به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، فعالیت فرهنگی جریانساز به طراحی جامع نیازمند است. طرحی که فراتر از یک مدرسه علمیه، یک مسجد و یا یک کانون فرهنگی است. در مشهدالرضا مجتمعی با نام حضرت مهدی(عج) در حال ساخت است که با دوراندیشی و همت بلند، به صورت منسجم، واحدهای متنوع تربیتی در کنار هم و با محوریت مسجد، نیازهای مختلف فرهنگی اجتماع را در نظر میگیرد و در جهت تربیت نیروهای کارآمد تلاش میکند.
بدون شک شکلگیری این مجتمع تربیتی آموزشی بزرگ و همجواری حوزه با سایر واحدهای فرهنگی و خدماتی، ثمرات مبارکی چون تأثیرگذاری فضای اخلاقی طلاب بر سایر واحدهای تربیتی، فرهنگی، امکان فعالیتهای مشترک عمومی، صرفهجویی در ساخت مکانهای دارای قابلیت استفاده مشترک، صرفهجویی در زمان مدیران و اساتید و افزایش امکان مدیریت، هماهنگی و همسویی را داراست. احداث این مجتمع تربیتی آموزشی برپایه وقف مهدوی و وقف تربیت در حاشیه شهر میتواند منشاء ارائه خدمات فرهنگی عمیق و ماندگار باشد و تاثیر بسزایی در تغییر بافت فرهنگی منطقه داشته باشد.
مسجدمحوری در مجتمع حضرت مهدی(عج)
دکتر عبدالرضا حدادیان، معاون ارتباطات مجتمع تربیتی آموزشی حضرت مهدی (عج) در گفتگو با خبرنگاری خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: مجتمع تربیتی آموزشی حضرت مهدی (عج) از ۴ سال پیش با طرح یک ایده ای توسط استاد محمدجواد نظافت آغاز شد. این مجتمع که در زمینی به وسعت ۵ هکتار در دو بخش پردیس خواهران و برادران در حال ساخت است قرار است جامع ترین پردیس تربیتی جهان تشیع شود.
وی افزود: برای ساخت این پروژه، «پویش وقف برای تربیت» با هدف تامین مالی شکل گرفت. برای تربیت نسل صالح بخصوص در حاشیه شهر، از دغدغه مندان حوزه تربیت خواستیم تا پای کار بیایند. در این خصوص مردم استقبال کردند و در این چند سال با کمکهای خرد و کلان به ساخت و تربیت جامعه هدف پرداختند. تا کنون ۱۵هزارمتر مربع آن شامل ساختمان علمیه شماره ۱، دبستان پسرانه و مسجد ساخته شده و درحال فعالیت است، ۳۰۰ طلبه جوان و ۱۵۰۰ دانش آموز در حال تحصیل هستند و شاگردان استاد نظافت اکنون به عنوان مربی در این مجموعه فعالیت می کنند.
معاون ارتباطات مجتمع تربیتی آموزشی حضرت مهدی(عج) بیان کرد: این مجموعه یک طرح منسجم تربیتی با محوریت مسجد، مراکز آموزشی، تربیتی، ورزشگاه، مدارس علمیه، مدارس دانش آموزی، مرکز مشاوره، تالارهای ازدواج آسان و مرکز خانواده، کتابخانه، مرکز فرهنگی و... است و باتوجه به صرفه جویی اقتصادی و مدیریتی و انتقال تجارب اتفاق افتاده که به منظور یک هم افزایی برای اثربخشی بیشتر صورت گرفته است.
حدادیان، درخصوص هدف اصلی ساخت این مجتمع گفت: در مجتمع تربیتی آموزشی حضرت مهدی (عج) تربیت نسل صالح و با کیفیت است. ما به دنبال ایجاد بسترهایی هستیم که به جوانان و دانشآموزان کمک کند تا در محیطی سالم و آموزنده رشد کنند. با توجه به چالشهای تربیتی موجود، به ویژه در حاشیه شهر، احساس کردیم که نیاز به یک مرکز جامع تربیتی وجود دارد که بتواند به این نیازها پاسخ دهد.
تربیت الگو برای نسل آینده
جلال پیوندیان، مسئول هماهنگی مجتمع تربیتی آموزشی حضرت مهدی(عج) دغدغه شان را احساس خلاء تربیتی عنوان کرد که با ایجاد بسترهای آموزشی، تفریحات و خوراک معرفتی و پرورش معلم و مربی سالم به سمت پاسخ به این دغدغه رفته اند و برای مخاطبان این مجموعه، برنامه تربیت نسل جدید از دوران تحصیل تا بعد از ازدواج و ... در برنامه های دراز مدت آنها دیده شده است.
وی افزود: ظرف ۴ سال به پیشرفتهایی خوبی با کمک خیرین دست یافتیم و برای به اتمام رسیدن این مجموعه همچنان منتظر وقف ها و کمکهای مردم دغدغه مند هستیم. پویش وقف برای تربیت به عنوان یک ابتکار برای تأمین مالی پروژه شکل گرفته است. ما از مردم خواستهایم تا با وقفهای خود به این پویش بپیوندند. این مشارکتها میتواند به ما کمک کند تا ساخت مابقی مجتمع را با سرعت بیشتری پیش ببریم. مردم میتوانند با هر میزان کمک، در این مسیر سهیم شوند و به تربیت نسل آینده کمک کنند.
مسئول هماهنگی مجتمع تربیتی آموزشی حضرت مهدی (عج) تصریح کرد: ما برنامههای متنوعی برای تربیت دانشآموزان و جوانان داریم که شامل آموزشهای علمی، فرهنگی و تربیتی است. این برنامهها از دوران تحصیل آغاز شده و تا بعد از ازدواج ادامه مییابد. همچنین، ما به دنبال پرورش معلمان و مربیان سالم هستیم که بتوانند به عنوان الگوهای مثبت در جامعه عمل کنند.چشمانداز ما این است که تمام دانشآموزان و مردم محله از خدمات این مجتمع بهرهمند شوند. ما امیدواریم که با ادامه حمایتهای مردمی و خیرین، بتوانیم به یک مرکز پیشرو در تربیت نسل آینده تبدیل شویم و به رسالت خود در زمینه آموزش و تربیت به بهترین نحو عمل کنیم.
نظر شما