به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در بغداد؛ این کنفرانس بینالمللی با حضور حجتالاسلام والمسلمین شیخ عبدالمهدی کربلایی، نماینده آیتاللهالعظمی سیستانی و مشارکت پژوهشگرانی از داخل و خارج عراق بهمنظور بررسی و تبیین عمق میراث قرآنی اهل بیت علیهم السلام در آستان مقدس امام حسین(ع) برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین خیر الدین، رئیس بخش دارالقرآن الکریم آستان مقدس حسینی در سخنانی تأکید کرد که این کنفرانس صرفاً یک رویداد معمولی مانند سایر کنفرانسها نیست، بلکه هدف آن آشکار ساختن حجم عظیمی از آثار علوی است که میتوانند مسیرهای فکری و علمی را اصلاح کنند.
وی افزود: این کنفرانس حامل چندین پیام مهم است. نخست، تأکید بر وجود یک روش منظم در طلب علم که در مکتب اهل بیت علیهم السلام فراتر از ابعاد لغوی و معجممحور است.
رئیس بخش دارالقرآن الکریم آستان مقدس حسینی اظهار داشت: ما از رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم آموختهایم که معجم و لفظ معجم همواره ناقص خواهد بود و به مقاصد قرآنی نخواهد رسید.
وی ادامه داد: پیام دوم این است که تفسیرهای قرآنی اگر تنها بر نظرات برخی مفسران متکی باشند، اغلب ضعیف و ایستا باقی میمانند و نیازمند بازخوانی جدیدی هستند؛ بازخوانیای که اهل بیت علیهم السلام در گنجینههای علمی خود ارائه دادهاند.
حجتالاسلام والمسلمین خیر الدین اظهار داشت: ما امروز نیازمند اصلاح مسیرها هستیم، زیرا این اصلاحات نه تنها برای موفقیت دینی بلکه برای سعادت دنیوی نیز ضروری است.
وی تصریح کرد: میراث قرآنی اهل بیت علیهم السلام بسیار عمیق است و در تلاش برای بهرهبرداری از این میراث ارزشمند، با حمایت نماینده مرجعیت عالی دینی، حجتالاسلام و المسلمین شیخ عبدالمهدی کربلایی و همکاری متخصصان دار القرآن و گروهی از پژوهشگران، پروژهای برای جمعآوری بیانات معصومان علیهم السلام درباره قرآن کریم آغاز گشت که منجر به تألیف یک دانشنامه جامع شد.
در مراسم افتتاحیه این کنفرانس، نماینده مرجعیت عالی دینی، حجتالاسلام والمسلمین شیخ عبد المهدی کربلایی، از بزرگترین دانشنامه قرآنی تاریخ اسلام با عنوان «دانشنامه قرآنی اهل بیت(ع)» رونمایی کرد. کار بر روی این دانشنامه بزرگ به مدت ۱۰ سال ادامه داشته است.
نظر شما