دلایل کارشناسان درباره نامحتمل بودن ازسرگیری جنگ غزه

بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران معتقدند که به دلایل مختلفی از جمله خسارت‌هایی که اسرائیل در جنگ دیده است و نقش اعراب در جلوگیری از تشدید تنش، احتمال از سرگیری جنگ در غزه ضعیف است.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: «قدس پرس» در گزارشی نوشت: بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که با توجه به مجموعه عوامل داخلی و خارجی متعددی که از یک سو به جامعه اسرائیل مربوط می شود و از سوی دیگر به منافع و مداخلات بین المللی به ویژه موضع دولت آمریکا و کشورهای عربی مربوط می‌شود، احتمال از سرگیری تجاوز به نوار غزه ضعیف به نظر می‌رسد.

عوامل داخلی احتمال از سرگیری جنگ را کاهش می‌دهد

احمد الحیله، نویسنده و تحلیلگر سیاسی در این باره گفت: فرضیه از سرگیری جنگ غزه به دلایل متعددی ضعیف است که برجسته‌ترین آن این است که درصد زیادی از جامعه اسرائیل، بیش از ۷۲ درصد، مخالف بازگشت به جنگ هستند.

وی افزود: از جمله عواملی که سناریوی از سرگیری جنگ را رد می‌کند، وضعیت فرسودگی و خستگی ارتش رژیم صهیونیستی است که نیاز به یک دوره طولانی بازسازی و جبران خسارات جانی و مادی که در غزه و لبنان متحمل شده است، دارد.

موضع آمریکا و تاثیر آن بر تشدید تنش نظامی

الحیله در ادامه تاکید کرد که جنگ در خدمت اهداف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیست، زیرا او به ویژه پس از شکست رویکرد نظامی در پانزده ماه گذشته، به دنبال ترویج سرمایه‌گذاری و عادی‌سازی در خاورمیانه است.

وی اظهار کرد: استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ برای موفقیت آمیز بودن توافق آتش‌بس تلاش می‌کند، زیرا دستیابی به این توافق یک دستاورد تاریخی برای دولت آمریکا محسوب می‌شود.

نقش اعراب در جلوگیری از تشدید تنش

در مورد موضع کشورهای عربی، الحیله معتقد است که به ویژه مصر و اردن به دلیل ترس از عواقب آوارگی و اثرات انسانی و امنیتی ناشی از آن، نمی‌خواهند تجاوز به غزه از سر گرفته شود.

پیش بینی استراتژی صهیونیست‌ها پس از آتش بس

مروان القبلانی، نویسنده و تحلیلگر سیاسی نیز معتقد است که اشغالگران به شیوه سنتی به جنگ غزه که با تهاجمات زمینی و موقعیت‌یابی در داخل مناطق نشان داده می‌شود، بازنخواهد گشت، بلکه به حملات هوایی و ترور به عنوان رویکردی مؤثرتر برای مقابله با مقاومت متوسل خواهد شد.

وی افزود: اشغالگران از طریق توافق با گروه‌های مقاومت فلسطین به دنبال بازپس گیری اسرای بازداشت شده خود هستند، بنابراین تلاش می‌کنند تا قبل از تشدید مجدد تنش در غزه به سرعت به این هدف دست یابند.

وی اظهار کرد: تقسیم  مرحله‌ای توافق آتش بس، توانایی اشغالگران را برای نقض توافق به ویژه با توجه به حضور اسرای اسرائیلی و تضمینی که دولت آمریکا برای اجرای کامل توافق داده است، کاهش می‌دهد.

القبلانی تأکید کرد که، فشارهای داخلی که نتانیاهو با آن به ویژه از سوی خانواده‌های اسرا مواجه بود و تلفات اشغالگران در طول جنگ باعث می‌شود که او نتواند به شیوه‌ای که در گذشته رخ داده است، به جنگ بازگردد.

وی همچنین خاطرنشان کرد که تعلل دولت نتانیاهو در اجرای مفاد توافقنامه، به ویژه در بعد انسانی، نیت آن را برای مرحله بعدی، حتی قبل از تکمیل تمام مراحل توافق، روشن می‌کند.

سناریوهای پس از اجرای توافقنامه آتش بس

القبلانی معتقد است که نیروهای اشغالگر پس از اجرای سه مرحله توافق – چه به طور کامل یا جزئی - به هدف قرار دادن پایگاه‌های مقاومت فلسطین با استفاده از روش‌های جدید تکیه خواهند کرد، اما از ورود زمینی به جز در موارد استثنایی خودداری می‌کنند.

گفتنی است، در ۱۹ ژانویه، توافقنامه آتش بس و تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل به اجرا در آمد.

مرحله اول این توافق شامل آزادی تدریجی ۳۳ اسرائیلی زنده یا مرده در غزه در ازای آزادی بین ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ اسیر فلسطینی و عرب از زندان‌های اشغالگر بود.

کد خبر 1804323

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha