سه مسجد تاریخی روستای توچغاز، ننج و سیفیه ملایر بازسازی شدند

جلیلی گفت: سه مسجد تاریخی روستای توچغاز، ننج و سیفیه ملایر با اعتبار بیش از پنج میلیارد ریال تعمیر و بازسازی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از همدان، ابراهیم جلیلی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران  اظهار کرد: مرمت آثار و بناهای تاریخی همچون مساجد از اولویت‌های میراث فرهنگی است که در صورت تخصیص اعتبارات در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به مرمت مسجد تاریخی سیفیه افزود: پله‌های ورودی مسجد به لحاظ ارتفاع زیاد و به لحاظ تسهیل در ورود و خروج نمازگزاران با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه و هماهنگی هیات امنا در حال بازسازی و مرمت است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر ادامه داد: مسجد تاریخی پارک در منطقه پارک سیفیه در خیابان سهراب زند واقع شده و دارای بافتی سنتی و قدیمی است که توسط مرحوم سلطان محمد میرزا ، حاج سیف الدوله پسر عضد الدوله فرزند فتحعلیشاه قاجار بنا شده است.

جلیلی گفت: مرحوم سیف الدوله در ملایر خدمات ارزنده‌ای انجام داد که از آن جمله می‌توان به طراحی و ساخت پارک سیفیه ، مسجد و حمام اشاره کرد.

وی یادآور شد: قدمت این مسجد به بیش از ۱۵۰ سال پیش می‌رسد و شبستان مسجد بسیار زیبا و بافتی قدیمی و سنتی دارد که با شش ستون آجری به طول و عرض یک متر پابرجا و استوار باقی مانده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر بیان کرد: مسجد سیفیه دارای محراب آجری زیبایی است و در دو طرف شبستان مجموعا هشت طاق نما وجود دارد که چهار طاق در سمت غرب و چهار طاق نمای دیگر در سمت شرق واقع شده‌اند.

جلیلی افزود: مسجد روستای توچغاز نیز بخشی از بافت قدیمی روستا محسوب می‌شود که به لحاظ دارا بودن فضاهای سنتی و ویژگی‌های معماری شاخص است.

وی ادامه داد: قدمت اثر به اواخر دوره قاجار برمی‌گردد و دارای پلانی با فضای مربع شکل است که در دهه‌های اخیر فضای جدیدی به بخش قدیمی اضافه شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: مسجد تاریخی روستای توچغاز و روستای ننج از محل اعتبارات سفر رییس جمهوری مرمت شدند.

جلیلی گفت: مسجد تاریخی باب الحوائج روستای ننج از توابع بخش جوکار نیز به لحاظ معماری مشابه مسجد روستای توچغاز است که با شش دهنه طاق و ستون‌های آجری برپا شده است.

تاکنون بیش از ۳۴۰ اثر و بنای تاریخی در شهرستان ملایر شناسایی شده که بیش از ۲۰۰ اقر در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

کد خبر 1805047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha