در آستانه مراسم تشییع پیکر شهید سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین، علی عبدی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت و گو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری شبستان درباره اینکه چرا تشییع پیکر سید حسن نصرالله و هاشم صفی الدین این همه مدت طول کشیده و آیا الان شرایط آن برای حزب الله فراهم شده است، گفت: این مسئله در قوه تشخیص حزب الله است و ایجاد شرایط برای تشییع پیکر این شهدا قطعا هیچ کس شایستهتر از لبنانیها و مقاومت لبنان نیستند. حزب الله تا الان به دلیل جنگ و شرایط آتش بس برای این امر خیلی مهیا نبود، البته الان نیز شرایط چندان مهیا نیست، اما اطاله مسئله تشییع سید نیز از آن طرف به صلاح نیست چرا که ایشان را به طور موقت جایی دفن کرده بودند تا بتوانند مراسم باشکوهی و تشییع عظیمی را برای ایشان برگزار کنند.
از طرف دیگر شرایط برای حزب الله به گونهای است که نیاز به اعاده بازیابی دارد. این اعاده و بازیابی حزب الله که الان مورد طمع دشمن واقع شده است و دشمن درصدد است تا برنامهها و طراحیهایی را علیه حزب الله انجام دهد که یک بخشی از آن را در همین ممانعت و مانع تراشی برای برگزاری مراسم تشییع توسط خود دولت لبنان میبینیم. دولت لبنان تحت فشار آمریکاییها و صهیونیستها در حال مانع تراشی برای برگزاری مراسم تشییع سید نصرالله و هاشم صفی الدین است که یکی از آنها همین اخلال در آمدن دوستداران حزب الله و دوستداران سید از ایران و دیگر کشورهای منطقه و خارج از منطقه است تا برگزاری این مراسم با کاهش جمعیت همراه شود، زیرا هر چقدر این مراسم باشکوهتر و پرجمعیتتر برگزار شود، عملا وزن و قدرت حزب الله را در داخل به خصوص در غلبه بر چالشهای بعد از سید و بعد از آتش بس افزایش میدهد.
از سوی دیگر طولانی ترکردن ماجرا به نفع حزب الله نیست، چرا که این مطالبه هم در داخل لبنان و هم در خارج از لبنان وجود داشت که هرچه زودتر، یک مراسم تشییع باشکوه و آبرومند در خور شان ایشان برگزار شود. عامل اصلی تشخیص این ماجرا خود حزب الله و مقاومت لبنان بود تا این مراسم را در این تاریخ برگزار کند.
کارشناس مسائل غرب آسیا در پاسخ به این سوال که حضور صدها شخصیت در این مراسم چه پیامی برای دشمنان و حتی دوستان حزب الله دارد، گفت: این امر در وهله اول نشان دهنده شأن و جایگاه سید مقاومت است که این تعداد شخصیت در این مراسم شرکت خواهند کرد و از طرف دیگر اعتبار حزب الله را میرساند که اگرچه بخشی از آن مرهون و مدیون سید حسن نصرالله بود، اما این اعتبار باقی خواهد ماند و انشاءالله شأن و جایگاه و وزن حزب الله با این حضور ادامه پیدا خواهد کرد.
در واقع این حضور به تعبیری به رخ کشیدن وزن سیاسی و اعتبار و مشروعیت حزب الله در چشم افکار عمومی داخل لبنان و بیرون و رسانهها خواهد و نوعی قدرت نمایی است آن هم در شرایطی که دشمنان حزب الله در داخل لبنان و در منطقه نمیخواهند این اتفاق رخ دهد.
علی عبدی در پایان در پاسخ به این سوال که وضعیت حزب الله در شرایط فعلی در ساختار حکومت فعلی لبنان چگونه ارزیابی می کنید، تصریح کرد: الان وضعیت لبنان پر از چالش است و هیچ کس در آن تردید ندارد. به هر جهت حزب الله بسیار تابناک، پرآوازه و پر از افتخارات و فتوحات در طوفان الاقصی بود، اما در این سه ماهه اخیر متحمل ضربات و لطمات شدیدی شد که هیچ کس منکر آن نیست. آنها در طی این مدت دبیر کل، جانشین دبیر کل، بخشی از شورای رهبری خود از جمله شیخ نبیل قاووق و فرماندهان ارشد خود را از دست دادند. همچنین بخش زیادی از نیروهای آن یا به شهادت رسیده و یا دچار آسیب شدند، ولی حزب الله نه در این حد و اندازه اما تجربه ضربات و لطمات را داشته است.
حزب الله نیروی مقاومتی است که در بحران متولد شده، در بحران چهل ساله رشد کرده و در بحران به امروز رسیده است، لذا نیروی مقاومتی که دایما در درون بحران زندگی کرده و حتی یک روز آرامش را به خود ندیده بار اولش نیست که با چالش مواجه می شود، منتهی چالش امسال از این جهت متفاوت است که چهرههای اصلی خود همانند سیدحسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین را ندارد. این امر چالش حزب الله را تشدید میکند، اما لزوما به معنای تصور خام دشمنان مبنی بر نابودی حزب الله نیست، زیرا حزب الله در بطن جامعه لبنان و آمیخته با تار و پود و بافت مردم و شیعیان لبنان زندگی میکند و از آن جامعه تغذیه میشود و به همان جامعه خدمت می کند، لذا حزب الله یک نیروی مقاومتی است که صرفا ساختار شبهه نظامی ندارد، بلکه کاملا اجتماعی شده است و در تار و پود جامعه شیعیان لبنان ساخته شده است و حذف و نابودی حزب الله تصور خام دشمنان است. قطعا دشمن درصدد این کار خواهد بود و میتواند شاید برای دوره کوتاهی حزب الله را تضعیف کند، اما به دلیل آنکه ماهیت حزب الله بحران خیز است و تجربههای اینچنینی کم ندارد، حذف شدنی نیست. حالا ممکن است برای دوره ای به تعبیر حضرت آقا در دورهای عقب نشینی تاکتیکی انجام دهد، اما این امر به معنای شکست یا حذف آن نیست.
نظر شما