به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، مدرسه سازی یک نهضت قدیمی و دارای سابقه بلندی است که جامعه برای تامین نیاز آینده کشور نسبت به آن اهمیت داده و خیران و افراد نیک اندیش در این مسیر پای گذاشتهاند.
محدودیت های اعتباری دولت در احداث، تعمیر و تجهیز مدارس افراد را برای سرمایهگذاری در این بخش ترغیب کرده و زمینه ساز رفع نیاز مراکز آموزشی در مناطق مختلف شده که البته با همه وجود باز نیاز به تقویت این جریان است.
دولت چهاردهم در کنار سیاستهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، خارجی، فرهنگی و زیرساختی خود، موضوع مدرسهسازی را در زمره اقدامات اولویت دار خود قرار داده و رئیس جمهور در یک حرکت نمادین با چیدن دیوار یک مدرسه اهمیت موضوع را بیشتر بیان کرد.
استان اصفهان نیز که در زمره مناطق فعال در جذب خیرین بوده، در این مسیر نیز پیشگام شده و حال و هوای دیگری پیدا کرده است.
احداث هزار کلاس درس در استان اصفهان
پنج هزار خیر مدرسه ساز استان اصفهان در دهه های گذشته تاکنون در احداث ۱۴ هزار کلاس درس مشارکت کرده اند و بخش زیادی از مشکل کمبود فضای آموزشی این استان را رفع کردهاند.
رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان در این خصوص گفت: همچنان نگرش و دیدگاه مثبت و سازنده برای احداث محیطهای آموزشی وجود دارد و خیرین جدید به این جمع میرسند.
مجتبی ملااحمدی با اشاره به توجه دولت چهاردهم برای احداث مدرسه، افزود: مقامات ارشد استانی و کشور همکاری خوبی داشته و شرایط را برای این امر تسهیل کردهاند.
وی ادامه داد: درحال حاضر احداث هزار کلاس درس در دستور کار خیرین استان اصفهان است که تا یک سال آینده به بهره برداری میرسد.
۴۵۰ طرح آموزشی و فرهنگی نیمه تمام خیرساز
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس اصفهان با اشاره به مشارکت ۸۰ درصدی خیرین در امر مدرسه سازی گفت: ساختمان سازی این مراکز توسط خیرین انجام و وزارت آموزش و پرورش تنها تکمیل و تجهیز آن را بر عهده دارد.
ناصر فتحی محدودیت های اعتباری را چالشی جدی در این حوزه بیان کرد و افزود: بخشی از پروژه های مدرسه سازی این استان با وجود انجام تعهد خیر اما به دلیل کمبود اعتبارات دولتی امکان تکمیل و بهره برداری آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: خیرین سهم خود را برای ۴۵۰ پروژه را ثمر رسانده اما کمبود اعتبارات مانع از تکمیل آن شده است.
تشکیل کارگروه توسعه و عدالت در فضاهای آموزشی در شهرستانها
کارگروه توسعه عدالت در محیطهای آموزشی و پرورشی در شهرستانهای استان اصفهان تشکیل شده و جریان مدرسه سازی در این جلسات دنبال می شود که امسال با رویکرد دولت و تشکیل نهضت مدرسهسازی، کلاسهای سنگی هم جمعآوری خواهد شد.
معاون مشارکتهای مردمی اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان اصفهان در این خصوص گفت: خیرین در بیش از ۸۰ درصد اجرای پروژههای عمرانی و خدماتی مدرسهسازی همکاری دارند و استان اصفهان پیشگام در این عرصه است.
علی اصغر ذاکران با بیان اینکه استان اصفهان در امر مدرسهسازی و جذب خیرین پیشگام بوده و توانستهاند بخشی از کمبود محیط آموزشی را رفع کند.
وی افزود: استاندارد سازی سیستم گرمایش مدارس در حال انجام است که اولویت با آموزشگاههای پر جمعیت بوده و با کمک اعتبارات دولتی امسال نیز تعدادی از کلاسها به سیستم مرکزی و موتورخانه مجهز خواهند شد.
مدرسه سازی برای آینده کشور
اگر توسعه و پیشرفت کشور به عنوان چشم انداز مورد توجه قرار گیرد یکی از مسیرهای دستیابی به این امر، مدرسه سازی بوده تا به واسطه آن تامین نیروی انسانی و رونق علمی صورت بگیرد.
ساخت یک مدرسه و خدمات آموزشی، فرهنگی و ورزشی در آن به رشد روستاها و شهرها کمک کرده و از طرفی با بهسازی محیطهای مدارس، شور و نشاط به دانش آموزان بخشیده و انگیزه تحصیل در آنان ایجاد میشود.
نظر شما