موزه و کاخ «توپکاپی» استانبول، محل نگهداری خرقه پیامبر(ص) آماده استقبال از رمضان

موزه و کاخ توپکاپی که محل نگهداری خرقه پیامبر(ص)، شمشیرهای مختلف، دندان، مو، کفش او است، برای ماه رمضان غباروبی و تمیز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ترک پرس، موزه و ماخ توپکاپی در استانبول، یکی از موزه‌های استانبول است که برای مسلمانان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

دلیل اهمیت آن برای مسلمانان، وجود آثاری همچون لباس پیامبر (ص)، شمشیرهای مختلف او، دندان، مو، کفش او و غیره  است که در این موزه نگهداری می‌شود.

در همین راستا، در آستانه ماه مبارک رمضان، موزه و کاخ توپکاپی با یک تیم تخصصی در حال کار برای تمیز کردن بخش‌های مختلف آن با دقت بسیار بالا است.

دکتر یاسین یلدیز، رئیس اداره کاخ‌های ملی در این باره گفت: هر ساله با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، نظافت بسیار ویژه‌ای را در بخش آثار مقدس انجام می‌شود و کارها و خدماتی که در اینجا انجام می‌دهیم مطابق با سنت‌ها انجام می‌شود.

وی افزود: بخش آثار مقدس، در میدان اندرون کاخ توپکاپی، برخی از مهم‌ترین آثار ترکی و اسلامی مربوط به ۵۰۸ سال پیش را در خود جای داده است. پس از لشکرکشی سلطان یاووز سلیم به مصر در سال ۱۵۱۷، این آثار به استانبول منتقل شد و قرن‌ها با دقت حفظ و به نمایش درآمده است.

در میان آثار متبرکه، خرقه حضرت محمد (ص)، نامه‌های پیامبر(ص)، شمشیر، دندان آسیاب شکسته‌اش از جنگ احد، مویی از ریش مبارک و جای قدم او قرار دارد.

همچنین شمشیرهای خلفا و صحابه راشدین، کلید کعبه، تکه‌ای از حجر الاسود که در جعبه مخصوص نگهداری می‌شود و دیگر یادگارهای مربوط به حرم شریف به نمایش گذاشته شده است.

تیم حفاظت و مرمت اداره کاخ‌های ملی که در نوع خود اولین است، کار تعمیر و نگهداری و تمیز کردن بخش آثار متبرکه موزه‌ها را انجام می‌دهد.

این کار شامل تمیز کردن فرش‌های اتاق خصوصی، کاشی‌ها، لامپ‌های نقره‌ای، دستگاه بخور، شمع‌ها، درهای پنجره‌های چوبی، کمدها، کابینت‌ها و قسمت‌های مرمری داخل حفره‌ها است. غبار عبای پیامبر و صندوق‌چه حاوی وسایل پیامبر (ص) را غباروبی می‌کنند.

در عملیات نظافت موزه از دستگاه‌های تمیز کننده مجهز به فیلتر HEPA و برس‌های ساخته شده از موی اسب استفاده می‌شود و  گرد و غبار را طبق روش‌های سنتی از بین می‌برند و در چاه غبار جلوی قسمت بقاع متبرکه می‌ریزند.

در سال ۲۰۲۳، سازماندهی مجدد کاملی در اداره آثار باستانی انجام شد که تعداد آثار به نمایش گذاشته شده از ۶۰ به ۳۰۰ قطعه افزایش یافت. نسخه‌ای از قرآن منسوب به خلیفه عثمان بن عفان نیز پس از وقفه‌ای طولانی به نمایش درآمد.

در چارچوب این آثار، اتاق مخصوص حفظ خرقه پیامبر (ص) برای اولین بار در تاریخ به روی بازدیدکنندگان گشوده شد. هرساله در ماه رمضان درهای موزه بر روی مردم باز است تا از این آثار استقبال کنند.

گفتنی است، کاخ توپکاپی استانبول، یا توپکاپی‌سرایی، قصرتوپ قاپو، محل سکونت سلاطین عثمانی، حرم‌سرا و دادگاه عثمانی و همچنین مرکز مدیریت حکومت بوده است. ساخت کاخ توپکاپی از سال ۱۴۵۹ آغاز شد و در سال ۱۴۷۸ به پایان رسید. کاخ توپکاپی در واقع دومین کاخ عثمانی است که در استانبول بنا شده است.

این کاخ چهار  قرن خانه سلاطین عثمانی بوده است و ۲۵ سلطان عثمانی در آن زندگی کردند، از سلطان محمد دوم تا سلطان عبدالملک همگی در کاخ توپکاپی سکنی داشتند. امروز قصر توپقاپی به موزه تبدیل شده‌است و از جذاب‌ترین جاذبه‌های توریستی ترکیه‌ است.

در این موزه بسیاری از آثار ادبی و هنری ایران نیز نگاه‌داشته می‌شود. در این موزه آثاری همچون لباس پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم)، شمشیرهای مختلف او، دندان، مو، کفش او و غیره نگهداری می‌شود.

کد خبر 1805710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha