملیاتهای انتحاری فلسطینیان علیه اسرائیلیها از سال ۱۹۹۶ میدانست.
ضیف همچنین یکی از ۳ طراح اصلی راکتهای قسام است و از می ۲۰۰۰ تا آوریل ۲۰۰۱ تحت بازداشت تشکیلات خودگردان فلسطین بود. حفر شبکهای از تونلهای زیرزمینی در غزه از دیگر کارهای محمد ضیف بود. گمان میرفت که او عملیاتهای نظامی حماس را از همانجا رهبری می کرد.
اسرائیل دست کم ۷ بار برای به کشتن محمّد ضیف تلاش کرده که ۴ بار آن در دهه ۲۰۰۰ میلادی بوده است. او پس از حمله هوایی به خانه یک عضو حماس در سال ۲۰۰۶ به شدت مجروح شد. بهطوریکه یک چشم و یک پای خود را از دست داد.
در حمله شبانگاهی جنگندههای نیروی هوایی اسرائیل به یک خانه مسکونی در نوار غزه در ۱۹ آگوست ۲۰۱۴میلادی، ۳ تن از اعضای یک خانواده که یک زن و یک دختر از میان جانباختگان شناسایی شدند، شهید شدند.
مقامات اسرائیلی ادعا کردند که فرد سوم، محمد ضیف، پدر این خانواده بوده که یکی از فرماندهان نبرد ۲۰۱۴ اسرائیل و غزه بهشمار میرود.
روز بعد، شهادت محمد ضیف تکذیب شد و تنها، مرگ همسر و دختر شیرخواره وی تأیید شد. ناکامیهای اسرائیل در ترور ضیف باعث شد که از طرف اسرائیل «گربهای با ۹ جان» لقب بگیرد. خودداری ضیف در استفاده از فناوری ارتباطات مدرن، به او امکان فرار از حملات اسرائیل را داده است. اسرائیل ضیف را «دشمن شماره ۱» خود و او را مسئول جان کشته شدگان اسراییلی زیادی میداند.
در یکم آگوست ۲۰۲۴، ارتش اسرائیل و شاباک (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل) تأیید کردند که در عملیات این نیروها در سه هفته قبل در خان یونس در نوار غزه، محمد ضیف، فرمانده اصلی شاخه نظامی حماس، شهید شده است.
هاآرتص گزارش داد: آمان (سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و شباک) در روز شنبه، ۱۳ ژوئیه اطلاع قطعی گرفته بودند که محمد ضیف و رافع سلامه در یک ساختمان در حال مذاکره هستند.
جنگندههای ارتش اسرائیل محلی را که محمد ضیف از تونلها بیرون آمده و در نزدیکی چادر آوارگان در منطقه المواسی در آن با رافع سلامه، فرمانده تیپ خان یونس حماس جلسه برگزار کرده بود، بمباران کردند.
رسانههای اسرائیل گزارش دادند که بیش از ۹ تُن مواد انفجاری برای آن بمباران به کار رفت و احتمال جان به در بردن ضیف بسیار ضعیف بود.
همچنین این ارتش تأکید کرد که از مدتها قبل برای اجرای این حمله و ترور سران القسام برنامهریزی کرده و این حمله بر اساس «دادههای دقیق» سرویس جاسوسی شین بت و فرماندهی جنوب آن انجام شد.
شبکه العربیه به نقل از یک منبع امنیتی مسئول در حماس ادعا کرد که اعتراف پیک پیام رسان که پیامها را از محمد شبانه، مسئول تیپ رفح گردانهای القسام منتقل میکرد، باعث شد که مکان جلسه ضیف و «رافع السلامه» مسئول تیپ خان یونس، افشا و شناسایی شود.
نظر شما