به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان؛ روابط عمومی استانداری چهارشنبه(۸ اسفند) از دیدار سفرای نروژ و دانمارک در ایران با استاندار کرمان خبر داد که به جهت پروژههای سال ۲۰۲۴ در کرمان و بازدید از وضعیت پناهندگان به استان سفر کردهاند.
خواستار حمایت و همراهی بیشتر جامعه بینالمللی برای رسیدگی به مسائل مهاجرین در استان کرمان هستیم
محمدعلی طالبی در این دیدار به حضور تعداد قابل توجهی از مهاجرین کشورهای مختلف به ویژه افغانستان در کرمان اشاره کرده که این حضور موضوعات مختلفی را در پی دارد و برای مدیریت موضوع اتباع و رسیدگی به نیازهای مختلف آنها باید همکاریهای خوبی بین جمهوری اسلامی ایران و کمیساریای عالی سازمان ملل و همچنین کشورهای مختلف دنیا برقرار شود تا بخش قابل توجهی از نیازهای این افراد پوشش داده شود.
وی با بیان اینکه مهاجرین افغانستانی در ایران از یارانههای متعددی بهرهمند میشوند، اما تأمین برخی از نیازهای آنها مستلزم حمایت سازمانهای بینالمللی است؛ افزود: این کمکها در مقایسه با نیازهای موجود به ویژه در بخشهای آموزش، بهداشت و مسکن، کافی نبوده و خواستار حمایت و همراهی بیشتر جامعه بینالمللی برای رسیدگی به مسائل مهاجرین در استان کرمان هستیم.
استاندار کرمان پس از اشاره به ظرفیتهای استان در بخشهای مختلف از جمله گردشگری، بیان کرد: پیشبینی میشود با باز شدن فضای گردشگری، شاهد تقویت مراودات گردشگری و همکاریهای کشورهای اروپایی در زمینه سرمایهگذاری و جذب گردشگر با استان کرمان باشیم.
جهان به مسئولیت خود در قبال افغانستان عمل کند
وی در ادامه به افزایش حضور مهاجرین افغانستانی در ایران اشاره کرد و گفت: جهان باید به مسئولیت خود در قبال افغانستان هم از طریق ایجاد شرایط باثبات سیاسی در افغانستان و هم کمک به رشد اقتصادی افغانستان برای امرار معاش و معیشت؛ عمل کند تا مردم کشور افغانستان مجبور به ترک وطن خود نباشند.
سفیر دانمارک هم در این دیدار از تلاشهای گسترده جمهوری اسلامی ایران در زمینه حمایت از پناهندگان افغانستانی قدردانی کرد و گفت کشورش به دلیل این کمکها از ایران سپاسگزار است.
سفیر نروژ نیز با اشاره به مشاهده میدانی چالشها و مشکلات موجود در حوزه پناهندگان و بازدید از پروژههای مشارکتی، اعلام کرد: گزارشی بر اساس مشاهدات خود در استان تهیه و به نروژ ارائه خواهد کرد تا به تداوم و افزایش کمکها منجر شود.
حدود ۶ میلیون پناهنده در ایران
وی با قدردانی از ایران به دلیل میزبانی از حدود ۶ میلیون پناهنده علیرغم فشارهای موجود، ابراز امیدواری کرد که با بهبود وضعیت در افغانستان، مسائل امنیتی و سیاسی در سطح بینالملل حل شده و امکان سفر بازدیدکنندگان و توریستهای اروپایی فراهم شود.
سفیر نروژ همچنین به جلسه رئیس جمهور ایران و نروژ اشاره و ابراز امیدواری کرد: با میانجیگری نروژ، این مسائل در سطح بینالمللی بهبود یافته و روابط از طریق راه حلهای دیپلماتیک بهبود یابد.
سفیر نروژ گفت: البته تکنولوژیها و کارخانجات زیادی در نروژ وجود دارد که مهمترین صنعت نفت و گاز است که برای واردات این قضیه در حال کار هستیم و صنعت دیگر در نروژ پرورش ماهی سالمون است که دنبال راههای دیپلماتیک هستیم که بتوانیم صادرات و واردات را در تجارت بین المللی رقم بزنیم و همکاری سازندهای بین دو کشور داشته باشیم.
رئیس سازمان بودجه نروژ هم با بیان اینکه از سال ۲۰۱۲ در کرمان حضور دارد؛ گفت: بزرگترین دفتر ما در این استان واقع شده است که به طور همزمان از چهار دفتر دیگر در استانهای سیستان و بلوچستان، یزد، هرمزگان و کرمان پشتیبانی میکند.
وی افزود: بودجهها به دفتر کرمان واریز شده و از این طریق بین استانها مدیریت میشود و استانهای جنوبی نسبت به استانهای شمالی بودجه بیشتری دریافت میکنند و این فرصت مناسبی است تا حامیان مالی از نزدیک شاهد این فعالیتها باشند و پس از انتقال این تجربیات به کشورهای خود، مشارکت خود را در میزبانی ایران اعلام کنند؛ نروژ و دانمارک حامیان ارزشمندی برای امور پناهندگان بوده و ما از حمایتهای دولت نروژ برخوردار بودهایم.
نظر شما