حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد موسوی، مدیر گروه قرآن مرکز تخصصی مهدویت در گفتگو با خبرگزاری شبستان در استان قم با تبریک ایام مبارک و نورانی ماه شعبان المعظم و ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: امسال تلاقی ایام دهه مبارکه فجر انقلاب اسلامی را با ایام ماه شعبان المعظم و ایام ولادت امام حسین و ولادت امام زمان علیهم السلام داشتیم که این تلاقی را به فال خیر و نیک می گیریم و خدا را بر همه این نعمت ها شکر گذاریم و از خدا آرزو و مسئلت می کنیم که ان شا الله قدر این نعمت ها وقدر این فرصت هایی را که خدای متعال در اختیار ما قرار داده بدانیم و ان شا الله بتوانیم به وظیفه خود به خوبی عمل کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی با اشاره به بحث ارتباط انقلاب اسلامی و مهدویت و موضوع زمینه سازی برای ظهور گفت: من بحثم را با یک جمله و فرمایش از مقام معظم رهبری آغاز می کنم که در آذرماه سال شصت در یک سخنرانی می فرمایند «هم روحتان در انتظار حضرت مهدی (عج) باشد وهم با نیروی جسمی تان در این راه حرکت کنید، هر قدمی که در راه استواری این انقلاب اسلامی بر می دارید یک قدم به ظهور حضرت مهدی (عج) نزدیک تر می شوید» این جمله همه آن چیزی که ما بخواهیم بیان کنیم را دارد، این جمله ارتباط انقلاب اسلامی و مهدویت و مسئله زمینه سازی ظهورحضرت آقا را مشخص می کند؛ میفرماید هم به لحاظ بعد روحی هم به لحاظ توان جسمی، همه ی نیروی خود را در جهت انتظار حضرت مهدی قرار دهید، بعد می فرمایند که قدم شما در راه استواری این انقلاب در واقع قدمی است که به سوی ظهور حضرت ولی عصر برداشته می شود و ظهور حضرت را نزدیک تر می کند که این خواسته عمومی همه ماست که مدام برای تعجیل فرج دعا می کنیم. با انقلاب اسلامی، اولین باری است که در تاریخ دوره غیبت، فقیه و نایب امام زمان علیه السلام بر مسند حکومت نشسته یعنی ما یک دوره هایی را داریم که بالاخره فقها آمده اند و مسئله ولایت فقها را مطرح کرده اند اما با این گستردگی که در انقلاب اسلامی اتفاق افتاد، وجود نداشته است.
وی ادامه داد: همه می دانند که مرجعیت در دوره غیبت امام زمان علیه السلام با فقهای جامع الشرایط است حالا با تفاوت دیدگاه هایی که در گستره ولایت فقیه وجود دارد اما در اصل در دوره غیبت امام (ع) نائب عام او یعنی همان فقیه جامع الشرایط اداره دین مردم را بر عهده می گیرد که مسئله فتوا بر عهده اوست، مسئله قضاوت بر عهده اوست، امور حسبه بر عهده اوست، تا این جا را همه اتفاق نظر دارند، بسیاری از فقها هم معتقد به این نظریه هستند از گذشته تا الان که اداره حکومت اسلامی هم وظیفه فقیه جامع الشرایط و وقتی امام باشد امام این مسئولیت رو به عهده می گیرد، اگر دسترسی به امام ممکن نباشد در صورتی که شرایط و ظرفیت ایجاد شود نائب امام این کار رو انجام می دهد حالا در گذشته هم گاهی به شکل محدود ما دیده ایم شرایطی فراهم شده بعضی از بزرگان چنین ولایتی را متصدی شده اند اما با این گستره ای که در انقلاب اسلامی اتفاق افتاد، در تاریخ دوره غیبت شبیه و نظیر ندارد که این بار فقیه جامع الشرایط در راس یک انقلاب و به عنوان فرماندهی کل قوا قرار گرفته این خیلی اتفاق بزرگی است و کسی باور نمی کرد در شرایطی که شرق و غرب عالم در بی دینی فرو رفته بود و تقریبا داشتند نام دین را حذف می کردند چه مکاتب شرقی و چه مکاتب غربی بزرگترین انقلاب قرن با نام یک انقلاب دینی و در بستر معارف دینی اتفاق افتاده و فقیه جامع الشرایط نائب عام امام زمان علیه السلام در عصر غیبت کبری بر مسند حکومت نشسته و مردم با او بیعت کرده اند اگر این مطلب را درست بفهمیم و درست تحلیل کنیم آن وقت می بینیم حرکت ما به سمت ظهور یک حرکت جدی است.
در انقلاب جهانی امام عصر، مردم با حضرت همراهی می کنند برخلاف دوره های گذشته که ما چون همراهی مردم را نداریم امام خانه نشین می شود. اما در دوره ظهور پذیرش عمومی اتفاق می افتد و نظام امامت شکل می گیرد و احکام اسلام اجرا می شود.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی با بیان اینکه چهل سالگی انقلاب را رد کرده و امسال جشن ورود به چهل و هفتمین سال انقلاب مبارک اسلامی را داریم گفت: حال قرار است در انقلاب جهانی امام عصر(عج) چه اتفاقی بیفتد؟ در انقلاب جهانی امام عصر، امام در راس حکومت قرار می گیرد و مردم با حضرت همراهی می کنند برخلاف دوره های گذشته که ما چون همراهی مردم را نداریم امام خانه نشین می شود. اما در دوره ظهورمردمی که بیعت می کنند همراهی می کنند و پذیرش عمومی اتفاق می افتد و امام در راس قرار می گیرد و نظام امامت شکل می گیرد و احکام اسلام اجرا می شود. حال در انقلاب اسلامی چه اتفاقی افتاده؟ منطبق بر همان جهان بینی و باور بر اساس همان موازین و ارزش های اسلامی و بر اساس همان باوربه نظام امامت، مردم حول و گرد نائب امام جمع شده اند و خواستار یک دگرگونی و تغییر اساسی در ساختار کلی جامعه شده اند، خواستار اجرای اسلام شده اند. ما اگر بخواهیم ارزش انقلاب اسلامی را تا حدودی متوجه شویم باید یک مقایسه بین انقلاب اسلامی و انقلاب مشروطه داشته باشیم. در انقلاب مشروطه حدود صد و بیست سال قبل متدینان و علما آمده اند، اما هدف در انقلاب مشروطه محقق نشد و لذا مرحوم شیخ فضل الله نوری آن را نامشروع و حرام اعلام کرد. اما در جمهوری اسلامی بر اساس موازین دینی و بر اساس نسخه ای که در روایات اسلامی برای ما در دوره عدم دسترسی به امام تعریف کرده اند، ولی فقیه و نایب امام بر مسند قرار گرفت و مردم در شکل و ساختار حکومت تاثیر گذارند. در انقلاب اسلامی تمام مبانی برخاسته از معارف دینی است. شعار مردم «نهضت ما حسینی است رهبر ما خمینی است»، بعد انقلاب هم شعار می داند «خدایا خدایا تا انقلاب مهدی خمینی را نگهدار» یعنی تا انقلاب مهدی یعنی از روز اول این انقلاب ریشه در مبانی دینی ونهضت عاشورای امام حسین وریشه در آرمان و هدف ظهور امام زمان علیه السلام داشته است.
مدیر گروه قرآن مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه یک دگرگونی بنیادین و یک انقلاب اجتماعی صرفا یک انقلاب سیاسی نیست تصریح کرد: انقلاب های سیاسی انقلاب هایی هستند که صرفا با تغییر حکومت بدون تغییر در ساختارهای اجتماعی اتفاق می افتد و نهاد قدرت جامعه عوض می شود اما معیارهای اجتماعی و ساختار اجتماعی کماکان همانی است که در گذشته بوده اما در انقلاب اجتماعی علاوه بر اینکه حکومت تغییر پیدا می کند و ساختار قدرت عوض می شود دگرگونی سریع و اساسی در ساختارهای اجتماع و تحول در ایدئولوژی کشور اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: با انقلاب اسلامی قرار است طاغوت برود و انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی جای طاغوت بنشیند و اگر جایی مردم ما گلایه مندی دارند گلایه مندی آنان از انقلاب اسلامی نیست گلایه مندی آنان از این است که چرا انقلاب اسلامی در بعضی از ابعاد هنوز پیاده سازی نشده است، توقع مردم از انقلاب اسلامی دیدن یک ماهیت انقلابی است، در این چهل و شش ساله که از عمر انقلاب اسلامی گذشته واقعا تفاوت ها تفاوت های اساسی است قابل مقایسه با دوره طاغوت نیست و این جا یک انقلاب اجتماعی اتفاق افتاده است و باعث شده مستکبران عالم نگران شوند چون صرف یک تغییر قدرت نبوده تغییر یک نظام اجتماعی اتفاق افتاده است و اینکه از ظهور امام زمان (عج) می ترسند برای این است که وقتی امام زمان بیاد نظام نویی را در عالم رقم می زند و با انقلاب اسلامی این پیچ تاریخی اتفاق افتاده و این انقلاب در مقابل ظالمان و مستکبران ایستاده است.
مدیر گروه قرآن مرکز تخصصی مهدویت افزود: این انقلاب آرمانش را تعریف کرده است، آرمان این انقلاب مهدویت و رسیدن به جامعه عصر ظهور است لذا انقلاب اسلامی ما را به لحاظ آرمانی جزو انقلاب های تکاملی معرفی می کند. ما نه مارکسیستی نه کمونیستی هستیم، نه شرقی نه لیبرالیستی و نه کاپیتالیستی و نه غربی هستیم، نه شرقی نه غربی نه کمونیستی زندگی می کنیم و نه لیبرالیستی زندگی می کنیم این انقلاب در ادامه انقلاب انبیاست.
این کارشناس مهدوی تصریح کرد: هدف این است که جامعه ای صالح و پاک ایجاد شود وتک بعدی نیست، همه ابعاد زندگی انسان را می بیند از نظر مادی از نظر رفاه و رشد جامعه، تامین معاش دنیایی و آسایش عمومی، این انقلاب خودش را موظف به این امور می داند، از نظر معنوی هم خودش را مسئول می داند باید جامعه ای خداپسند جامعه ای با محوریت احکام اسلامی، جامعه که در روابط برادری بین مومنین برقرارباشد ایجاد شود. تلاش همه بر مبنای خدمت است، این ها تشنگان قدرت نیستند در این جامعه همه شیفته خدمت هستند و حرکت این جامعه تا رسیدن به آن آرمان بزرگ ادامه دارد.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی تاکید کرد: این یک انقلاب تکاملی است که با پیغمبر اکرم (ص) آغاز شده اما کار تمام نمی شود قرآن کریم همین گونه که بعثت را بیان می کند همین قرآن می فرماید که این خط و این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد تا کی؟ «هُوَ الَّذی أَرسَلَ رَسولَهُ بِالهُدیٰ وَدینِ الحَقِّ لِیُظهِرَهُ عَلَی الدّینِ کُلِّهِ وَلَو کَرِهَ المُشرِکونَ» از دل مفاهیم ناب اسلام این انقلاب اتفاق افتاد و در راس آن و رهبری انقلاب به دست فقیه اسلام شناس بوده دنبال اجرای احکام اسلام ناب محمدی بوده و مدام انحراف اسلام آمریکایی را تذکر داده است. امام رضوان الله علیه می فرمایند که انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت(عج) است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار بدهد. امام نمی گوید انقلاب ما پایان کار است! نخیر انقلاب ما نقطه شروع یک انقلاب بزرگ در جهان اسلام است که با پرچمداری حضرت ولی عصر اتفاق می افتد و ما در آن سمت و سو حرکت می کنیم.
این انقلاب آرمانش را تعریف کرده است، آرمان این انقلاب مهدویت و رسیدن به جامعه عصر ظهور است لذا انقلاب اسلامی ما را به لحاظ آرمانی جزو انقلاب های تکاملی معرفی می کنند
این کارشناس مهدوی افزود: فرمایشات متعددی از حضرت امام داریم درجایی می فرماید: «ما با خواست خدا دست تجاوز و ستم همه ستمکاران جهان را در کشورهای اسلامی می شکنیم و با صدور انقلابمان که در حقیقت صدور اسلام راستین و بیان احکام محمدی (ص) است به سیطره و سلطه و ظلم جهان خواران خاتمه می دهیم و به یاری خدا راه را برای ظهور منجی مصلح و کل و امامت مطلق حق امام زمان ارواحنافداه هموار می کند ببینید»
حجت الاسلام والمسلمین موسوی ادامه داد: پس از روز اول در آرمان و هدف این انقلاب، مهدویت دیده شده است. ما در مبانی این انقلاب معارف اسلامی را داریم، معارف نظام امامت را داریم، یک نهضت حسینی را داریم، نهضتی را داریم که این بار حول نایب امام زمان در عصر غیبت کبری با رهبری فقیه جامع الشرایط اتفاق افتاده و یک انقلابی را داریم که در آرمان خود، هدف عالی خودش را رسیدن به جامعه ظهور می داند، یک جامعه ای که سرشار از عدل، سرشار از توحید است و ولی خدا در راس این انقلاب قرار گرفته است لذا بارها دیده ایم که مقام معظم رهبری هم از این صحبت می کنند که انقلاب اسلامی مراحل دارد حضرت آقا مشخصا پنج مرحله را بارها در فرمایشاتشان یادآوری کردند، گام اول را می فرماید انقلاب اسلامی یعنی آن حرکتی که شما باید انقلاب بکنید طاغوت را کنار بزنید اما تمام نشده، در مرحله بعدی نظام جمهوری اسلامی باید تشکیل شود، جایی که قانون اساسی باید بر اساس موازین اسلام نوشته شود، معیارها باید اسلامی باشد هر آنچه که طاغوتی است باید کنار گذاشته شود، مرحله سوم دولت اسلامی است، دولت نه به معنای قوه مجریه، دولت به معنای مجموعه ساز و کارها و نهادسازی ها، مجموعه کارگزاران نظام اسلامی باید کسانی باشند که برای ایجاد جامعه اسلامی تلاش کنند و مناسب این ظرفیت در واقع انتخاب شده باشند.
مدیر گروه قرآن مرکز تخصصی مهدویت افزود: گام چهارم جامعه و کشور اسلامی است، وقتی دولت اسلامی شد حالا جامعه ای را باید شاهد باشیم که در این جامعه موازین اسلامی و قوانین اسلامی پیاده سازی شود و مرحله پنجم تمدن بزرگ اسلامی و امت اسلامی است که این جا دیگر سطح تعریف انقلاب محدود به کشور ما نخواهد بود بلکه باید شما در یک نگاه جهانی دنبال یک تمدن بزرگ جهانی باشید شما به عنوان یک مدل، الگوی ناب برای کشورهای دیگر باشید.
وی با بیان اینکه داریم این اتفاقات رو می بینیم ادامه داد: انقلاب اسلامی رقم خورد، طاغوت کنار رفت، نظام اسلامی تشکیل شد، قانون اساسی بر اساس موازین اسلامی نوشته شد، دولت ها سر کار آمده اند و هنوز تا دولت تراز اسلامی فاصله داریم و ما هنوز تا جامعه اسلامی فاصله داریم گرچه با گذشته اصلا قابل مقایسه نیستیم و انقلاب ما همین الان به عنوان یک انقلاب مقبول و الگو در حال صدور است. تا قبل از انقلاب اسلامی ما شاهد یک جور رکود و سکون و یک جور حالت انزوا هستیم اما با انقلاب اسلامی روح درهمشکسته و خسته شیعه در مناطق مختلف جهان زنده می شود، روحیه امید دمیده می شود، شما امروز درعراق در لبنان در بحرین در پاکستان در افغانستان در شمال آفریقا و مناطق مختلف وهر جایی که شیعه حضور دارد با نگاه به الگوی انقلاب اسلامی همه جان تازه ای گرفته اند.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی تصریح کرد: اینجاست که کلمه زمینه سازی را به کار می بریم، زمینه سازی یعنی آماده کردن یارانی برای امام زمان و شرایطی برای امام زمان که وقتی او ضد بی عدالتی ها قیام می کند وقتی او مبارزه با ظلم را شروع کند، لشکر همراهی داشته باشد، امام غریب و تنها نباشد، امام غریب و تنها غایب خواهد بود اما الحمدلله الان شاهد قیام ضد بی عدالتی ها، مبارزه جویی با ظالمان، عدم همراهی با حاکمان نامشروع، و سازماندهی جبهه مقاومت چه در داخل کشور چه در خارج کشورهستیم. پس وقتی می گوییم یک دگرگونی اساسی حقیقتا یک دگرگونی اساسی اتفاق افتاده است. کتاب صعود چهل ساله واقعا کتاب ارزشمندی است که بر اساس آمارهای جهانی نه بر اساس آمارهای خودمان، حرکت صعودی این انقلاب را به اعتراف دیگران نشان می دهد. در بیانیه گام دوم که رهبر معظم انقلاب در چهل سالگی این انقلاب تبیین فرموده اند می رسید به اینجایی که حضرت آقا وقتی جوان ها را خطاب می کنند می فرمایند دهه های آینده دهه های شماست و شمایید که باید کارآزموده و پرانگیزه از انقلاب خود حراست کنید و آن را هرچه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای ظهور خورشید ولایت عظمی ارواحنا فداه است نزدیک کنید، حضرت آقا می فرمایند که انقلاب، انقلاب شما هم هست انقلاب فقط مال آن نسلی نیست که سال پنجاه و هفت انقلاب کردند فقط مال دهه شصتی ها نیست که در دفاع مقدس پای این انقلاب ایستادند انقلاب مال این نسل حاضرهم هست که می بینید پرشکوه و پر انگیزه پای انقلاب هستند.
وی ادامه داد: امروز حضور جوانان را در صحنه های مختلف داریم چه در صحنه های معنوی مثل اعتکاف چه درصحنه های سیاسی مثل حضور در راهپیمایی ها، شرکت در انتخابات ها و چه در صحنه های اجتماعی این رزمایش های همدلی که اتفاق می افتد، پایگاه های بسیج، اردوهای جهادی و ... حضرت آقا می فرمایند که دهه های آینده مال شماست آینده این انقلاب روشن و درخشان است، بعد این جا وقتی صحبت از آرمان این انقلاب می کنیم مسئله تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی در فرمایش صریح ایشان عنوان می شود، پس این انقلاب یک انقلابی است که ریشه در مبانی دینی و مبانی نظام امامت دارد، این انقلاب آرمان و هدفش مهدویت است رسیدن به جامعه عصر حضرت، این انقلاب یک انقلاب زمینه سازظهور است و ما باید خدای متعال را برای این موضوع شکرگزار باشیم، قدر این نعمت عظیم را بدانیم، امروز این انقلاب امید مستضعفان عالم و امروز این انقلاب خار در چشم مستکبران است.
نظر شما