حمایت ترامپ از نتانیاهو با تحریم دیوان کیفری بین المللی/ اروپا از این تصمیم انتقاد کرد

درحالی دونالد ترامپ دستور اجرایی را برای اعمال تحریم دیوان کیفری بین المللی به دلیل صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و یوآوو گالانت، وزیر دفاع پیشین این رژیم صادر کرد که رئیس شورای اروپا امروز در اظهاراتی از تصمیم تحریم دیوان کیفری بین المللی انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا دستور اجرایی جدیدی را برای اعمال تحریم علیه افرادی که در تحقیقات دیوان کیفری بین المللی در مورد شهروندان آمریکایی یا متحدانش مانند اسرائیل همکاری می‌کنند، اتخاذ می کند.

کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ دیروز دستور اجرایی را برای اعمال تحریم دیوان کیفری بین المللی امضا کرد، ترامپ از صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و یوآوو گالانت، وزیر دفاع پیشین این رژیم انتقاد کرد.

این دستور اجرایی فرصت اعمال تحریم مالی و ویزا برای افرادی که در تحقیقات همکاری کردند، فراهم می کند. همچنین اعضای خانواده آنها نیز مورد هدف این دستور هستند.

این درحالی است که «آنتونیو کاستا» رئیس شورای اروپا امروز(جمعه ۱۹ بهمن) در اظهاراتی از این تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای تحریم دیوان کیفری بین المللی انتقاد کرد.

وی گفت: تحریم علیه دیوان کیفری منجر به تهدید استقلال آن و تضعیف سیستم قضایی بین المللی می‌شود.

دیوان کیفری بین المللی سال ۲۰۰۲ برای محاکمه افرادی که در جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل کشی و جنایت اقدام به خصومت دست داشتند، تاسیس شد. زمانی که کشورهای عضو تمایل نداشتند یا نمی توانستند خودشان این کار را انجام دهند.

دیوان کیفری می تواند د پرونده های مربوط به جرایم ارتکابی توسط شهروندان کشورهای عضو یا در قلمرو کشورهای عضو توسط اشخاص ثالث را بررسی کند، تعداد کشورهای عضو ۱۲۵ کشور است.

بودجه دیوان برای سال ۲۰۲۵ حدود ۱۹۵ میلیون یورو (۲۰۲ میلیون دلار) است.

دیوان بین المللی کیفری در حال انجام تحقیقات در مناطق مختلفی مانند سرزمین های فلسطین، اوکراین، کشورهای آفریقایی مانند اوگاندا، جمهوری دموکراتیک کنگو، کنیا و ونزوئلا در آمریکای لاتین و میانمار و فیلیپین در آسیا است.

دادگاه می گوید ۳۲ پرونده در دست دارد که برخی از آنها بیش از یک مظنون را شامل می شود، در حالی که قضات حداقل ۶۰ حکم بازداشت را صادر کرده اند.

اگرچه این دیوان از حمایت بسیاری از اعضای سازمان ملل و اتحادیه اروپا برخوردار است، اما کشورهای دیگری مانند ایالات متحده آمریکا، چین و روسیه عضو نیستند و معتقدند که این دیوان می تواند برای پیگرد سیاسی با انگیزه مورد سوء استفاده قرار گیرد.

اسرائیل عضو این دادگاه نیست و صلاحیت آن را به رسمیت نمی شناسد، اما سرزمین های فلسطینی در سال ۲۰۱۵ به عنوان کشور عضو دادگاه پذیرفته شد.

این مسئله به این معنی است که قضات دیوان می تواند جنایات جنگی در نوار غزه را بررسی کند.

کد خبر 1802555

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha