قرائت قرآن باید بخشی از برنامه‌ روزانه مردم باشد

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با تاکید بر تامل و تدبر در ترجمه و تفسیر قرآن کریم، گفت: قرائت و مطالعه قرآن باید بخشی از برنامه‌ روزانه مردم باشد تا بتوانند به مسیر سعادت رهنمون شوند.

«» نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خبرگزاری شبستان در خراسان شمالی،  قرآن کریم و آموزه‌های قرآنی را بهترین دارو و درمان برای رفع مشکلات جسمی و روحی انسان تبیین کرد و گفت: قرآن، کتابی است که گوینده آن خداوند است و هیچ کس جز خدا، انسان را نمی شناسد و کاملا به مراحل رشد و تعالی انسان واقف بوده، لذا سخن خداوند در قرآن، بهترین راهنما برای بشریت است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی با تاکید بر اینکه قرآن کریم "شِفاءٌ لِما فِی الصُّدُورِ" است، اظهارکرد: هر کسی به قرآن چنگ بزند، علاوه بر اینکه از گرفتاری‌های اجتماعی و فردی دور می‌شود؛ عزت نفس پیدا کرده و به سعادت دنیوی و اخروی می‌رسد.

امام جمعه بجنورد، قرآن کریم را نسخه‌ای بی‌بدیل دانست که در همه حوزه‌های زندگی ورود کرده و برای هر بخش، راهکار دارد و افزود: سخن انسان همواره خطا دارد اما آنچه خدا می‌گوید قطعا خطا و اشتباه ندارد و انسان را بی‌شک به سوی سعادت رهنمون می‌کند.

حجت‌الاسلام نوری در پاسخ به این سئوال که مردم چگونه می‌توانند از تعالیم قرآن برای رفع مشکلات خود بهره ببرند، به آیه "وَلَقَدْ یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّکْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ" اشاره کرد و افزود: در این آیه اشاره شده که قرآن آسان بیان شده به گونه‌ای که همه بتوانند در مورد مفاهیم آن تفکر کنند و مطلب بیاموزند.

وی ادامه داد: قرآن، کتابی نیست که بگوییم ویژه متخصصان فن، اعراب و یا فلان گروه است بلکه مفاهیم آن برای آحاد جامعه و همه نسل‌های مختلف قابل فهم است و هرکه قرآن بخواند و راجع به مضامین آن تامل کند، تاثیرگذار خواهد بود.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با اشاره به ظاهر و باطن قرآن و اینکه باطن قرآن ۷۰ لایه دارد، گفت: هر کسی به اندازه درک و فهم خود از قرآن به لایه‌های آن نفوذ می‌کند، مهم آن است بتوانیم با قرآن انس بگیریم و از تعالیم آن در زندگی بهره ببریم.

وی راهکار بهره‌مندی بهتر و بیشتر از تعالیم قرآنی را مطالعه ترجمه و تفاسیر قرآن از جمله تفاسیر ساده همچون تفسیر نور و تفسیر نمونه و تفاسیر سنگین‌تر مثل تفسیر المیزان و تفسیر تسنیم و تفسیرهای ادبی و علمی ذکر کرد و افزود: هر مفسری از یک زاویه ورود کرده و قطعا این تفاسیر کمک خوبی به فهم بهتر قرآن خواهد کرد.

امام جمعه بجنورد با تاکید بر اینکه مطالعه قرآن باید بخشی از برنامه‌های روزانه افراد باشد، اظهارکرد: حتی اگر معنی و یا عربی قرآن را متوجه نمی‌شویم، همان که قرآن می‌خوانیم در زندگی ما نورانیت ایجاد می‌کند و باعث آرامش می‌شود چراکه هر سوره‌ای خواص خود را دارد.

حجت‌الاسلام نوری، برپایی نمایشگاه قرآن کریم در کنار برگزاری جلسات تلاوت قرآن، تفاسیر و محافل قرآنی را در پیوند مردم با تعالیم دینی و قرآنی حائز اهمیت دانست و افزود: حضور مردم در اینگونه رویدادها و ملاحظه فعالیت‌های دینی و مباحث متنوع مرتبط با علوم قرآنی، در انس بیشتر مردم با فرهنگ قرآنی تاثیرگذار خواهد بود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی، استمرار برپایی نمایشگاه قرآن در طول سال در مکان‌های مختلف، راه‌اندازی نمایشگاه دائمی قرآن کریم، بهره مندی از قصه‌های قرآنی در قالب فیلم، کلیپ و فعالیت هنری برای استفاده بیشتر کودکان از تعالیم قرآنی و ایجاد جذابیت بیشتر در نمایشگاه امسال برای حضور بیشتر کودکان را به عنوان راهکارهای تعمیق فرهنگ قرآنی در جامعه پیشنهاد داد.

کد خبر 1806038

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha