به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از آناتولی، پس از طرح غزه ترامپ، بحرین پیشنهاد برگزاری اجلاس اضطراری کشورهای عربی را اعلام کرد.
چند روز پس از طرح جنجالی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر تصرف نوار غزه و آواره کردن فلسطینیان از آن، بحرین، حمایت خود را از پیشنهاد برگزاری نشست اضطراری سران کشورهای عربی در قاهره، پایتخت مصر اعلام کرد.
این بیانیه عبداللطیف الزیانی، وزیر امور خارجه بحرین، همزمان با تماسهای وی و ۱۰ همتای عرب خود از بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر اعلام شد.
بحرین به عنوان رئیس کنونی این اجلاس پس از میزبانی آن در ماه می ۲۰۲۴، حق دارد با توافق با سایر کشورهای عضو اتحادیه عرب برای اجلاسهای اضطراری اقدام کند.
خبرگزاری بحرین در خصوص اجلاس پیشنهادی و بر اساس ریاست بحرین بر سی و سومین اجلاس سران عرب، گزارش داد که الزیانی بر حمایت بحرین از برگزاری نشست اضطراری کشورهای عربی در قاهره و موضع ثابت و یکپارچه اعراب در قبال مسئله فلسطین تاکید کرد.
وی تاکید کرد: صلح عادلانه و همه جانبه در خاورمیانه به حفظ حقوق مردم فلسطین، آواره نکردن آنها از سرزمینهایشان و ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی با حاکمیت کامل بستگی دارد و امکان همزیستی مسالمت آمیز با اسرائیل را مطابق با قطعنامههای بینالمللی و ابتکار صلح عربی فراهم میکند.
ترامپ سهشنبه گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در کاخ سفید فاش کرد که کشورش قصد دارد نوار غزه را پس از جابجایی فلسطینیهابه کشورهای دیگر از جمله مصر و اردن، تصرف کند.
در راستای طرح ترامپ، دولت اسرائیل آماده سازی طرحی را آغاز کرده که مدعی است هدف آن «خروج داوطلبانه» فلسطینیها از غزه است.
طرح ترامپ برای غزه به طور گستردهای با محکومیت فلسطینیها، اعراب و جامعه جهانی مواجه شد.
در چارچوب اقدامات اعراب در این زمینه، وزیر امور خارجه مصر امروز با ۱۱ نفر از همتایان عرب خود تلفنی گفت و گو کرد که شامل تاکید بر رد طرح آوارگی فلسطینیها از سرزمین خود است و آن را «نقض فاحش قوانین بین المللی» و «تهدیدی» برای ثبات منطقه دانست.
بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه مصر، گفت و گوهای تلفنی عبدالعاطی به دستور عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور این کشور انجام شد و وزرای خارجه عربستان ، امارات، کویت،عمان، بحرین، اردن، عراق، الجزایر، تونس، موریتانی و سودان حضور داشتند.
در این بیانیه آمده است که این تماسها بر تبادل دیدگاهها در مورد تحولات موضوع فلسطین و تأکید بر ثابت بودن موضع اعراب در قبال مسئله فلسطین است که هرگونه اقدامی با هدف آوارهکردن مردم فلسطین از سرزمینشان یا تشویق به انتقال آنها به کشورهای دیگر را رد میکند.
وی خاطرنشان کرد: این تماسها منعکسکننده اجماع بر لزوم تلاش برای دستیابی به یک راهحل سیاسی دائمی و عادلانه برای مسئله فلسطین است.
اسرائیل با حمایت آمریکا از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ در غزه نسل کشی کرد و بیش از ۱۵۹ هزار فلسطینی شهید و زخمی شدند که بیشتر آنها کودک و زن بودند.
در ۱۹ ژانویه، توافقنامه آتش بس در نوار غزه و تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل اجرا شد که هر کدام ۴۲ روز به طول می انجامد.
نظر شما