از اهداف مهم سفر وی، شرکت در سمینار بینالمللی، آموزش خط نستعلیق و فروش آثار برتر خوشنویسی با تاکید بر آثار آیات قرآنی و روایت با خط نستعلیق بوده است.
تیموری در دو روز متوالی با حضور در کارگاه آموزشی هتل جایا شهید به معرفی فرهنگ خوشنویسی ایران خصوصا خط نستعلیق پرداخت.
خوشنویسی ایرانی منحصر به فرد است
نصرالدین عمر وزیر دین اندونزی هم با حضور و بازدید از این نمایشگاه خوشنویسی گفت: آثار هنری ایران، خصوصا خوشنویسی ایرانی منحصر به فرد است.
وی تاکید کرد: باید حضور هنرمندان ایرانی را در کشور اندونزی تسهیل و هموار کنیم.
سمینار بینالمللی خوشنویسی و هنرهای اسلامی، سازگاری دین و فرهنگ هم عنوان نشست تخصصی بود که با حضور محمدرضا ابراهیمی رایزن فرهنگی کشورمان و هنرمندانی از ده کشور از جمله ایران، مالزی و اندونزی برپا شد و هنرمندان به تاریخچه خوشنویسی و تجربیات نظری و عملی خود در کشورشان پرداختند.
تیموری نیز با حضور در این نشست به تشریح فعالیتهای ایران در حوزه خوشنویسی پرداخت و گفت: در دوره معاصر خوشنویسی یک هنر مهم در ایران است. خوشنویسان معاصر ایرانی متأثر از سنتهای قدیمی خوشنویسی، سبکهای مختلفی را توسعه دادهاند و آثار زیبا و خلاقانهای را خلق میکنند.
وی ابراز کرد: هنر خوشنویسی به عنوان یکی از عوامل مهم در فرهنگ و هویت ایرانی شناخته میشود و همچنان در آثار هنری، کتب، نسخ خطی قرآن و سایر اشیاء زیبایی شناسانه به کار میرود.
کاوه تیموی افزود: هنر سنتی خوشنویسی درایران در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این هنر با عنوان «برنامه ملی پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی در ایران» در شانزدهمین جلسه کمیته بین دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.
آموزش زبان فارسی در مسجد استقلال اندونزی
همزمان چهل و ششمین سالگرد بهار آزادی و پیروزی انقلاب اسلامی،آموزش زبان فارسی ترم سوم دورههای مقدماتی و متوسطه در مسجد استقلال آغاز به کار کرده است.
در این دوره، ۴۰ تن از دانشجویان مقدماتی و متوسطه از نزدیک با زبان فارسی و ایران آشنا میشوند.
در ترم اول و دوم نیز ۳۵ تن از دانشجویان دورههای مقدماتی را گذراندهاند و ایرانشناسی و آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم نیز بخش دیگر برنامههای فرهنگی این دوره است.
پخش فیلم و مستند ایران و آشنایی با مراکز علمی و گردشگری در کنار آموزش زبان فارسی برای دانشجویان به نمایش در میآید.
آموزش زبان فارسی در مراکز فرهنگی، دانشگاههای اندونزی دایر بوده و تاکنون بالغ بر ۲۵۰ نفر در ترمهای گذشته در سطح مقدماتی و متوسطه با ایران و زبان فارسی آشنا شدند.
نظر شما