خبرگزاری شبستان- کرمان؛ طاهره بادامچی: چند شب پیش که از شدت اضطرار ناشی از فشار مشکلات زندگی به امید یافتن نقطه امیدی از خانه به کوچه میزند، نردههای دری که رو به میانهی کوچه ۲۶ باز میشود را محکم میچسبد، دستانش را به میلههای آهنی قفل میکند، انگار که دستانش را دخیل شبکههای ضریح یک حرم کرده باشد! همینقدر مضطر، بیپناه، دردمند اما امیدوار ...
هزار کیلومتر دورتر از کوچه شماره ۲۶، دو سال قبلتر از این شبهای سرد زمستانی که دختر به در خانه خدا پناه برده؛ یک زوج پزشک از تهران قصد زیارت حاجقاسم کردهاند؛ ارادت آنقدر زیاد است که از همان تهران نیت میکنند: خدمتی در کرمان برای زوار حاجقاسم انجام دهند...
حدود ۱۰ روز پیش دوستی تماس میگیرد، جمعه برنامهات چطوره؟ میتونی برای تهیه گزارش افتتاح همون مسجدی که پارسال گفتم یک زوج خیّر میخواهند در کرمان بسازند، بروی؟
-جمعه؟ نه؛ رزمایش پیامبر اعظم هست و بعد هم پوشش خبر نمازجمعه و...
+منظورم جمعه آینده است؛ ۱۰ اسفند؛ قبل از ماه مبارک.
- ان شاءالله!
+پس لوکیشن را برایت میفرستم.
پنجشنبه شب ۹ اسفند است و هنوز خبری نشده؛ آنقدر کمبود خواب دارم که به روی خودم نمیآورم آیا برنامه پابرجاست یا نه؟ تا حداقل صبح جمعهای یکی دو ساعتی را بخوابم.
نمیدانم افکار خوش خواب روز جمعه به دقیقه رسیده بود یا نه که در همین حین، ایتا را باز میکنم و امان از ایتا... سلام! این لوکیشن مسجد؛ فردا حوالی ساعت ۱۰. لوکیشن را نگاه میکنم ۲۰ کیلومتر با خانه فاصله دارد!
جمعه(۱۰ اسفند) ساعت ۱۰ صبح، محله شهیدان محمدی، مصاحبه را قبل از افتتاح مسجد با خانم و آقای دکتر انجام میدهم.
دکتر محمدرضا فرتوک زاده، جراح چشم، فوق تخصص پیوند قرنیه و از جانبازان انقلاب اسلامی به همراه همسرش عزیزه قاسمینژاد، متخصص زنان و فوق تخصص نازایی و IVF بیش از یک میلیارد تومان برای ساخت این مسجد هزینه کردند.
آقای دکتر شروع میکند:
خانم دکتر قاسمینژاد مدتها در فکر جایی برای ساخت مسجد بود؛ بعد از شهادت حاج قاسم آمدیم برای زیارت و گفتیم اگر اطراف قبر ایشان نمازخانه و خدماتی باشد انجام دهیم اما دیدیم خیلی آباد است؛ گفتیم در همان اطراف به نیت ایشان مسجدی بسازیم که با کمک دوستان کرمان در خیریه "به وقت مهربانی" این محله را مناسب دیدیم و در نهایت با مشارکت مالی خانواده این کار به سرانجام رسید.
دکتر فرتوکزاده ادامه میدهد: امیدواریم علاوه بر سه نوبت نمازجماعت؛ این مسجد در کنار مسائل عبادی به مسائل اجتماعی و مشکلات محله نیز بپردازد و در خارج از وقت نماز اقدام به کلاسهای تقویتی برای دانشآموزان، مهارتآموزی برای بانوان، رونق صنایع دستی و...کند تا بتوانند برای خود درآمد داشته و توانمند شوند.
وی میگوید: باید از مسجد برای تربیت کودکان و نوجوانان برای انقلاب و پیشرفت مسائل مذهبی بهره گرفت زیرا برای آینده انقلاب و اسلام و ظهور نیاز داریم که کودکان و نوجوانان و جوانان را به مسجد بیاوریم.
دکتر فرتوکزاده تأکید کرد: ائمه جماعات باید در این رابطه تلاش و مانند پدری مهربان سلایق مختلف را با زبان لیّن جذب مسجد کنند و کسی را دفع نکنند.
وی با تاکید بر اینکه به لحاظ رویش و پرورش افکار و اندیشهها هیچ مکان دیگری نمیتواند جای مسجد را بگیرد؛ اظهار کرد: اگر به این نقش مهم مسجد به خوبی توجه میشد امروز بچهها اینقدر در فضای مجازی رها نبودند.
این پزشک نگهداشت مسجد را به مشارکت مادی و معنوی مردم دانست که در غیر اینصورت مسجد از رونق میافتد.
دکتر قاسمینژاد هم با اشاره به اینکه سرویس بهداشتی مسجد نیز باید با کمک مردم ساخته شود؛ افزود: وقتی مردم در کاری مشارکت کنند ولو با سهم ناچیز و اندک، هم قدر آن را بهتر میدانند و هم به آن عِرق خواهند داشت؛ من معتقد نیستم صفر تا صد کار بدون مشارکت مردم انجام شود.
وی بر لزوم مشارکت شهرداری هم تاکید و بیان کرد: مسجد به عنوان یکی از نیازهای اصلی هر منطقه باید مورد توجه قرار بگیرد.
دکتر قاسمینژاد با بیان اینکه مسجد از صدر اسلام تاکنون به عنوان اجتماع مسلمین همچنان پابرجا مانده و همینطور باید به نسلهای آینده نیز منتقل شود.
محسن شجاعی، مسئول خیریه به وقت مهربانی هم با اشاره به اینکه دکتر فرتوکزاده و قاسمینژاد در واقع حرکتی را آغاز کردند که در ادامه خیرین به فکر ساخت خانه عالم مسجد نیز افتادیم و در حال جمعآوری کمکهای خیرین برای تکمیل آن و همینطور ساخت سرویسهای بهداشتی مسجد هستیم؛ گفت: این محله نیازمند رسیدگی و خدمات اجتماعی است و مسجد به جز امر عبادی، در سایر امور مورد اشاره هم میتواند ورود کند.
وی از راه اندازی هیئت مسجد، کلاسهای قرآن و تربیت قاریان و حافظان و مداحان خبر داد.
وی با تاکید بر اینکه ساخت مسجد نیاز این محله بوده و در منطقه محروم نقطه امید نیازمندان است ماجرای آن شب را دقیقتر روایت میکند:
قرار بود از خانوادهای تحت حمایت خیریه سرکشی کنم اما هر چه تماس گرفتم، پاسخ ندادند؛ تصمیم گرفتم سمت مسجد بروم و آخرین وضعیت آن را قبل از افتتاح ببینم.
وقتی به مسجد رسیدم، درب مسجد را محکم گرفته بود؛ جلو رفتم تا بینم چه مشکلی دارد؟ توضیحاتی داد، سمت ماشین رفتم شماره تلفن خودم را برای او بنویسم اما عجیب اینکه خودکار پیدا نکردم و مجبور شدم به منزل آنان بروم؛ خانهای که رنگ رخساره خبر میدهد از سر درون... وارد که شدم پدر خانواده در گوشهای روی زمین دراز کشیده بود در حالیکه به تازگی جراحی روده انجام داده، آن طرفتر پسر خانواده که تنها نانآور هم هست ۸ روز پاهایش نای رفتن ندارد که با پیگیری و هماهنگی او را جهت درمان به بیمارستان منتقل کردیم و حالا بچههای جهادی محله شهیدان محمدی هم برای ابن خانواده غذا طبخ میکنند و هم پرستاری پسر خانواده را انجام میدهند.
این روایت کوتاهی است از افتتاح مسجد حضرت ابالفضل علیهالسلام محله شهیدان محمدی در نزدیکی میدان بیرمآباد که در آخرین جمعه ماه شعبان المعظم و در آستانه ورود به ماه ضیافتالله، به بهرهبرداری رسید.
مراسم افتتاح این مسجد به دور از تشریفات معمول و با حضور خیرین و مردم محله که شادمانی و امید را از برق چشمانشان نشان میدادند در فضایی ساده و صمیمی انجام شد.
این مسجد در زمینی به وسعت ۲۵۰ مترمربع با فضای مصلی و دو اتاق برای تشکیل کلاسهای آموزشی و قرآن و... ساخته شده و برای ساخت آن بیش از یک میلیارد تومان هزینه شده و خانه عالم و ساخت سرویسبهداشتی آن نیازمند مشارکت مردم محله و خیرین است.
دکتر فرتوکزاده، با تواضعی مثالزدنی در خطاب به مردم محله که برای افتتاح مسجد آمدهاند، میگوید: سه پیشنهاد دارم: امام جماعت هر شب بین نماز مغرب و عشاء در حد ۱۰ دقیقه اخلاق در خانواده بگوید، هر هفته به بهانههای مختلف نوجوانان مسجد تشویق شوند و سوم یک صندوق قرضالحسنه برای اعطای وام بدون بهره به اهالی راهاندازی شود که در هر سه بخش پشتیبانی مالی در حد توان انجام میدهیم.
حالا امروز در گوشهای از کوچه شماره ۲۶ محله شهیدان محمدی جایی هست که ایمان و انسانیت در هم آمیخته و مسجدی از نگاههای بلند و ارادتهای بیپایان به سردار دلها قد علم کرده و نماد برادری و تعاون است؛ افتتاح این مسجد، امیدی تازه به اهالی محله بخشیده و قلبهایی که با همدلی میتپند را به هم نزدیکتر میکند. مسجدی که فراتر از یک ساختمان، در هیئت یک اجتماع و یادآور ارزشهای مشترک است.
مکان مقدسی که حتماً فریادرس بیچارگان خواهد بود و امید و آرامش در دلهای مردمان منتشر میکند.
ساخت این مسجد باقیاتالصالحاتی برای بانیان است و چون نگینی درخشان در تاریخچه این شهر خواهد درخشید و خاطراتی از همکاری و یگانگی را برای نسلهای آینده به ارمغان خواهد آورد. مسجدی که بیش از یک ساختمان، تجسمی از محبت و انساندوستی به واسطه همت و تلاش خیرین نیکاندیش به وجود آمده است.
نظر شما