خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ رزمایش تخصصی بهداشت و درمان ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (۵ اسفند) با رمز یا مهدی ادرکنی توسط ارشد نظامی آجا خراسان جنوبی آغاز شد به دنبال اعلام رمز عملیات، بمباران فرضی در منطقه آموزشی صورت گرفت.
پس از بمباران فرضی آتش و دود از یک سو و از سوی دیگر صدای داد و فغان مصدومان و مجروحان از گوشه و کنار شنیده میشد. صدای آژیر، ورود آمبولانس برای انتقال مصدومان و مجروحان و ... همه و همه صحنه های زنده جنگ را در اذهان تداعی می کرد.
نیروها با همه توان خود برای مداوای مصدومین ورود کردند صدای آه و فغان مصدومان و سربازان لحظه به لحظه بیشتر میشد مجروحانی که کمک میخواستند در همان لحظات ابتدایی، نیروهای امدادی ارتش به سرعت وارد عمل شده و عملیات کمک رسانی آغاز شد.
با هماهنگیهای انجام شده، مصدومان و مجروحان فرضی ابتدا به بیمارستان صحرایی انتقال و پس از بررسی مشکل و رسیدگی اولیه، مصدوم به وسیله بالگردهای امدادی به بیمارستانهای بوعلی و امام رضا(ع) بیرجند منتقل شدند. تیمهای پزشکی و امداد و نجات با تجهیزات کامل به یاری سربازان آسیبدیده شتافتند و تلاش کردند تا به بهترین شکل ممکن آنها را درمان و نجات دهند. این عملیات نشاندهنده آمادگی و هماهنگی بالای نیروهای امدادی در مواجهه با شرایط بحرانی بود.
امیر جلیل شاطری، فرمانده ارشد نظامی آجا خراسان جنوبی، در این رزمایش ارتقای توان رزم در همه جهات برای مقابله با بحران، انتقال مجروح و مصدومان، تمرین زنجیره تخلیه، ارتقای توانمندی، به روز کردن تجهیزات به کار گرفته شده در شرایط بحرانی و... را از اهداف برگزاری این رزمایش عنوان کرد.
وی افزود: یکی از اهداف برگزاری این رزمایش، ارزیابی نیروی امدادی و پزشکان در زمان بحران با استفاده از تجهیزات موجود، پیستهای امدادی، بیمارستانهای صحرایی است و انتقال توانمندی به صورت زمینی و هوایی با کمک بالگرد و آمبولانس و انتقال مصدومان به مراکز درمانی و... برای کمک به مصدومان در دستور کار قرار گرفت.
ارشد نظامی آجا خراسان جنوبی نکته مهم در این رزمایش را حفظ وحدت هماهنگی، همراهی بین همه نیروها برای کمک به مصدومان و مجروحان اعلام کرد و از مدیریت بحران، همه یگانهای آجا، بهداشت و درمان نیروهای مسلح استان، شهرداری، هلال احمر، رؤسای بیمارستانهای امام رضا(ع) بوعلی و ... برای برگزاری این رزمایش تخصصی وکمک به ارتش تقدیر کرد.
سرهنگ دکتر علی عبداللهی، رئیس بیمارستان بوعلی ارتش بیرجند هم از این رزمایش به عنوان اولین رزمایش تخصصی بهداشت و درمان در استان نام برد و گفت: برای اجرای این رزمایش علاوه بر برگزاری جلسات متعدد، سه جلسه در سطح شهرستان برای ایجاد هماهنگی برگزار شد.
وی از اهداف پیش روی برگزاری این رزمایش علاوه بر خود امدادی و دگر امدادی به تمرین زنجیرهای تخلیه، پذیرش بیمار، مدیریت بیماران در مجموعه بیمارستان اشاره کرد و افزود: هماهنگی برون سازمانی و هماهنگی با ارگانهای نظامی و غیرنظامی، امداد رسانی در سطح شهرستان یکی از بارزترین وجه رزمایش بود و امید است اجرای رزمایش با توجه به کمبود امکانات، شرایط محیطی بیمارستان و فضای ناکافی فیزیکی مورد تایید ارزیابان قرار گیرد.
در ادامه دکتر مجید نودست جانشین اداره بهداشت نیروی زمینی ارتش تاکید کرد: این رزمایش طبق دستورالعمل آجا باید در سطح آجا انجام میشد که با تلاش عوامل استان از سطح آجا و ستاد کل بالاتر رفت و رزمایشی کشوری در سطح استان برگزار شد.
وی رفع نقاط ضعف و ارتقای نقاط قوت را از اهداف برگزاری این رزمایش اعلام کرد و گفت: ارتش مجموعه و سازمان شکل یافتهای است و مردم در زمان تصادفات، جنگ، حوادث طبیعی و ... به ما پناه میآورند.
وی با بیان اینکه باید از همه امکانات برای یاری رساندن به مردم استفاده کرد و وظیفه شرعی، عرفی و وجدانی را انجام داد، گفت: برای کمک به مردم باید سطح آمادگی و توان خود را افزایش داد و برای بحران آماده بود چرا که حادثه خبر نمیکند و با تمرین است که میتوان مدیریت بهتری اعمال کرد.
دکتر سید شهرام میرزمانی، مدیر طب رزم آجا اجرای تمرینی و آموزشی در این رزمایش اظهار کرد: این رزمایش با توجه به پیچیدگی تهدیدات دشمن باعث آمادگی نیروها میشود.
وی افزود: امسال حدود ۱۷ رزمایش برای آجا پیش بینی شده و سال آینده این رقم به ۲۷ رزمایش در در زمینههای مختلف شامل خرابکاری صنعتی و ... افزایش مییابد.
مدیر طب رزم آجا این رزمایش را حاصل تلاش و تمرین پرسنل عنوان کرد و گفت: زمان بحران زمان فکر کردن نیست و به همین دلیل میتوان از تجربهها بهره برد و با تمرین در همه مواقع آمادگی لازم را داشت.
میرزمانی با بیان اینکه باید به نیروی زمینی اهمیت داد، گفت: در صحنه رزم باید مجروح را مدیریت کرد و بهترین وسیله انتقال هوایی و استفاده از بالگرد است.
به گفته وی در صحنه رزم باید آماده مدیریت درد، خونریزی، اقدامات حیاتی باشیم و بلافاصله مصدوم در کوتاهترین زمان به پیش بیمارستان، اورژانس و ... منتقل شود.
وی با بیان اینکه نیروی ارتش در صحنهها اولین یگانی است که حضور دارد، گریزی به مراقبت بالینی و تاکتیکی زد و تاکید کرد: مراقبت تاکتیکی فراتر از درمان است.
مدیر طب رزم آجا با اشاره به این مهم که تقویت آموزشها باید برای سال آینده در دستور کار قرار دارد، افزود: باید آموزش تخصصی برای صحنه رزم به خصوص در تهدیدات نامتعارف و جنگ نوین و ترکیبی تقویت شود.
میر زمانی بر ایجاد شناسنامه ژنتیکی افراد و پرسنل تاکید کرد و افزود: اجرای این مهم در دستور کار قرار دارد.
محمد علی آخوندی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه مانورها بخش مهمی از سنجش آمادگی است گفت: مانور چه به صورت آموزشی و چه به صورت ساعت صفر برگزار شود به طور قطع نقش هماهنگی بین نیروهای عملیاتی در حوزه نظامی، انتظامی، امنیتی و هم در حوزه مدیریت بحران و دستگاههای خدمات رسان را به عهده دارد.
وی افزود: مانور امروز با محوریت ارتش جمهوری اسلامی در استان و همکاری همه دستگاههای امدادی، عملیاتی، عضو ستاد مدیریت بحران و... در دستور کار قرار گرفت.
به گفته وی ضمن برنامهریزیهای قبل و برگزاری جلسات همفکری، سعی شد رزمایش به صورت واقعی و بر اساس نیاز از سوی پادگان ۰۴ به صورت عملیاتی فرضی انجام شود و به این ترتیب نیروهای امدادی و عملیاتی در منطقه به موقع حاضر شده و در راستای سناریو و وظایف خود به آسیب دیدگان کمک کردند.
وی برگزاری اینگونه رزمایشها را در زمان حوادث واقعی برای داشتن حداقل خسارت و آسیب مهم دانست و یادآور شد: هوشیاری و آمادگی لازمه مسلمانی است.
نظر شما